Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 05 листопада 2021, питання №50862

Доброго дня. 5 травня я написа заяву на спдчину батька. Дилиця вона на трех дитей. На мене и на моих братив. Та натариус якв займаэться, то захворила, то заннята .Таке враження що навмисно видкладаэ зустрич. Брати мени угрожають, що ничього я не отримаю, скризь мени закривають двери. Навить на похорони батька мени недали знати.

Доброго дня. Питаня за спадчину земли. На трех мене и моих братив. Але я 5 травня напесала заяву на в ступ право на цей спадок. Мени брати угрожають. Згоди у зельному не хотять в письмовому види не дають. На похорон до батька не позвонили. Щоб я незнала бо спадчина. Хотять подилити мижду собою брати. До натариуса яка займаэться звоню не видповидаэю тягне время. Мий батько помер 13 01 2022. Чяс иде. Що мени робити , пидскажить...яки мои права? Вибачте за помилки.

Відповіді юристів (2)

    Марина Клієнт 2 роки тому

    У Вас на сайти написано безкоштовно. КосультацияА Ви зараз просите 150грн? А за що?

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 2 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Марина!

    Якщо нотаріус прийняв у Вас заяву про прийняття спадщини - Ви встигли заявити про свої права на спадкове майно після смерті батька. Для успадкування земельної ділянки необхідно надати нотаріусу оригінал правовстановлюючого документу - державного акту або свідоцтва про право власності, або інший документ, яким посвідчувалися права батька на цю землю.

    Відсутність у Вас оригіналу правовостановлюючого документу не є безумовною підставою для відмови у оформленні спадщини - нотаріус повинен подати запит до відділу земельних ресурсів і отримати підтверждення права власності батька на землю, засвідчену копію правовстановлюючого документу на неї.

    Отже Вам необхідно звернутися до нотаріуса очно із заявою про отримання свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку та чекати на відповідь.

    У разі відмови у видачі свідоцтва про право на спадщину - необхідно вивчати підстави такої відмови і потім вирішувати, яким чином слід врегулювати питання.

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України