Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 05 ноября 2021, вопрос №50881 150₴

Через много лет после закрытия ЧП начисле долг за невыплату регулярных взносов. Что делать?

Когда-то существовало ЧП, но много лет назад было закрыто. Бумаги, подтверждающей закрытие, или чего-то подобного не сохранилось. Сейчас заблокировали все банковские карты на имя бывшего владельца, включая пенсионную. Оказалось, это в связи с начисленным долгом 20 000 грн за неуплату регулярных взносов за ЧП. Такая сумма для него очень большая... Можно ли оспорить начисление этого долга или хотя бы разблокировать пенсионную карту? Можно ли подавать в суд и на каком основании?

Ответы юристов (13)

    Кирюшин Артем Андреевич

    Можно ли оспорить начисление этого долга или хотя бы разблокировать пенсионную карту? Можно ли подавать в суд и на каком основании?

    ххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Здравствуйте.

    В данном случае все зависит от времени регистрации ФОП.

    • Анастасия Клиент 2 года назад

      ЧП было зарегистрировано в 1999 году

      • Кирюшин Артем Андреевич

        Шанс отменить начисление 99%.

        В этом случае однозначно нужно подавать искове заявление об отмене налогового требования.

        Если Вам нужна помощь в решении данной проблемы - обращайтесь, буду рад помочь.

        хххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Кирда Вячеслав Володимирович
    23.3%

    Доброго вечора!

    Якщо мова йде про блокування банківських карток, то раджу спробувати принаймні такий алгоритм дій:

    1. Зверніться в банк, в якому обслуговується рахунок та з’ясуйте причини блокування. Банк повідомить, що кошти на рахунку арештовані на підставі постанови державного/приватного виконавця. В багатьох банках така інформація вже відображається у мобільному застосунку. Якщо стягнення відбувається на підставі судового рішення – ознайомтесь з його змістом.
    2. Далі слід звернутись до виконавця за інформацією, зокрема для ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження. Це важливо, аби зрозуміти підстави виникнення боргу, щодо якого відкрите провадження та накладений арешт на кошти.
    3. Далі є декілька варіантів розвитку подій. Перше – сплатити заборгованість згідно із виконавчим документом для його закінчення і зняття арешту. Друга можливість – це направити виконавцю заяву про скасування накладеного арешту (наприклад, у зв’язку з арештом спеціальних рахунків, що призначені для отримання урядової допомоги).
    4. Також є варіант із оскарженням постанови виконавця до суду.

    Головне зараз, дізнатися конкретно підстави блокування.

    Успіхів!

    Гончаренко Константин

    Здравствуйте.

    1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.

    2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).

    3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.

    пенсионные и социальные счета так просто блокировать невозможно , только по решению суда и списывать не более чем 70% если другого дохода нет.

    документы о закрытии должны быть в ЦНАПе если была проведена процедура прекращения ФОП

    В любом случае, все будет решаться в суде.

    Если исполнитель по Вашему делу уже не работает, необходимо подать письменное заявление почтой ценным письмом на имя начальника органа ДВС В КОТОРОМ находится Ваше производство. Просить предоставить Вам реквизиты для оплаты и контакты нового исполнителя ответственного за Ваше производство в срок 15 -ть -30 дней Вам должны предоставит письменный ответ с реквизитами согласно ЗУ О обращении граждан ст.11

    в заявлениях указывайте верные данные для коректной обработки вашего запроса.

    Нужно понимать за какое время начислен долг и пытаться обжаловать и уменьшить его в суде , срок исковой давности 3 года согласно ст. 257 ЦК Украины , нужен будет адвокат региональный

    Вам нужно обжаловать налоговое уведомление-решение о начислении штрафа.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий вечір, Анастасія!

    Спочатку треба звернутися з заявою до податкової служби та виконавчої служби, звідки витребувати розрахунок суми заборгованості, з періодом такої заборгованості.

    Після того, вирішити питання щодо оскарження рішення податкової служби та виконавчої служби до суду.

    Звертаб увагу на те, що тимчасово штрафні санкції, визначені ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ, не застосовують за наступні порушення, вчинені в межах періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19):

    – несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) ЄСВ;

    – неповна сплата або несвоєчасна сплата суми ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховують ЄСВ (авансових платежів);

    – несвоєчасне подання звітності, передбаченої Законом про ЄСВ, до контролюючих органів.

    Всього доброго, успіхів Вам!

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Анастасия.

    Можно ли оспорить начисление этого долга или хотя бы разблокировать пенсионную карту?

    Можно оспорить и необязательно через суд! Есть процедура административного обжалования и в зависимости от конкретных фактов, я мог бы вам сказать насколько она будет эффективна. Нажмите Звернутися и я наберу вас, ответите мне на несколько вопросов.

    Немаловажно, был ли владелец в 2017 году пенсионером - это в данном случае самый важный вопрос.

    Пока идет исполнительное разблокировать карту нельзя, но можно приостановить с нее взыскание + написать заявление в ПФ выдавать пенсию на почте налом или на другую карту

    Можно ли подавать в суд и на каком основании?

    Исходя из этих условий: дата регистрации в 1999 году, что это были за "регулярные взносы за ЧП"(тут как минимум два варианта) и когда фоп стал пенсионером, дам ответ можно ли вам помочь, при чем - без суда

    Жупинский Николай Андреевич

    Оказалось, это в связи с начисленным долгом 20 000 грн за неуплату регулярных взносов за ЧП. Такая сумма для него очень большая... Можно ли оспорить начисление этого долга или хотя бы разблокировать пенсионную карту? Можно ли подавать в суд и на каком основании?

    Это недоимка с единого социального взноса. Обжаловать вымогу об уплате недоимки можно и нужно. Долго описывать, обращайтесь, расскажу как это сделать.

    Костромина Виктория

    Можно ли оспорить начисление этого долга - конечно можно

    или хотя бы разблокировать пенсионную карту - и разблокировать пенсионную карту можно

    Можно ли подавать в суд и на каком основании? - для начала нужно подать заявы в налоговую и исполнительные службы

    обращайтесь через сайт - проконсультирую и помогу подготовить документы, с ув. Виктория Костромина

    Пуха Наталія ТендерОк
    26.7%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    У разі несвоєчасної сплати або сплати не в повному обсязі ЄСВ, до платника застосовуються фінансові санкції, та настає адміністративна відповідальність. Порядок сплати ЄСВ регулюється законом № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

    Як нараховується пеня: Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону № 2464 сума ЄСВ, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені Законом № 2464, є недоїмкою. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення (частина десята ст. 25 Закону № 2464).

    Штраф: Відповідно до п.2 ч. 11 ст. 25 Закону №2464, за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ нараховується штраф - 20% від несплаченої суми податку; якщо ЄСВ не сплачується одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ, накладається штраф у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум (п. 6 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464).

    Адміністративна відповідальність: Згідно зі ст. 165 прим.1 КУпАП, якщо несплачена сума ЄСВ не перевищує 5100 грн, це тягне за собою накладення штрафу від 680 грн до 1360 грн. Несплата або несвоєчасна сплата ЄСВ у сумі понад 5100 грн - тягне за собою штраф від 1360 грн до 2040 грн. За повторне за рік вчинення таких дій - штраф від 2550 грн до 5100 грн (незалежно від суми несплаченого ЄСВ).

    У разі порушення податкового законодавства штрафують, якщо не пройшло 3 роки від дати порушення (ст.ст. 102, 114 ПКУ). А зі сплати ЄСВ взагалі немає строків давності.

    Адмінштраф можуть накласти не пізніше ніж через два місяці з дати порушення, а при триваючому правопорушенні, коли ФОП не веде облік і взагалі не платить податки, — два місяці від дня його виявлення. Перевіряючі складають адмінпротокол, а штраф стягують за рішенням суду.

    Тому однозначно у Вашій ситуації варто поборотися за штрафні санкції.

    Успіхів

    Крикун Сергій  Павлович
    20%

    Закон Украины "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/755-15/ed20030...; в редакции на 15.03.03г., Закон вступил в силу 01.07.04г.):

    "Стаття 36. Порядок проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації...

    8....Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації є датою державної реєстрації припинення юридичної особи...

    11. Порядок надання відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування встановлюється статтею 40 цього Закону...

    Стаття 47. Порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням...

    15...Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем є датою державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем...

    18. Порядок надання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем органам статистики, державної податкової служби,Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування встановлюється статтею 51 цього Закону.".

    Закон Украины "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/755-15?test=bL...; действующая редакция):

    "Стаття 11. Надання відомостей з Єдиного державного реєстру...

    2. Відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, надаються у вигляді:...

    5) виписок у паперовій формі для проставлення апостилю та в електронній формі;

    6) витягів у паперовій та електронній формі, що містять відомості, актуальні на момент запиту або на визначену дату;

    4. Виписка формується за результатами проведення реєстраційної дії.

    Виписки для проставлення апостилю, витяги в паперовій формі та документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються протягом 24 годин після надходження запиту, крім вихідних та святкових днів.

    Витяги в електронній формі надаються в режимі реального часу.

    5. Витяги в паперовій та електронній формі мають однакову юридичну силу.

    6. Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру, перелік додаткових відомостей, до яких надається безоплатний доступ через портал електронних сервісів, форма та зміст виписки, витягу визначаються Міністерством юстиції України в Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру.".

    "ПОРЯДОК надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0839-16#n20):

    документ объемный, детальный, смотрите при необходимости самостоятельно.

    Как я считаю, "плясать необходимо от печки" - получить выписку или извлечение из Единого государственного реестра (ЕДРПОУ) о дате прекращения Вашего "ЧП" (дате внесения записи в ЕДРПОУ о прекрщении "ЧП") с последующими действиями по обжалованию решения-уведомления налоговой инспекции (как представляется) о начислении "регулярных взносов".

    Савченко Олександр
    30%
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    На жаль, не всі знають, що навіть у зв'язку із закриттям ФОП, їх зобов'язання не припиняються, а податкова може перевірити господарську діяльність ФОП навіть по факту її припинення. Про те, що може бути проведена документальна позапланова перевірка ФОП вказано у статті ПКУ п.п. 78.1.7. від 02.12.2010 № 2755-Vl.

    Не всі платники податків знають ще про 2 важливих нюанси:

    • податкова може дізнатися про факт припинення діяльності ФОПа навіть, якщо він сам про це не скаже — тому що працює автоматизований обмін інформацією із реєстром, до якого ФОП подаєте заяву про припинення своєї діяльності;
    • припинення підприємницької діяльності ФОП не припиняє зобов'язання, які виникли під час цієї діяльності. Також не припиняються строки і порядки виконання будь-яких зобов'язань, у том числі і податкових із застосуванням санкцій за їх невиконання (п.п. 65.10.8. п.65.10 ст. 65 від 02.12.2010 №2755-VI ПКУ).

    Висновок: усі зобов'язання ФОП, які накопичились за період його діяльності, нікуди не щезають і не припиняються у зв'язку з припиненням діяльності цього ФОП.

    Процедура проведення податкової перевірки описана в ст. 78 ПКУ:

    • Спочатку приймається рішення про проведення перевірки. Воно оформлюється наказом, який підписує керівник податкової або його заступник, чи інша уповноважена особа. При цьому встановлюється, який характер матиме перевірка: виїзний чи невиїзний.
    • Присутність платника податків при невиїзній перевірці не обов'язкова. Але платник податку має право подати заяву про своє бажання, щоб перевірка була виїзною і проводилась в його присутності.

    Нормативні акти:

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога (через контакти в моєму профілі).

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    ДОДАТКОВО:

    Недоїмка - сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", обчислена податковим органом. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум.Нарахування пені, передбаченої цим Законом, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

    Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується (ч. 16 ст. 25 Закону, пункт 13 розділу VІІ Інструкції № 449).

    Вимога про сплату боргу (недоїмки) є виконавчим документом. У разі якщо платник єдиного внеску не сплатив зазначені в рішенні суми протягом десяти календарних днів, а також не повідомив у цей строк орган доходів і зборів про оскарження рішення, таке рішення передається державній виконавчій службі в порядку, встановленому законодавством.

    У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з податковим органом шляхом оскарження вимоги про сплату єдиного внеску в адміністративному або судовому порядку. (ч 4 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», п. 56.1. ст. 56 ПКУ).

    Оскарження в адміністративному порядку:

    У разі якщо платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених цим Кодексом або іншими законами України, такий платник має право звернутися із скаргою про перегляд цього рішення до контролюючого органу вищого рівня з повідомленням про це податкового органу, який прийняв вимогу про сплату єдиного внеску.У разі оскарження платником єдиного внеску вимоги про сплату недоїмки нарахування пені зупиняється з дня подання скарги до податкового органу або позову до суду.

    Скарга на вимогу про сплату єдиного внеску подається до органу доходів і зборів вищого рівня у письмовій формі протягом десяти календарних днів, що настають за днем отримання платником єдиного внеску вимоги про сплату єдиного внеску, з повідомленням про це органу доходів і зборів, який прийняв вимогу про сплату єдиного внеску (ч. 4 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»).

    У разі якщо головні управління ДПС в областях, місті Києві надсилають скаржнику рішення про повне або часткове незадоволення його скарги, такий скаржник має право звернутися протягом десяти календарних днів, наступних за днем отримання відповіді, з повторною скаргою до ДПС (п. 1 Розділу 3 Порядку).

    Скарга повинна бути викладена в письмовій формі, підписана скаржником або уповноваженою нею особою та надіслана до контролюючого органу поштою чи передана особисто або через представника.

    • У скарзі має бути зазначено:

    -повне найменування скаржника юридичної особи, код за ЄДРПОУ прізвище, ім’я, по батькові посадової особи, яка подала скаргу; прізвище, ім’я, по батькові громадянина або фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта);

    -найменування контролюючого органу, яким видано вимогу або рішення про нарахування пені та накладення штрафу, що оскаржуються, дата і номер такої вимоги або рішення;

    -суть порушеного питання, прохання чи вимога;

    -інформація про оскарження вимоги або рішення про нарахування пені та накладення штрафу в суді ( п. 5 розділ 1. Порядку 1124). Зразок скарги.

    Перебіг строку розгляду скарги починається з наступного робочого дня після її надходження до контролюючого органу.Орган доходів і зборів, який розглядає скаргу платника єдиного внеску, зобов'язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його платнику єдиного внеску протягом 30 календарних днів, наступних за днем отримання скарги, на адресу платника єдиного внеску поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.Якщо протягом цього строку вмотивоване рішення органом доходів і зборів не надсилається платнику єдиного внеску, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника єдиного внеску

    !Порядок, строки та процедура оскарження вимоги про сплату єдиного внеску поширюються на оскарження рішень органу доходів і зборів щодо нарахування пені та застосування штрафів.

    Контролюючий орган при розгляді скарг приймає одне з таких рішень:

    -залишає вимогу або рішення, що оскаржуються, без змін, а скаргу без задоволення;-скасовує в певній частині вимогу або рішення, що оскаржуються, і не задовольняє скаргу в певній частині;-скасовує в повному обсязі вимогу або рішення, що оскаржуються, і задовольняє скаргу;-направляє скаргу на новий розгляд до територіального контролюючого органу;-залишає скаргу без розгляду.

    У разі збільшення контролюючим органом суми єдиного внеску, пені та штрафів, які належать до сплати, або недоїмки раніше надіслані вимоги про сплату недоїмки або рішення про нарахування пені та накладення штрафу не відкликаються, а на суму такого збільшення контролюючим органом надсилається окрема вимога про сплату недоїмки (рішення про нарахування пені, накладення штрафу)(п. 6 розділу 4 Порядку).

    Платник єдиного внеску зобов'язаний самостійно сплатити узгоджену суму недоїмки (суми пені, штрафів) протягом десяти календарних днів після отримання рішення за результатом розгляду скарги.

    Рішення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, прийняте за розглядом скарги платника податків, є остаточним і не підлягає подальшому адміністративному оскарженню, але може бути оскаржене в судовому порядку (п. 56.10 ст. 56 ПКУ). У разі якщо головні управління ДФС в областях, місті Києві надсилають скаржнику рішення про повне або часткове незадоволення його скарги, такий скаржник має право звернутися протягом десяти календарних днів, наступних за днем отримання відповіді, з повторною скаргою до ДФС.

    Строк, встановлений для подання повторної скарги, не вважається пропущеним, якщо до його закінчення скаргу та інші документи до неї передано на пошту. Датою передачі скарги на пошту вважається дата отримання відділенням поштового зв'язку від платника єдиного внеску поштового відправлення зі скаргою, яка зазначена відділенням поштового зв'язку на конверті або в повідомленні про вручення поштового відправлення.

    Оскарження в судовому порядку:

    У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, неузгодження вимоги з органом доходів і зборів шляхом оскарження вимоги про сплату єдиного внеску в адміністративному порядку, вимога може бути оскаржена платником єдиного внеску в судовому порядку шляхом подачі позовної заяви в порядку адміністративного судочинства.

    Верховний Суд сформулював свою правову позицію стосовно цього питання. Особа, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець, проте господарську діяльність не веде та доходи не отримує, зобов`язана сплачувати єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування не нижче розміру мінімального страхового внеску незалежно від фактичного отримання доходу лише за умови, що така особа не є найманим працівником. В іншому випадку (якщо особа є найманим працівником), така особа є застрахованою і платником єдиного внеску за неї є її роботодавець, а мета збору ЄСВ досягається за рахунок його сплати роботодавцем (Постанова Верховного суду від 04 грудня 2019 року у справі №440/2149/19).

    В іншій справі суд скасував штрафні санкції за надходження ЄСВ на помилковий рахунок. Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду по справі № 826/9800/16 наголосив, що дії, які не містять ознак бездіяльності платника податків при сплаті узгодженої суми грошового зобов`язання, не можуть бути підставою для застосування штрафів, передбачених пунктом 2 частини одинадцятої статті 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування».

    Верховний Суд вважає за необхідне зазначити, що здійснення помилки під час перерахування узгодженої суми грошового зобов`язання до державного бюджету в строк, встановлений законом, має кваліфікуватися як дія, хоча й помилкова.

    Для підтвердження факту несплати узгодженої суми грошового зобов`язання необхідно встановити, що у межах законодавчо встановленого строку для такої сплати платник не вчинював дії, спрямовані на перерахування узгодженої суми грошового зобов`язання до державного бюджету.

    А оскільки такі суми зараховуються на єдиний казначейський рахунок, то помилкове визначення номеру рахунку та/або коду бюджетної класифікації у платіжному дорученні під час сплати суми податкового зобов`язання не є достатньою правовою підставою для висновку про несплату необхідної суми грошового зобов`язання.

    Аналогічна правова позиція висловлена Верховним Судом у постановах від 25 березня 2019 року (справа № 823/567/17), від 11 квітня 2019 року (справа № 822/3323/17), від 16 грудня 2020 року (справа № 806/1146/16) та Верховним Судом України у постановах від 16 червня 2015 року (справа № 21-377а15) та від 2 грудня 2015 року (справа № 826/6059/13-а).

    Позивач фактично сплатив єдиний внесок на рахунок, який призначений для перерахування грошового зобов`язання до державного бюджету, але за іншим кодом бюджетної класифікації, отже відсутні підстави для висновку про несплату необхідної суми грошового зобов`язання у визначений Законом строк.

    Відсутність складу правопорушення, покладеного в основу прийняття спірного рішення, унеможливлює застосування відповідальності до платника єдиного внеску, а відтак Суд погоджується з висновками судів попередніх інстанцій про протиправність оскаржуваного рішення податкового органу.

    Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через контакти (пошту) в моєму профілі.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України