Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 09 ноября 2021, вопрос №51136

Чи підлягає заява Глушкова задоволенню? Чи може працівник бути позбавлений премії?

Глушков працював майстром по ремонту взуття в приватній майстерні „РАДУГА”. 25 січня 2004 р. він був оштрафований судом за дрібне хуліганство, яке він вчинив у міському парку ім. Горького. 5 лютого про це надійшло повідомлення до майстерні, і 6 лютого директор майстерні  позбавив його премії за лютий 2004 р.
Вважаючи це неправильним, оскільки показники в роботі, за які за положенням видається премія, ним були виконані повністю, Глушков звернувся до  суду з заявою про стягнення  премії в повному розмірі.
Чи підлягає заява Глушкова задоволенню? Чи може працівник бути позбавлений премії?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора!

    Чи підлягає заява Глушкова задоволенню?

    - Скоріше за все ні.

    Дійсно, премія надається за виконання, у першу чергу, своїх посадових обов'язків. І питання притягнення особи за відповідальності не може впливати на премію або її відсутність.

    Однак чому на мою думку заява не буде задоволена?

    Надання особі премії чи ні - це більше дискреційні повноваження директора.

    Якщо потрібне роз'яснення, звертайтесь!

    • Катя Клиент 2 года назад

      Преміії ,передбачені системою оплати праці,не можуть застосовуватись як захід дисциплінарного стягнення


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України