Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 15 листопада 2021, питання №51467

Сын набрал микрозаймов

Здравствуйте. Сын прописан в моей квартире, я и супруг собственники. Сын наркоманит, набрал микрозаймов, не платит. С нами не живёт. Могут ли забрать имущество или квартиру за долги?

Відповіді юристів (2)

    Ангеліна
    Ангеліна 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Доброго дня. Якщо Ваш син не власник квартири, то на неї не може бути звернуто стягнення. Стягнення може бути звернуто тільки на те майно, власником якого є Ваш син.

    Реєстрація особи в квартирі незалежно від того, чи родич вона власнику житла, чи ні, НІКОЛИ не надає такій особі права власності на житло. Реєстрація місце проживання та набуття права власності - різні речі.

    Реєстрація місце проживання в житлі не має наслідком набуття зареєстрованою особою права власності на таке житло.

    Зареєстрована особа отримує право користуватись житлом, тобто проживати в ньому, але не стає власником всього житла, власником частини житла і не може претендувати отримати право власності на все житло чи його частину.

    Успіхів!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Якщо Ваш син справді напозичав у ряду суб'єктів, то можна ініціювати обмеження його в дієздатності. В такому випадку він міг би самостійно вчиняти лише дрібні побутові правочини.

    Ви можете звертатись до мене з цим питанням для надання додаткових юридичних послуг. Я можу, зокрема, написати для Вас текст заяви до суду. Я здобув великий досвід правової роботи з таких питань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України