Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ИТ, телекоммуникации, 21 ноября 2021, вопрос №51829 300₴

Публичные данные сайтов

Здравствуйте, хотел уточнить могу ли я забирать информацию с данного сайта и публиковать у себя на сайте? https://www.calvinklein.us/en/mens-clothing/mens-apparel/mens-sweaters/merino-wool-crewneck-sweater-23103210 К примеру я хочу забрать отсюда название товара, фото, описание, информацию о продукте? Как это можно сделать в рамках закона, что бы можно было именно забирать, возможно есть какие-то варианты обхода интеллектуальной собственности(использование чужого фото),использование товарного знака( название кампании)

Ответы юристов (8)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю!

    Ви можете частково використовувати назву, або огляд товару, або фото, але не робіть повну копію!

    Повна ідентичність інформації буде явно не найкращий вихід, тому уникайте цього, аби не було проблем в сфері інтелектуальної власності!

    Успізів

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий ранок, Вадим!

    Не рекомендую Вам це робити, так як такими діями Ви порушите право інтелектуальної власності даної іноземної компанії.

    Право інтелектуальної власності - це право особи на результат інтелектуальної, творчої діяльності або на інший об'єкт права інтелектуальної власності, визначений цим Кодексом та іншим законом (ст. 418 ЦК).

    Право інтелектуальної власності становлять особисті немайнові права інтелектуальної власності та (або) майнові права інтелектуальної власності, зміст яких щодо певних об'єктів права інтелектуальної власності визначається Цивільним Кодексом України, Законам України: «Про захист від недобросовісної конкуренції», «Про авторське право і суміжні права», «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про охорону прав на промислові зразки», «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», «Про охорону прав на сорти рослин» та іншим законом.Право інтелектуальної власності є непорушним. Ніхто не може бути позбавлений права інтелектуальної власності чи обмежений у його здійсненні, крім випадків, передбачених законом.

    Інтелектуальна власність - збірне поняття, що означає сукупність виняткових прав на результати творчої діяльності і засоби індивідуалізації. Охоплює права, що відносяться до літературних, художніх і наукових творів, виконавської діяльності артистів, звукозапису, радіо - і телепередач, винаходів, промислових зразків, товарних знаків, фірмових найменувань і т.п.

    Види відповідальності за порушення прав інтелектуальної власності:Кримінальна

    Відповідно до ст. 176 КК України, до кримінальної відповідальності притягаються особи, винні в такому порушенні авторського права і суміжних прав, як незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, а так само незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації, або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, якщо це завдало матеріальної шкоди у великому розмірі.Стаття 177 КК України визнає кримінально караним порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію, якщо це завдало матеріальної шкоди у великому розмірі.

    Адміністративна:

    Щодо адміністративно-правового захисту права інтелектуальної власності, то ст. 51-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення визнає адміністративно караним таке порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності, як незаконне використання об'єкта права інтелектуальної власності, привласнення авторства на такий об'єкт або інше умисне порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності, що охороняється законом.

    Цивільно-правова:

    Цивільно-правовий захист права інтелектуальної власності, насамперед, може бути здійснено судом. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого права інтелектуальної власності. Цивільно-правова (книга четверта Цивільного Кодексу України).

    Цивільний кодекс України передбачає дві групи норм щодо захисту права інтелектуальної власностізагальні цивільно-правові норми і спеціальні, передбачені законами України про інтелектуальну власність. Цивільний кодекс України передбачає захист цивільних прав у судовому порядку (ст.ст. 16, 432 ЦК України).

    Порушенням права інтелектуальної власності визнається вчинення будь-якою особою дій, які порушують особисті немайнові права суб´єкта права інтелектуальної власності та їх майнові права. Порушенням визнається піратство у сфері авторського права і (або) суміжних прав — опублікування, відтворення, ввезення на митну територію України, вивезення з митної території України і розповсюдження контрафактних примірників творів (у тому числі комп´ютерних програм і баз даних), фонограм, відеограм і програм організацій мовлення.

    До порушення права інтелектуальної власності відноситься плагіат -- оприлюднення (опублікування), повністю або частково, чужого твору під іменем особи, яка не є автором цього твору. Ввезення на митну територію України без дозволу осіб, які мають право інтелектуальної власності і (або) суміжні права, примірників творів (у тому числі комп´ютерних програм), фонограм, відеограм, програм мовлення визнається порушенням права інтелектуальної власності.

    Порушенням права інтелектуальної власності визнається також вчинення дій, що створюють загрозу порушення нього права; будь-які дії свідомого обходу технічних засобів захисту авторського права і (або) суміжних прав, зокрема, виготовлення, розповсюдження, ввезення з метою розповсюдження і застосування засобів для такого обходу; підроблення, зміна чи вилучення інформації, зокрема, в електронній формі, про управління правами без дозволу суб´єктів права інтелектуальної власності чи особи, яка здійснює таке управління; розповсюдження, ввезення на митну територію України з метою розповсюдження, публічне сповіщення об´єктів авторського права і (або) суміжних прав, з яких без дозволу суб´єктів авторського права і (або) суміжних прав вилучена чи змінена інформація про управління правами, зокрема, в електронній формі.

    Порушення права інтелектуальної власності визнається також порушення умов договору щодо використання об´єктів цього права.

    ВІдповідно до ст. 432 ЦК України суд у випадках та в порядку, встановлених законом, може постановити рішення, зокрема, про:1) застосування негайних заходів щодо запобігання порушенню права інтелектуальної власності та збереження відповідних доказів;2) зупинення пропуску через митний кордон України товарів, імпорт чи експорт яких здійснюється з порушенням права інтелектуальної власності;3) вилучення з цивільного обороту товарів, виготовлених або введених у цивільний оборот з порушенням права інтелектуальної власності та знищення таких товарів;4) вилучення з цивільного обороту матеріалів та знарядь, які використовувалися переважно для виготовлення товарів з порушенням права інтелектуальної власності або вилучення та знищення таких матеріалів та знарядь;5) застосування разового грошового стягнення замість відшкодування збитків за неправомірне використання об'єкта права інтелектуальної власності. Розмір стягнення визначається відповідно до закону з урахуванням вини особи та інших обставин, що мають істотне значення;6) опублікування в засобах масової інформації відомостей про порушення права інтелектуальної власності та зміст судового рішення щодо такого порушення.

    Спори у сфері інтелектуальної власності вирішуються спеціальним судом – Вищим судом з питань інтелектуальної власності. У своєї діяльності він користується Господарським процесуальним кодексом України.

    Міжнародні стандарти захисту прав інтелектуальної власності:

    Існує цілий ряд міжнародних договорів, що регулюють відносини в сфері інтелектуальної власності на міжнародному рівні. Однак, серед міжнародних стандартів щодо правової охорони інтелектуальної власності особливу роль відіграє Угода про торговельні аспекти прав інтелектуальної власності (далі – Угода ТРІПС), функції адміністрування якої покладені на Світову організацію торгівлі (далі – СОТ). Угодою ТРІПС встановлені норми, що погоджені країнами – членами СОТ як мінімальні вимоги до правової охорони інтелектуальної власності. Всі країни – члени СОТ, а також ті країни, які хотіли б стати її членами в майбутньому, повинні дотримуватися цих норм.

    Положення, що викладені в Угоді TРІПС, багато в чому співпадають з положеннями давно існуючих міжнародних договорів з питань правової охорони інтелектуальної власності. Наприклад, положення, які вимагаються Бернською конвенцією про охорону літературних і художніх творів (далі – Бернська конвенція), включені до Угоди ТРІПС і застосовуються до правової охорони творів, які захищаються авторським правом.

    Подібним же чином в Угоду ТРІПС включені положення щодо правової охорони винаходів та торговельних марок, які містяться в Паризькій конвенції про охорону промислової власності (далі – Паризька конвенція).

    Що стосується захисту прав інтелектуальної власності, то Угода ТРІПС вимагає від країн – членів СОТ встановлювати справедливі й рівні для всіх процедури захисту прав, які не є необґрунтовано обтяжливими, складними або затратними, а також не обмежуються в часі для прийняття дій. З огляду на характер шкоди, яка може бути завдана у разі, коли порушення прав інтелектуальної власності залишаються без уваги, Угода TРІПС вимагає термінового вжиття засобів захисту прав, включаючи попередні або тимчасові заходи, без попереднього повідомлення підозрюваного порушника.

    Процедури повинні містити в собі гарантії, що рішення будуть прийматися на основі представлених сторонами доказів неупередженим суддею, який раціонально застосовує норми закону.

    Всього доброго!

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    1.

    ПисьмоГосударственной службы интеллектуальной собственности Украиныот 16.11.2012 г. № 2-15/9324

    (Извлечение)

    В соответствии со статьей 420 ГК Украины к объектам права интеллектуальной собственности, в частности, относятся: торговые марки (знаки для товаров и услуг).

    В соответствии со статьей 1 Закона Украины “Об охране прав на знаки для товаров и услуг” (далее – Закон) знаком для товаров и услуг являются обозначения, по которым товары и услуги одних лиц отличаются от товаров и услуг других лиц.

    Однако, ст. 16 Закона Украины «Об охране прав на знаки для товаров и услуг» предусматривает, что исключительное право владельца свидетельства [о праве на ТМ] запрещать другим лицам использовать без его согласия зарегистрированный знак не распространяется на использование знака для товара, введенного под этим знаком в общественный оборот владельцем свидетельства или по его согласию, после введения брендовых товаров в общественный оборот владельцем прав на торговую марку.

    То есть, если товар, который содержит торговую марку, официально приобретен у производителя или у дистрибьютора, и в процессе его перепродажи не было допущено ухудшение качества, владелец бренда не может запрещать реализацию такого товара, ведь его права считаются исчерпанными.

    Рекомендация:

    Купите по одному экземпляру товара, как ФОП, сделайте свои фото товара и выложите их на свой сайт.

    2.

    Согласно статье 2 Бернской конвенции об охране литературных и художественных произведений, статье 8 Закона Украины "Об авторском праве и смежных правах" (далее – Закон) и статье 433 Гражданского кодекса Украины фотографические произведения охраняются как объекты авторского права. Причем факт публикации, завершенности, назначения или жанра фотографии не влияет на объем правовой охраны.

    Для любого использования фотографий (за исключением отдельных случаев свободного использования произведений) необходимо получить согласие владельца авторских прав с одновременной выплатой ему авторского вознаграждения. Но даже если такое использование подпадает под случаи свободного, Закон обязывает указывать имя автора и источник такого заимствования.

    Чтобы Вам избежать выплаты компенсации, судебного процесса и в будущем негативной репутации, рекомендую:

    вообще:

    – не использовать изображения и фотографии без законных на то оснований, особенно в коммерческих целях;

    – использовать изображения и фотографии из свободных и бесплатных библиотек;

    – помнить (или изучить вопрос) об авторском праве и свободных публичных лицензиях;

    – ссылаться на автора и источник заимствования, если использование подпадает под свободное;

    – творить свои объекты авторского права.

    3.

    Вместо копирования фото, копируйте ссылку на фото

    Второй способ основывается на актуальной судебной практике США, поскольку это самая оперативная юрисдикция в части разрешения споров о новых формах и сферах использования произведений.

    Речь идет о таком способе размещения чужих веб-страниц как in-line linking, известный также, как хотлинк (включение в веб-страницу файлов/изображений или других ресурсов с чужого сервера). Вместо воспроизведения чужой картинки, при помощи HTML-протокола через браузер ссылка направляет пользователя к веб-сайту, на котором размещена/воспроизведена искомая картинка.

    Вывод суда – предоставление таких HTML-ссылок не тождественно размещению чужого фото по двум причинам:

    • HTML-ссылка представляет собой строчки текста, а не фотографическое произведение;
    • HTML-ссылка сама по себе не является причиной появления чужих изображений на экране компьютера пользователя. Ссылка сообщает браузеру пользователя адрес, где размещена картинка, и лишь взаимодействие браузера пользователя с компьютером (сервером), который хранит чужое фото, приводит к распространению чужих произведений.

    Вместо того, чтобы размещать чужое фото/видео, найдите способ разместить ссылку на него, но так, чтобы пользователь видел контент. Судебная практика Украины пока не содержит четкой позиции относительно того, приравнивать ли действие по размещению чужого произведения на сайте (нарушение) к размещению ссылки на чужой сайт, где находится чужое произведение (не должно быть нарушением).

    Юридическая оговорка: не следует воспринимать вышесказанное, как однозначный ответ для всех ситуаций, когда вы пожелаете использовать чужие фотографии на своем сайте. Причина в том, что, во-первых, суд в каждой стране вправе рассматривать правовую природу размещения ссылки на чужой сайт по-своему; во-вторых, ни один совет юриста не может гарантировать беспроблемное использование ссылок на чужие произведения, хотя бы потому, что не существует конвенции, которая бы содержала прямую норму о законности размещения ссылок в сети.

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Публічна інформація у формі відкритих даних - це систематизована інформація, доступна через мережу Інтернет у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.

    Публічна інформація у формі відкритих даних публікується за відкритою ліцензією і є дозволеною для її подальшого вільного використання та поширення. Будь - яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов’язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.

    Фото ,опис можете брати з публічних джерел сайтів , проте торгову марку не можете використовувати без погодження з власником її ,аби це не порушувало ст. 8 ЗУ" Про авторське право та суміжні права"

    Стокові фото без упізнання обличчя осіб , можете використовувати дозвіл не треба.

    Якщо людину, чи торгову марку можливо ідентифікувати ,то потрібна письмова згода особи на фото чи власника марки товару.

    Зазначте, що Ваш товар є аналоговим до відомого бренду, додайте порівняльну характеристику та зазначте,що якість виробу на рівні бренду, але продавайте під своєю назвою та торговою маркою ,якщо є на сайті ,повинні бути опис ,порівняльні характеристики обох виробів та зазначено, що у Вас саме аналоговий продукт.

    При великому бажанні та повідомленні від споживачів власник бренду може дізнатися про Ваш сайт з продуктом та подати позов проти Вас у рамках міжнародного права, це мало ймовірно проте можливо тому убезпечити себе необхідно.

    Оформіть як аналог бренду з порівняльною характеристикою та від свого імені /марки , не вказуючи оригінальну торгову марку/бренд.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    100%
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович 2 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Закон Украины "Про міжнародне приватне право" (Закон; https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2709-15?find=1...):

    "Стаття 37. Захист прав інтелектуальної власності

    1. До правовідносин у сфері захисту прав інтелектуальної власності застосовується право держави, у якій вимагається захист цих прав...

    Стаття 49. Право, що застосовується до зобов’язань про відшкодування шкоди...

    3. Право іноземної держави не застосовується в Україні, якщо дія чи інша обставина, що стала підставою для вимоги про відшкодування шкоди, за законодавством України не є протиправною..."

    Закон Украины "Про авторське право і суміжні права" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3792-12?find=1...):

    "Цей Закон охороняє особисті немайнові права і майнові права авторів та їх правонаступників, пов’язані із створенням та використанням творів науки, літератури і мистецтва - авторське право, і права виконавців, виробників фонограм і відеограм та організацій мовлення - суміжні права...

    Стаття 8. Об’єкти авторського права...

    10) фотографічні твори, у тому числі твори, виконані способами, подібними до фотографії;

    Стаття 10. Об’єкти, що не охороняються

    Не є об’єктом авторського права:

    а) повідомлення про новини дня або поточні події, що мають характер звичайної прес-інформації;...

    Стаття 52-1. Порядок припинення порушень авторського права і (або) суміжних прав з використанням мережі Інтернет

    1. При порушенні будь-якою особою авторського права і (або) суміжних прав, вчиненому з використанням мережі Інтернет, суб’єкт авторського права і (або) суміжних прав (далі - заявник) має право звернутися до власника веб-сайту та (або) веб-сторінки, на якому (якій) розміщена або в інший спосіб використана відповідна електронна (цифрова) інформація, із заявою про припинення порушення. Заява про припинення порушення подається в порядку, передбаченому цією статтею...

    4. Особа, яка отримала заяву про припинення порушення, може відмовити в її задоволенні у разі, якщо:

    а) особа, до якої заявник звернувся із заявою про припинення порушення, має право на використання зазначеної в заяві електронної (цифрової) інформації, щодо використання якої направлена заява, за умови надання нею повідомлення про відмову згідно з вимогами, встановленими частиною п’ятою цієї статті;...

    5. Про відмову у задоволенні заяви про припинення порушення з підстав, передбачених пунктами "а" і "в" частини четвертої цієї статті, власник веб-сайту впродовж 48 годин з моменту її отримання направляє повідомлення про відмову заявнику,...";

    "Стаття 5. Застосування правил міжнародного договору

    Якщо чинним міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що містяться в законодавстві України про авторське право і суміжні права, то застосовуються правила міжнародного договору."согласно.

    "Бернська конвенція про охорону літературних і художніх творів" (Конвенция; https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_051?find=1...):

    "Стаття 2

    (1) Термін "Літературні і художні твори" охоплює всі твори в галузі літератури, науки і мистецтва, яким би способом і в якій би формі вони не були виражені, як-то:... фотографічні твори, до яких прирівнюються твори, виражені способом, аналогічним фотографії;...

    (8) Охорона, надавана цією Конвенцією, не поширюється на повідомлення про новини дня або на повідомлення про різні події, що мають характер простої прес-інформації...".

    Во-первых, согласно как Закону, так и Конвенции охране авторских прав подлежат объекты науки, литературы и искусства - в данном случае фотографии на сайте, указанном в вопросе, не являются, в частности, объектами искусства - лица людей усечены, фотографии демонстрируют одежду, которая также не является объектами искусства. Поэтому применению Закон и Конвенция в данном случае применению, как я считаю, не подлежат.

    Во-вторых, определение "фотографического произведения" в Законе как "похожего фотографии" противоречит определению в Конвенции как "аналогичному фотографии" - в этой части согласно ст.5 Закона подлежит применению Конвенция. В свою очередь, аналогичное фотографии фото должно изображать лицо человека полностью, т.е. фотографии на сайте не являются фотографическим произведением.

    В-третьих, согласно ст.10 Закона информация в виде обычной пресс-информации не является объектом авторского права.

    В-четвертых, таким образом, копирование фотографий и информации на сайте не является противоправными действиями, в связи с чем право иностранного государства, согласно ст.49 Закона о международном частном праве, применению в Украине не подлежит. Более того, копирование фотографий и информации не является противоправным и согласно Конвенции.

    В-пятых, в случае обращения к Вам как к собственнику веб-сайта о прекращении нарушений авторского права (ст.52-1 Закона), Вы имеете право и основания для отказа в удовлетворении этого требования.

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Общаться в чате Рибінцев Сергій Сергійович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 15 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день, Вадим!

    Как шаблонную в части описания товара - вероятно.

    В части расположения и оформления сайта - от части, но именно как подачу информации.

    Не более. В противном случае вы можете получить претензию и иск о нарушении прав ИС.

    Также уточните, ваш проект также предпоалагает одежда и этой ТМ? Или просто одежда украинского производителя?

    Набирайте

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Закон України "Про авторське право і суміжні права" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3792-12#Text):

    Стаття 8. Об’єкти авторського права

    1. Об’єктами авторського права є твори у галузі науки, літератури і мистецтва, а саме:

    1) літературні письмові твори белетристичного, публіцистичного, наукового, технічного або іншого характеру (книги, брошури, статті тощо);

    2) виступи, лекції, промови, проповіді та інші усні твори;

    3) комп’ютерні програми;

    4) бази даних;

    5) музичні твори з текстом і без тексту;

    6) драматичні, музично-драматичні твори, пантоміми, хореографічні та інші твори, створені для сценічного показу, та їх постановки;

    7) аудіовізуальні твори;

    8) твори образотворчого мистецтва;

    9) твори архітектури, містобудування і садово-паркового мистецтва;

    10) фотографічні твори, у тому числі твори, виконані способами, подібними до фотографії;

    11) твори ужиткового мистецтва, у тому числі твори декоративного ткацтва, кераміки, різьблення, ливарства, з художнього скла, ювелірні вироби тощо;

    12) ілюстрації, карти, плани, креслення, ескізи, пластичні твори, що стосуються географії, геології, топографії, техніки, архітектури та інших сфер діяльності;

    13) сценічні обробки творів, зазначених у пункті 1 цієї частини, і обробки фольклору, придатні для сценічного показу;

    14) похідні твори;

    15) збірники творів, збірники обробок фольклору, енциклопедії та антології, збірники звичайних даних, інші складені твори за умови, що вони є результатом творчої праці за добором, координацією або упорядкуванням змісту без порушення авторських прав на твори, що входять до них як складові частини;

    16) тексти перекладів для дублювання, озвучення, субтитрування українською та іншими мовами іноземних аудіовізуальних творів;

    17) інші твори.

    2. Охороні за цим Законом підлягають всі твори, зазначені у частині першій цієї статті, як оприлюднені, так і не оприлюднені, як завершені, так і не завершені, незалежно від їх призначення, жанру, обсягу, мети (освіта, інформація, реклама, пропаганда, розваги тощо).

    3. Передбачена цим Законом правова охорона поширюється тільки на форму вираження твору і не поширюється на будь-які ідеї, теорії, принципи, методи, процедури, процеси, системи, способи, концепції, відкриття, навіть якщо вони виражені, описані, пояснені, проілюстровані у творі.

    - Здравствуйте, хотел уточнить могу ли я забирать информацию с данного сайта и публиковать у себя на сайте? https://www.calvinklein.us/en/mens-clothing/mens-apparel/mens-sweaters/merino-wool-crewneck-sweater-23103210 К примеру я хочу забрать отсюда название товара, фото, описание, информацию о продукте? Как это можно сделать в рамках закона, что бы можно было именно забирать, возможно есть какие-то варианты обхода интеллектуальной собственности(использование чужого фото),использование товарного знака( название кампании)

    – Да, Вы можете это делать. Однако, нужно соблюдать определенные ограничения, чтобы не нарушать интеллектуальную собственность.

    Во-первых, такое использование данных о продукте должно носить лишь информационный характер (например, размещаться на вашем сайте с цель ознакомления лиц, что на него заходят).

    Во-вторых, на своем сайте нужно указать, что данные о продукте взяты с такого-то сайта и сделать на него ссылку.

    В третьих, нельзя использовать данные (чужие фото, название компании) для коммерческих целей (например, на собственном товаре для его продажи). Иначе это будет нарушать имущественные права и Вам действительно будет грозить ответственность.

    Если будет нужна помощь, обращайтесь через контакты (почту) в моем профиле или через Обратиться возле фото.

    Всего хорошего!

    Удачи Вам

    Пуха Наталія ТендерОк
    Общаться в чате Пуха Наталія ТендерОк 2 года назад

    Адвокат, г. Ровно

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Так дійсно законодавством передбачена відповідальність за порушення авторских прав тому Вам необхідно уникати повного копіювання текстів, використовувати фото тощо.

    Фотографічні твори охороняються як об'єкти авторського права. Причому факт публікації, завершеності, призначення або жанру фото не впливає на обсяг правової охорони.

    Для будь-якого використання фото (за винятком окремих випадків вільного використання творів) потрібно отримати згоду власника авторських прав з одночасною виплатою йому авторської винагороди. Але навіть якщо таке використання підпадає під випадки вільного, Закон зобов'язує вказувати ім'я автора й джерело такого запозичення.

    Щодо використання інформації на сайті то дотримуйтесь наступного:

    – не використовувати зображення та фото без законних на те підстав, особливо в комерційних цілях;

    – використовувати зображення й фото з вільних і безкоштовних бібліотек;

    – необхідно пам'ятати про авторське право та вільні публічні ліцензії;

    – посилатися на автора й джерело запозичення, якщо використання підпадає під вільне;

    – творити власні об'єкти авторського права.

    Успіхів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України