Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 21 листопада 2021, питання №51836

Официальная работа выплачивает зарплату

Добрый день. Подскажите пожалуйста что мне будет если я больше полгода не вышел на официальную работу. После армии. Если место на работе сохранилось и мне выплачивают зарплату.

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Відповідно до ч. 2 ст. 39 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу», за громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності.

    Право на збереження середнього заробітку діяло включно по закінчення служби.

    Не розумію, чому Вас до цих пір не звільнили у зв'язку з прогулом, тобто відсутністю на робочому місці протягом дня або більше 3 годин. Можливо на роботі не знають, що Ви демобілізували? Тоді на Вас навіть можуть подати до суду про повернення коштів.

    Всього найкращого! Спробуйте владнати ситуацію!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України