Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 23 ноября 2021, вопрос №51999

Как правильно развестись когда есть 2 детей?

После почти 6 лет брака, муж ушёл к любовнице и как оказалось он уже месяц изменял.Мы жили вместе на съёмной квартире, 2 маленьких детей (3,5 года и почти 2).. когда он уходил то обещал что будет оплачивать мне с детьми квартиру и комун. так как "любит" детей и так как я в декрете (младшему будет то 2 года).Но спустя 3 недели он начал упрекать квартирой под фразой "я плачу за квартиру а ты даёшь мне детей" хотя я не запрещала видется когда договаривались и он уходил.Говорю ему подавай на развод а я подам на алименты так он начал говорить "Тогда живите как хотите потом, мне при этом дадут видеть детей без твоего согласия, будут столько сколько я захочу и спать где я захочу" Я не знаю что делать, дети с ним болеют часто когда забирает, ничего для детей делать не хочет потому что мне от него ничего не нужно, лишь бы детям было.

Ответы юристов (2)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю, пані Аліно!

    Ви можете подати позов до суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей, а також призначення аліментів. Розмір аліментів може визначатися у частці від заробітку (доходу) або у твердій грошовій сумі (фіксована сума коштів в місяць іншими словами). Відповідно до ч.5 ст. 183 СК України той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

    Крім того, суд також визначає форми участі іншого з батьків, який сплачує аліменти та проживає окремо від дітей, у вихованні дітей (частота побачень, дзвінки, зустрічі, відвідування гуртків та інше). Загалом питання щодо розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей достатньо складне та судом враховуються всі обставини, починаючи від наявності житла та права власності (особистої приватної чи спільної сумісної/часткової) та закінчуючи характеристками органів опіки та піклування щодо батьків.

    Костромина Виктория

    вы имеете право подать на развод и на алименты на себя и на детей - для этого нужно составить иск\и и подать в суд

    нужна детальная консультация - обращайтесь через сайт Или найдите мои контакты - проконсультирую и при необходимости подготовлю документы

    С уважением Виктория Костромина


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України