Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 26 ноября 2021, вопрос №52156

Оформлення відносин між ФОП та громадянином не підприємцем

Як оформити відносини ФОП з громадянином який не є підприемцем при закупівлі в нього товару.
Приклад:
1.Громадянин -житель села на своїй власній ділянці вирощує траву,косить,пакує і продає мені фасоване сіно.Людина не є підприємцем.
2.Людина не є підприємцем,своїми руками вигоробляє глиняні горщики,а бо щось ..
3.Я ФОП 2 группа(КВЕДИ 47....Роздрібна торгівля..) Виготовляю як громадянин продукцію з прикладів 1 та 2.Потрібно відкривати КВЕД виробництво ?

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! у вказаних вам осіб ви не можете офіційно закупити продукцію, оскільки вони порушують закон і здійснюють підприємницьку діяльність без реєстрації, а тому не ведуть первинні документи.

    Якщо хочеться це продавати, додайте кведи, які дозволять вам самостійно виготовляти таку продукцію і зсилайтесь на те, що ви самі її виготовили.

    Марусяк Андрій Романович

    Додатково: ви можете купувати товари у фізичних осіб, треба слксти акт-прийому передачі, договір купівлі продажу і ГОЛОВНЕ ви повинні подавати декларацію про доходи Фізичної особи і сплатити за її рахунок ПДФО і Військовий збір. Для вас це може бути сильно затратно, але так, законний шлях є.

    https://news.dtkt.ua/accounting/reposts/67229


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України