Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 30 ноября 2021, вопрос №52368

Смена места работы для декретчицы

У меня есть дочь, до 3х лет. Сейчас нахожусь в декретном отпуске на текущей работе. Недавно получила предложение по работе от другой компании, на которое хочу согласиться, и чтобы вместо меня в декретный отпуск вышла моя мать.
На текущей работе сказали просто написать заявление об увольнении (заявление на выход из декрета при этом сказали не писать), а на работе матери сказали, что им нужен приказ о моём выходе из декрета (которого не будет, если напишу "по собственному").
Подскажите, пожалуйста, как правильно поступить?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю!

    Відповідно до ст. 179 КЗпП та ст. 18 Закону України «Про відпустки» відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину та одним із прийомних батьків.

    Бабусі для оформлення відпустки за місцем роботи необхідно подати такі документи:

    • заяву про надання відпустки для догляду за дитиною;
    • копію свідоцтва про народження дитини;
    • довідку з місця роботи матері дитини про те, що вона приступила до роботи в умовах повного робочого часу, до закінчення відпустки для догляду за дитиною;
    • довідку з органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання матері про те, що виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку їй припинено (із зазначенням дати) ( довідку про те, що мама дитини не скористалася правом на таку відпустку за своїм місцем роботи (навчання, служби) і не претендує на допомогу, або вийшла на роботу до закінчення терміну відпустки і виплати по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати);
    • документ, що підтверджує споріднення (за можливості)( власний паспорт; паспорт доньки (матері дитини); свідоцтво про народження доньки (матері дитини); свідоцтво про народження дитини (онука); свідоцтво про укладення шлюбу доньки (матері дитини) у разі зміни прізвища).

    Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України