Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 01 декабря 2021, вопрос №52417

Счёт в монобанк у умершего

Здрастуйте. Как получить средства со счета в монобанк умершего человека, если свидетельства о наследстве нет и не будет? В банке просят после вступления в право наследования соответствующий документ,а умерший ничего после себя не оставил.

Ответы юристов (2)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю, пані Людмило!

    Відповідно до ч.3 ст. 1298 ЦК України до закінчення строку на прийняття спадщини нотаріус може видати спадкоємцеві дозвіл на одержання частини вкладу спадкодавця у банку (фінансовій установі), якщо це викликано обставинами, які мають істотне значення. Щодо видачі свідоцтва, оскільки у спадкодавця був відкритий рахунок в банку, то, відповідно, спадщина також є (банківський вклад). Оформлення свідоцтва про право на спадщину на вклад здійснюється вже після того, як нотаріус отримає довідку з банку про наявність відкритих на користь спадкодавця рахунків і заповідальних розпоряджень, відповідно до яких і оформляється свідоцтво.

    Иваненко Мария Владимировна

    Если есть деньги на банковском счете, то на них точно также как на движимое и недвижимое имущество подается заявление о вступлении в наследство нотариусу. Также нотариус делает запросы по банкам, выясняет какие счета открыты и после этого выдает свидетельство о праве на наследство.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України