Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 13 декабря 2021, вопрос №53064

Як зняти податок з ФОПа. якщо нарахування пішли після смерті

Чоловік був ФОП, загинув 27.12.2020р. НАрахування единого податку пішли за січень, лютий, березень 2021 р.
Инспектори частина говорить що я не повинна сплачувати цей борг. інша частина каже що якщо я ввійщла в спадщину то я повинна сплатити.

Ответы юристов (3)

    Брайко-Попельнюк Алина Владимировна

    Доброго дня, не зовсім ясно, що саме ви прийняли у спадщину? Якщо ФОП і досі функціонує, то і податки потрібно сплатити і переоформити на нового власника. Якщо ж бізнес не функціонує, то потрібно офіційно звертатися до податкової, ви маєте право на індивідуальну консультацію з роз"ясненням. Звертайтеся, допоможу.

    Прокопець Олександр Васильович

    Нажаль в нашій державі ще не досконала система взаємодії між державними органами і податкова автоматично не має інформації про смерть ФОП.

    Для вирішення цього питання, Вам необхідно в першу чергу припинити діяльність ФОП у зв'язку із його смертю. Для цього необхідно звернутись із відповідною заявою до найближчого ЦНАП. Більш детальну процедуру підкажуть також там.

    Державний реєстратор вносить відповідні відомості до ЄДР і на підставі цих відомостей податкова знімає з обліку. Відповідно потрібно буде також звернутись в податкову, в якій стояв на обліку ФОП.

    Існує зворотня процедура, тобто звертаєтесь в податкову зі свідоцтвом про смерть, яка в свою чергу передає відомості Державному реєстратору.

    В будь-якому випадку Ви не зобов'язані сплачувати борг, який виник після припинення ФОП. Щодо сплати боргу після прийняття спадщини, то мова йде про борги, в тому числі і податкові, які існували НА МОМЕНТ до моменту припинення діяльності ФОП!

    Иваненко Мария Владимировна

    Налоговые обязательства прекращаются в связи со смертью. Как наследник обратитесь к государственному регистратору со свидетельством о смерти пусть прекратят государственную регистрацию фоп, после чего на всякий случай подайте заявление в налоговую пусть снимут с учета тоже приложив копию свидетельства о смерти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України