Задайте вопрос юристу

863 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 31 декабря 2021, вопрос №53844

возьмутся ли расследовать дело?

Чи можу я подати заяву в поліцію на людину яка своїм легким ударом в руку спричинила затискання нерву в кисті через що мені нанесений розлад здоров'я? яким чином я маю це доказувати?

Ответы юристов (6)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Ви можете подати до поліції заяву стосовно цього випадку. Ви мали отримати в медиків документи щодо цього розладу здоров'я. Краще звернутись в поліцію відразу після вчинення правопорушення, щоб слідчий швидко направив Вас до судово-медичного експерта для визначення ступеня важкості тілесних ушкоджень.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з цього чи інших запитань.

    Софія Клиент 2 года назад

    тобто, я маю отримати в медика документ, що фіксує цей факт, і разом з ним надіслати заяву в поліцію?

    Павловський Віталій Ігорович
    Павловський Віталій Ігорович 2 года назад

    Адвокат, г. Николаев, 16 лет опыта

    Доброго вечора, Ви можете навіть зараз зателефонувати на номер 102 та повідомили про факт нанесення легких тілесних ушкоджень.

    Після цього наступного дня у письмовому вигляді звернутися до поліції.

    Раджу Вам, як мога скоріше звернутися до медичною допомогою щоб зафіксувати факт ушкодження здоров’ю.

    І саме важливе і тяжке у даних справах, це підтвердити факт кримінального проступку. Під час звернення до поліції Вам краще відразу вказати свідків, або якщо звісно є відео чи фото матеріали, які підтверджують факт побиття.

    Також після призначення лікаря Вам потрібно збирати всі квитанції де буде конкретно зазначено медичний засіб, який Вам призначив лікар, для подальшого відшкодування.

    Павловський Віталій Ігорович
    Павловський Віталій Ігорович 2 года назад

    Адвокат, г. Николаев, 16 лет опыта

    Після того, як Ви звернетесь до поліції, дізнавач має винсти постанову про проведення медчиної експертизи. Потім експерт витребує за допомогою слідчого у Вашого лікаря всі дані про Вашу травму. Якщо можливо зафіксуейте нанесення тілесних ушкоджень дзвінком до швикдої. При кожному дзвінку фінсується питання з яким звертається особа. Це буде ще одним підтверденням ушкодженням здоровя. Після цього дізнавач може витребувати цю інформацію у "станції швидкої допоомоги". Не зволікайте, час грає проти Вас.

    Софія Клиент 2 года назад

    просто я хвилююсь, що не зможу доказати, через те, що нема синців або візуальних ознак пошкодження, лише жахливий біль через нерв, який затиснутий. Боюсь що не зможу довести в поліції що саме удар став причиною

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Здравствуйте, София!

    Сотрудники полиции - дознаватель, обязаны при подаче Вами заявления о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований, открыть уголовное производство.

    Сначала обратитесь в больницу, зафиксируйте факт травмы, сделайте рентген, после этого, подавайте заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о Вашем избиении.

    В рамках уголовного дела дознаватель вынесет постановление о назначении судебно-медицинской экспертизы в бюро СМЭ.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України