Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 02 января 2022, вопрос №53875

обвиняют в воровстве которое не совершал

Добрый день. Парень нашел телефон. владелец телефона писал заявление в полицию о краже. потом на парня вышла полиция и обвинила в воровстве, хотя я была свидетелем того что он его нашел, сам потерпевший не знал ни номера сим карты которая была в телефоне, постоянно менял показания то он говорил у него его украли, то сказал что он его потерял, т.е. доказательств что это был его телефон - у него не было никаких. парню выставили максимальный штраф 17 000 грн и судимость по Уголовному делу, за кражу. парень никогда не нарушал закон и не притягивался ни к уголовной ни к административной ответственности. дело направляли в суд киева для отмены решения суда, суд удовлетворил иск, далее местный аппеляционный суд снова то же решение и оставил. меня как свидетеля судьи отклонили от участия в судовом процессе хотя адвокат ходотайство направлял, мои показания к делу не пришили, хотя обязаны были потому, что я свидетель и давала показания в прокуратуре. Можно ли избавить парня от судимости? я считаю несправедливо его осудили только потому что он не принес в полицию этот телефон. если сам потерпевший путался в показаниях и менял их на свое усмотрение и из всех судовых процессов, а их было больше десятка , присутствовал только раз. промямлил там чтото и все, потерпевший родственник кого то из полиции. а на парня спустили всех собак. Продскажите есть ли хоть какой то шанс спасти невиновного человека?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Притягувати до відповідальності, адміністративної або кримінальної, у Вашому випадку можуть виключно на підставі рішення суду.

    Оскаржити рішення суду, якщо з ним не згодна особа, можна тільки до суду. Тому у Вашому випадку суд - єдиний майданчик для відстоювання прав особи.

    Якщо Вам потрібний юридичний аналіз ситуації, звертайтесь!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Рекомендую подать кассационную жалобу на решение суда апелляционной инстанции и приговор суда первой инстанции.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Павловський Віталій Ігорович

    Доброго вечора.

    Засудженому треба писати касаційну скаргу, можна спробуват зіслатися на постанову Верховного суду від 18 липня 2019 року, справа за № 761/31918/14-к

    У постанові Верховного суду зазначено:

    На відміну від крадіжки, привласнене майно може вважатися знахідкою лише за умов, що: а) воно вибуло з володіння власника; б) місцезнаходження цього майна власнику не відоме; в) між втратою майна та його знахідкою пройшов тривалий час, який давав власнику підстави вважати майно остаточно втраченим; г) особа, яка знайшла майно, не була очевидцем події втрати й сама не чинила будь-яких активних дій, спрямованих на вилучення майна з володіння власника; ґ) відсутня можливість виявлення (ідентифікації) законного власника майна.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. За статею 193 Кримінального кодексу України, незаконне привласнення особою знайденого чи такого, що випадково опинилося у неї, чужого майна або скарбу, які мають особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність, - карається штрафом від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців. Тобто покарання за присвоєння знахідки передбачені менші, ніж за крадіжку.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з даного питання чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України