Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 05 января 2022, вопрос №54016

Можно ли не платить алименты?

Добрый день,я плачу алименты ,мать негде неработает тратит все деньги на себя,ребенок жывет у нас 50 на 50.можно ли что то сделать чтобы не платить алименты?

Ответы юристов (3)

    Чернишева Антоніна Михайлівна

    Той із батьків, з ким проживає дитина, і той із батьків, хто проживає окремо від неї, з дозволу органу опіки та піклування можуть укласти договір про припинення права на аліменти для дитини у зв'язку з передачею права власності на нерухоме майно (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо).

    Такий договір нотаріально посвідчується. Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права відповідно до закону.

    Якщо дитина досягла чотирнадцяти років, вона бере участь в укладенні цього договору.

    Набувачем права власності на нерухоме майно є сама дитина або дитина і той із батьків, з ким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно.

    У разі укладення такого договору той із батьків, з ким проживає дитина, зобов'язується самостійно утримувати її.

    Павловський Віталій Ігорович

    Доброго вечора.

    Так, Ви можете бути звільненні від сплати аліментів, якщо дитина почне проживати разом з Вами. У противному випадку Ви маєте сплачувати аліменти у відповідності до рішення суду. Для того щоб зафіксувати юридично, що дитина проживає з Вами зверніться до органу опіки та піклування для визначення місця проживання дитини, або зареєструйте дитину за Вашим місцем проживання.

    Коли дитина почне проживати з Вами, подається позовна заява до суду про скасування аліментів, та потім можна вже Вам подати до суду заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів з Вашої матері дитини.

    Ще один з варіантів, це коли матір дитини забере виконавчий лист з Державної виконавчої служби про стягнення аліментів. Але дана дія можлива за бажанням колишньої матері дитини.

    Якщо у Вас немає можливості щоб дитина проживала з Вами та Ви вважаєте, що кошти витрачаються не згідно їхнього призначення – на дитину, необхідно звернутися до органу опіку та піклування (при місцевій раді) для здійснення контролю за коштами, які Ви сплачуєте у якості аліментів. Дане питання регулюється Наказом Міністерства соціальної політики від 15.11.2018 року за № 1713 «Про затвердження Порядку здійснення органами опіки та піклування контролю за цільовим витрачанням аліментів на дитину. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0102-19#Text

    Тихоненко Мария Александровна

    Добрий вечір!

    Ні, якщо в судовому порядку було визначено, що саме ви сплачуєте аліменти, то Вам потрібно сплачувати.

    Проте Ви можете звернутися до суду з позовною заявою, для того, щоб скасувати аліменти, проте Ви повинні розуміти, що дитина повинна проживати з Вами - постійно, і в 99% суди все ж таки, залишаються на стороні матері.

    Якщо у Вас є бажання не платити аліменти, або позбавити колишню дружину батьківських прав - можу Вам у цьому допомогти. Це процес тривалий і нелегкий, але найголовніше - Ваше бажання.

    Телефонуйте або пишіть для більш детальної консультації та для підготовки процесуальних документів

    068 -735- 45- 23 Марія Олександрівна

    вайбер, вотсап, телеграм

    пошта — tikhonenko.361@ukr.net

    Гарного Вам дня!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України