Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 10 января 2022, вопрос №54226 700₴

Больничные в Новой почте

Здравствуйте. Девушке не выплачивают больничные уже на протяжении года. Сумма приличная, около 30 тысяч гривен. Справки о болезнях есть. Что возможно сделать в данной ситуации ? Краткая суть проблемы и ответ компании в картинке.

Ответы юристов (10)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!!

    Дабы не перечислять все нюансы, советую ознакомится:

    https://i.factor.ua/journals/bn/2018/august/issue-33/article-38501.amp

    Все зависит от того, кто именно не выплачивает, работодатель или фонд.

    Ххххххххххх

    Гончаренко Константин
    14.3%
    Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора.

    Враховуючи останні зміни, внесені в чинне законодавство України та зважаючи на зазначені Вами обставини повідомляю наступне.

    Так, виплата лікарняних працівникам здійснюється у відповідності до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», постанови КМУ «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» та наказу МОЗ «Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян».

    Згідно з п. 4 частини 1 статті 24 Закону №1105 допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років, у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати.

    ПРОТЕ, пунктом 1 частини 4 статті 19 Закону № 1105 визначено, що застраховані особи, які протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців, мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності - виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

    звернутися до директора про виплату із заявою або зателефонувати на "гарячу" лінію Фонду соцстрахування за им посиланням http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish... повідомити про порушення

    або на Урядову "гарячу лінію" 1545 (безкоштовно) далі до суду подати позов про стягнення заборгованості додатковим відповідачем окрім пошти буде ФСС - ФОНД СОЦ СТРАХУ

    .З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    14.3%
    Общаться в чате Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Богдане!

    Видачу, продовження та облік листків непрацездатності регламентовано Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом МОЗ від 13.11.2001 № 455.

    Вимоги до видачі листка непрацездатності:

    Видача листка непрацездатності здійснюється лікуючим лікарем або фельдшером при пред'явленні паспорта чи іншого документа, який засвідчує особу непрацездатного, переважно за місцем проживання чи роботи, і не може бути платною послугою в закладах охорони здоров'я незалежно від форми власності. Листок непрацездатності видається і закривається в одному лікувально-профілактичному закладі, крім випадків доліковування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

    Особам, у яких тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи (під час відрядження, санаторно-курортного лікування, відпустки тощо), листок непрацездатності видається за місцем їх тимчасового перебування з дозволу головного лікаря лікувально-профілактичного закладу на число днів непрацездатності і засвідчується круглою печаткою закладу охорони здоров'я.

    Лицьовий бік бланка листка непрацездатності заповнюється лікуючим лікарем або молодшим медичним працівником з медичною освітою. Зворотний бік бланка листка непрацездатності заповнюється за місцем роботи застрахованої особи. Записи в листку непрацездатності здійснюються розбірливим почерком, без помарок, синім, фіолетовим або чорним чорнилом.

    Однак, наявність лікарняного не гарантує його виплату.

    Підставою для призначення матеріальної забезпечення є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності (далі – ЛН), що передбачено вимогами ч. 1 ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105-ХІV (далі – Закон № 1105).

    Рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється на підприємстві або фізичною особою – підприємцем, особою, яка провадить незалежну професійну діяльність (ч.3 ст. 30 Закону № 1105).

    Комісія із соціального страхування, керуючись Законом № 1105, не тільки здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, а також приймає рішення про відмову в його призначенні та розглядає підставу і правильність видачі ЛН, заповнення ЛН та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення (абз.2 ч. 3 ст. 30 Закону № 1105).

    Перелік підстав, на основі яких комісія має право відмовити в оплаті ЛН, зазначені у ст. 23 Закону № 1105.

    "Стаття 23. Підстави для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності

    1. Допомога по тимчасовій непрацездатності не надається:

    1) у разі одержання застрахованою особою травм або її захворювання при вчиненні нею кримінального правопорушення;

    2) у разі навмисного заподіяння шкоди своєму здоров’ю з метою ухилення від роботи чи інших обов’язків або симуляції хвороби;

    3) за час перебування під арештом і за час проведення судово-медичної експертизи;

    4) за час примусового лікування, призначеного за постановою суду;

    5) у разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням;

    6) за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

    2. Застраховані особи, які в період отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності порушують режим, встановлений для них лікарем, або не з’являються без поважних причин у призначений строк на медичний огляд, у тому числі на лікарсько-консультативну комісію (ЛКК) чи медико-соціальну експертну комісію (МСЕК), втрачають право на цю допомогу з дня допущення порушення на строк, що встановлюється рішенням органу, який призначає допомогу по тимчасовій непрацездатності.".

    При цьому з 1 жовтня 2021 року заклади охорони здоров'я України перейшли на оформлення е-лікарняних.

    Порядок отримання е-лікарняного працівником та його дії після отримання е-лікарняного:

    → Якщо особа офіційно працевлаштована, то в разі тимчасової втрати працездатності їй необхідно звернутися до відповідного медичного закладу, що в установленому порядку підключений до електронної системи охорони здоров’я.

    → Лікуючий або сімейний лікар формує електронний медичний висновк про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

    → На підставі медичного висновку (медичних висновків) про тимчасову непрацездатність формується в Реєстрі листок непрацездатності. Також е-лікарняний автоматично відкриється в разі оформлення медичного висновку для дитини працівника, яка потребує догляду.

    Обов’язковими реквізитами листка непрацездатності як електронного документа є:

    1. єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності;
    2. спеціально призначений для таких цілей кваліфікований електронний підпис (електронна печатка);
    3. відомості запису про тимчасову непрацездатність: про тимчасово непрацездатну особу, про випадок тимчасової непрацездатності.

    → Після створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність на контактний номер телефону особи надійдуть смс-повідомлення:

    1. від E-health щодо створення медичного висновку із указанням його номеру;
    2. від Пенсійного фонду України щодо формування електронного листка непрацездатності, його номеру і періоду дії.

    → Працівник має повідомити у будь-який доступний для нього спосіб комунікацій роботодавця про формування лікарем відносно нього медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Всю необхідну інформацію щодо е-лікарняного роботодавець зможе побачити у своєму Електронному кабінеті страхувальника на порталі Пенсійного фонду України. Ніяких додаткових документів, що підтверджують тимчасову непрацездатність, або роздруковану версію е-лікарняного працівник не зобов'язаний надавати роботодавцю.

    Випадки оформлення листка непрацездатності у паперовій формі:

    1. продовження листків непрацездатності, які було видано на папері до 01 жовтня 2021 року;
    2. наявні технічні помилки, які призвели до неможливості формування е-лікарняного, та які не було усунуто упродовж 7 днів;
    3. зроблено помилки при створенні медичного висновку та сплинув строк (7 днів), протягом якого лікар мав можливість внести зміни;
    4. у разі всиновлення новонародженої дитини протягом двох місяців з дати народження, зазначеного в свідоцтві про народження. Листок непрацездатності видається на підставі рішення суду про усиновлення та цього свідоцтва про народження.

    Оплата е-лікарняного:

    Перші 5 днів страхового випадку оплачуються роботодавцем, а решта днів аж до одужання фінансується Фондом соціального страхування України незалежно від кількості е-лікарняних, якими оформлено випадок. Виключенням є виплата допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, догляду за хворими дітьми тощо, які оплачуються за кошти Фонду соціального страхування України з першого дня.

    Через повні 7 днів після дати свого закриття е-лікарняного роботодавець може розпочинати процедуру призначення матеріального забезпечення, формування заяви-розрахунку та її направлення Фонду соціального страхування України (якщо період тимчасової непрацездатності становив більше 5 днів).

    Якщо працівнику відома дата подання заяви-розрахунку, він може слідкувати за станом її розгляду онлайн у телеграм-каналі Фонду соціального страхування України: https://t.me/socialfund.

    КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ:

    1) https://moz.gov.ua/article/news/vidpovidi-na-najpo...

    2) https://www.kmu.gov.ua/news/fond-socialnogo-strahu...

    Поставити запитання щодо е-лікарняних можна на гарячих лініях Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування України:

    0-800-503-753 – гаряча лінія Пенсійного фонду (щодо функціонування кабінету страхувальника на порталі електронних послуг та роботи у ньому з е-лікарняними);

    0-800-501-892 – гаряча лінія Фонду соціального страхування України (з питань оплати е-лікарняних, формування за ними заяв-розрахунків).

    Якщо роботодавець не оплатив вам листок непрацездатності — ваш законний лікарняний, ви маєте право звернутися до Держпраці України за захистом ваших прав (https://dsp.gov.ua/category/hromadianam/faq/).

    Невиплата коштів – це пряме порушення конституційних прав людини. Тому якщо опинилися в такій ситуації – можна сміливо звертатися до суду. Треба буде лише подати заяву з трьома додатками:

    • лист-звернення до відповідного органу з проханням виплатити кошти;
    • лист-відповідь від установи – відмова або формальна причина невиплати коштів;
    • досудова претензія – прохання виплатити кошти, а інакше ви звернетесь до суду.

    Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через кнопку "Звернутися" біля фото (при зверненні вказуйте свою e-пошту).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    Шишкин Алексей Юрьевич
    11.4%
    Общаться в чате Шишкин Алексей Юрьевич 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вам необходимо не через переписку в чате обратиться к работодателю, написать заявление, которое можно передать работодателю либо лично под подпись, либо официально ценным письмом. Если в течении месяца больничный лист оплачен не будет рекомендую сразу обращаться в суд с иском о нарушении трудового законодательства и взыскании причитающихся сумм. Это, как показывает практика, самый реальный и действенный способ защиты своего нарушенного права. Обратите внимание на листы нетрудоспособности они должны быть оформлены правильно.

    Карпенко Андрей Владимирович
    14.3%
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый вечер!

    Официально трудоустроенному украинцу в первый же день болезни нужно обратиться к врачу, который зафиксирует проблемы со здоровьем и откроет на него больничный. Если же больной лечился в стационаре, то датой открытия листа нетрудоспособности можно считать дату поступления в больницу. Выпиской больничного занимается лечащий врач.

    Так сколько можно находиться на больничном?

    Выдают больничный от одного до пяти дней. Если за этого время состояние не улучшилось, то больничный лист могут продлить еще на пять дней. Максимально допустимая продолжительность – 1 год. Длительность больничного листа зависит от состояния больного и врачебных предписаний по реабилитации.

    Максимальный срок непрерывного пребывания на больничном составляет 12 месяцев в случае серьезных травм, сложного послеоперационного периода или при острых заболеваниях, например, туберкулезе.

    Как рассчитывается больничный с 2022 года?
    1. Для выплаты помощи в Украине применяется единый расчет среднедневного заработка, независимо от того, выдан больничный лист по заболеванию или в связи с беременностью и родами.
    2. Для определения среднего заработка применяется расчетный период, равный 12 месяцам, а не 6-ти, как раньше.
    3. Среднедневной заработок рассчитывается, исходя из начисленной за последние 12 месяцев заработной платы или доходов, которые облагаются ЕСВ или страховыми взносами, распределения суммарных начислений на общее число календарных дней трудовой занятости в расчетном периоде.
    4. Применяются единые правила расчета оплаты для всего срока болезни, как с 1-го по 5-й, так и с 6-го дня заболевания.
    5. Обозначены 4 уважительные причины, время отсутствия по которым исключается из расчетного периода больничного листа: заболевание, отпуск в связи с беременностью и родами, больничные листы по уходу за детьми в возрасте до трехлетнего возраста и отпуск без сохранения оплаты труда.
    6. Лицам, работающим по совместительству, расчет больничных листов в 2020 году осуществляется, ориентируясь на расчетный период трудоустройства по совместительству (по основному месту работы и на каждом из неосновных).

    Категории работников, имеющие право на оплату периода нетрудоспособности:

    1. Лица, работающие на предприятиях, в учреждениях, организациях независимо от формы собственности и хозяйствования, в том числе в иностранных дипломатических и консульских учреждениях, других представительствах нерезидентов или у физических лиц, а также избранные на выборные должности в органах государственной власти, органах местного самоуправления и в других органах:
      • на условиях трудового договора (контракта);
      • на условиях гражданско-правового договора;
      • на других основаниях, предусмотренных законом.
    1. Физические лица-предприниматели, осуществляющие независимую профессиональную деятельность.
    2. Члены фермерского хозяйства, если они не относятся к лицам, которые подлежат страхованию в связи с временной потерей трудоспособности на других основаниях.
    Расчет больничного листа: схема начисления в 2022 году

    Как оплачивается больничный в Украине? Через сколько дней оплачивают больничный в Украине? 5 первых дней нетрудоспособности работника оплачиваются за счет предприятия, все последующие – за счет социального фонда. При этом выплачивается процент от усредненного заработка за расчетный период по схеме:

    • при страховом стаже менее 3 лет – 50% от средней заработной платы;
    • от 3 до 5 лет – 60%;
    • от 5 до 8 лет – 70%;
    • более 8 лет – в размере 100%.
    Адвокат Евгений Александрович
    11.4%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Богдан!

    Подтверждает болезнь работника листок нетрудоспособности. Но этот документ не сразу попадает к бухгалтеру. Сначала его должна проверить комиссия или уполномоченное лицо по соцстрахованию по предприятию и принять решение – оплачивать или нет. После того, как получите листок нетрудоспособности или его копию с отметкой об оплате, рассчитайте сумму больничных.

    С 01.09.2021 все учреждения здравоохранения формировать только электронные медзаключению. Исключение - бумажные листки нетрудоспособности, которые заведение выдал в 01.09.2021. Их продолжать в бумажном виде до восстановления трудоспособности. Медзаключение о временной нетрудоспособности является основанием автоматически сформировать электронный листок нетрудоспособности. Два основных документа, на которые должны опираться, когда рассчитывать и выплачивать больничные (как по бумажным, да и по электронным больничным листам): Закон Украины «Об общеобязательном государственном социальном страховании» от 23.09.1999 № 1105-XIV (далее - Закон № 1105) Порядок исчисления средней заработной платы (дохода, денежного обеспечения) для расчета выплат по общеобязательному государственному социальному страхованию, утвержденный постановлением КМУ от 26.09.2001 № 1266 (далее - Порядок № 1266).

    Первые пять дней болезни оплачивает работодатель. Начиная с шестого дня – Фонд соцстрахования.

    Рекомендую Вам подать жалобы в: Фонда социального страхования, Минсоцполитики, Государственную инспекцию труда для проведения проверок и принятия мер реагирования.

    В противном случае, необходимо решать вопрос в судебном порядке.

    Всего доброго, удачи Вам!

    Крикун Сергій  Павлович
    10%
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович 2 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    "ПОРЯДОК видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0890-21#Text):

    "I. Загальні положення...

    3. Обов’язковими реквізитами листка непрацездатності як електронного документа є єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності, спеціально призначений для таких цілей кваліфікований електронний підпис (електронна печатка), відомості запису про тимчасову непрацездатність: про тимчасово непрацездатну особу, про випадок тимчасової непрацездатності.

    II. Формування листків непрацездатності на підставі даних медичних висновків про тимчасову непрацездатність...

    2...Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України...

    3. Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку строку дії та закінчення строку дії медичного висновку, на підставі якого сформований цей листок непрацездатності. Листок непрацездатності вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності...".

    "ПОРЯДОК організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/328-2019-%D0%B...):

    "1. Цей Порядок визначає механізм організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності (далі - Реєстр) та надання інформації з нього...

    4. Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем інформації, що міститься в ньому...

    15. Інформація з Реєстру, що містить відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, період і причину непрацездатності, надається тільки особі, якої зазначені відомості стосуються, її страхувальнику - за період перебування особи у трудових відносинах із ним відповідно через електронні кабінети застрахованої особи та страхувальника на порталі послуг, а також особі, яка засвідчила тимчасову непрацездатність, - через електронну систему охорони здоров’я.

    16. Інформація з Реєстру надається територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі як витяг з Реєстру за усним зверненням:

    застрахованій особі - особисто з пред’явленням документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, та документа, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування чи пенсійного посвідчення;..

    19. Інформацією з Реєстру, що підлягає оприлюдненню, є:

    1) єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності, дата його відкриття, продовження, закриття, відомості щодо перевірки обґрунтованості його видачі (у разі проведення);

    2) кількість, причини, середня тривалість зареєстрованих листків непрацездатності за місяць, квартал, рік, за адміністративно-територіальними одиницями, закладами охорони здоров’я, особами, що засвідчили тимчасову непрацездатність;

    3) кількість необґрунтовано виданих і продовжених листків непрацездатності за місяць, квартал, рік, за адміністративно-територіальними одиницями, закладами охорони здоров’я, особами, що засвідчили тимчасову непрацездатність;

    4) кількість днів тимчасової непрацездатності за місяць, квартал, рік, за адміністративно-територіальними одиницями, страхувальниками;

    5) суми допомоги, що виплачені на підставі листків непрацездатності, за місяць, квартал, рік, за страхувальниками.

    Оприлюднення інформації, що обробляється в Реєстрі, допускається тільки у знеособленому вигляді.

    Доступ до інформації з Реєстру, зазначеної в цьому пункті, є вільним, не потребує електронної ідентифікації користувача на порталі послуг...".

    Для начала считаю надлежащим и необходимым обратиться в Управление ПФУ г.Киева о выдаче извлечений из Реестра листков нетрудопособности касательно этих листов в отношении девушки. Далее возможно предпринимать следующие шаги оплаты включенных в Реестр листков нетрудоспособности.

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    7.1%
    Общаться в чате Крижановська Єлізавета Сергіївна 2 года назад

    Юрист, г. Херсон, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня зверніться з офіційною заявою до працедавця і проханням зазначити кількість лікарніних за який період, та уже після зясування чи всі лікарняні було предявлено до Фонду тимчасової втрати працездатності Ви вправі до останнього звернутися за поясненнями. Затримка виплат в один рік то занадто. Але на особистому досвіді знаю що лікарняні фонд затримує на 6 міс. Вдалого Впм вирішення Вашого питання. Міцного здоровя!!

    Костромина Виктория
    5.7%
    Общаться в чате Костромина Виктория 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    если Ваша девушка официально оформлена - и больничные оформлены правильно - ей их должны оплатить

    Первые пять дней больничного оплачивает работодатель. с шестого дня – Фонд страхования

    кроме того 01.09.2021 все учреждения здравоохранения формировать только электронные медзаключению. Исключение - бумажные листки нетрудоспособности, которые заведение выдал в 01.09.2021. Их продолжать в бумажном виде до восстановления трудоспособности. Медзаключение о временной нетрудоспособности является основанием автоматически сформировать электронный листок нетрудоспособности.

    просмотреть как рассчитывают больничный ознакомьтесь -https://sys2biz.com.ua/ru/news/e-likarnyanyj-ye-pe..., https://www.golovbukh.ua/article/ru/8661-raschet-b...

    Пуха Наталія ТендерОк
    11.4%
    Общаться в чате Пуха Наталія ТендерОк 2 года назад

    Адвокат, г. Ровно

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Скоріше за все затримки з виплати сум по лікарнях пов'язані з їх невірним заповненням тому дійсно вашій дівчині необхідно зв'язатися з бухгалтерією та узгодити, що саме необхідно виправити та стоки виправлення також можна звернутися до керівництва компанії зі скаргами на дії осіб пов'язаних з нарахуванням та оплатою лікарняних.

    Фонд здійснює фінансування на підставі отриманої від вашого роботодавця заяви-розрахунку – саме від дати її подачі, у першу чергу, залежить дата виплати.Дізнатись дату прийняття Фондом заяви-розрахунку на виплату вам коштів можна на своєму підприємстві, або у робочому органі виконавчої дирекції Фонду, де зареєстрований ваш роботодавець.Коли ви знаєте дату подачі заяви-розрахунку, слідкувати за виплатами можна онлайн у нашому телеграм-каналі ФССУ: t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація щодо сум і дат, за які Фондом профінансовано матеріальне забезпечення і страхові виплати. Фонд перераховує кошти для виплати вам допомоги на рахунок роботодавця, який, у свою чергу, здійснює виплати своїм працівникам. Зазвичай банківські операції займають декілька робочих днів.

    Успіхів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України