Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 14 января 2022, вопрос №54467 100₴

Как снять виконавче провадження?

Здравствуйте, у женщины есть расписка долга 4к$( 7 лет прошло) она пошла в юстицию и открыла виконавче провадження, на сумму 756к грн, на всех счетах -756000 в том числе и зарплатой, что делать?

Ответы юристов (11)

    Адвокат Денисов Олександр Сергійович

    Добрый день. Открыть исполнительное производство просто предъявив расписку - нельзя. Должно быть решение суда. Для предоставления консультации, нужно ознакомится с материалами исполнительного производства. Если у Вас есть что-то из него - прикрепите скрины.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Неможливо відкрити виконавче провадження лише на підставі розписки. Цьому етапу має передувати суд, який у своєму рішення має стягнути з особи суму, яку вона повинна іншій стороні на підставі розписки.

    Тому ситуацію потрібно уточнювати.

    Що Вам потрібно робити?

    ЗВерніться письмово до юстиції, яка розпочала виконавче провадження, із вимогою про надання повної інформації щодо провадження: підстави, документи, суми і так далі.

    Після отримання письмової відповіді, потрібно буде обирати варіанти захисту.

    • Роман Клиент 2 года назад

      суд был без меня

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку визначені Законом України "Про виконавче провадження" від 21.04.99 № 606-XIV, із змінами та доповненнями.

    Виконавче провадження - це сукупність дій органів і посадових осіб, зазначених у цьому Законі, спрямованих на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які здійснюються на підставах, у спосіб та в межах повноважень, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, виданими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

    Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

    Одним із заходів примусового виконання рішень є звернення стягнення на майно боржника, яке полягає в його арешті (опису), вилученні та примусовій реалізації.

    Під поняттям "майно" боржника слід розуміти як окремі речі та їх сукупність, так і всі майнові права боржника, що на момент вчинення виконавчого провадження є у нього.

    Складові елементи арешту майна, визначені в даному Законі як опис, оголошення заборони розпоряджатися майном, обмеження в праві користування ним або його вилучення у боржника та передача на зберігання іншим особам – це сукупність дій, які мають бути чітко регламентовані та мати певні підстави для застосування.

    Арешт на майно боржника може накладатися державним виконавцем шляхом:

    винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, якою накладається арешт на майно боржника та оголошується заборона на його відчуження;

    винесення постанови про арешт коштів та інших цінностей боржника, що знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні в банках або інших фінансових установах;

    винесення постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження;

    проведення опису майна боржника і накладення на нього арешту.

    Державним виконавцем за постановою про відкриття виконавчого провадження або за постановою про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження може бути накладений арешт у межах суми стягнення за виконавчими документами з урахуванням витрат, пов’язаних з проведенням виконавчих дій на виконання на все майно боржника або на окремо визначене майно боржника. У разі потреби постанова, якою накладено арешт на майно боржника та оголошено заборону на його відчуження, надсилається державним виконавцем до органу нотаріату та інших органів, що здійснюють реєстрацію майна або ведуть реєстр заборони на його відчуження.

    Копія постанови державного виконавця про арешт коштів чи майна боржника не пізніше наступного після її винесення дня надсилається боржнику та відповідно до банків чи інших фінансових установ або органів, зазначених у частині другій цієї статті. Постанова державного виконавця про арешт коштів чи майна боржника може бути оскаржена боржником начальнику відповідного органу державної виконавчої служби, якому він безпосередньо підпорядкований, або до суду у 10-денний строк.

    Арешт застосовується:

    1. для забезпечення збереження майна боржника, що підлягає наступній передачі стягувачеві або реалізації;
    2. для виконання рішення про конфіскацію майна боржника;
    3. при виконанні ухвали суду про накладення арешту на майно, що належить відповідачу і знаходиться у нього чи в інших осіб.

    Особа, яка вважає, що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржникові, може звернутися до суду з позовом про визнання права на майно і про звільнення майна з-під арешту.

    У разі прийняття судом рішення про звільнення майна з-під арешту або сплати боржником повної суми боргу за виконавчим документом до реалізації арештованого майна боржника, майно звільняється з-під арешту за постановою державного виконавця не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини.

    Майно боржника може бути звільнено з-під арешту за постановою начальника відповідного відділу державної виконавчої служби, якому підпорядкований державний виконавець, якщо під час розгляду відповідної скарги боржника виявлено порушення встановленого цим Законом порядку накладення арешту.

    За наявності письмового висновку експерта щодо неможливості чи недоцільності реалізації арештованого майна боржника у зв’язку із значним ступенем його зносу, пошкодженням або коли витрати, пов’язані із зверненням на нього стягнення, перевищать грошову суму, за яку воно може бути реалізовано, майно боржника може бути звільнено з-під арешту за постановою державного виконавця, яка затверджується начальником відповідного органу державної виконавчої служби, якому він безпосередньо підпорядкований.

    Розмір винагороди за надані послуги з реалізації арештованого майна не повинен перевищувати з урахуванням податку на додану вартість 15 відсотків від вартості майна.

    Спеціалізована організація проводить аукціон за заявкою державного виконавця, у якій зазначається початкова ціна майна, що виставляється на аукціон.( це державне підприємство з торгів.)

    Враховуючи зазначене, можна стверджувати, що арешт може накладатися стільки, скільки це буде необхідно для повного виконання боржником своїх обов язків для задоволення інтересів стягувача.

    Якщо кредитор тільки зараз відкрила процедуру стягнення , а минуло вже 7 років , то боржник може звернутися до суду з позовом про визнання виконавчого документа таким , що не підлягає виконанню , адже минув строк позовної давності для кредитора -3 роки згідно ст. 257 ЦК УКРАЇНИ . І просити суд зняти арешти з майна та коштів.

    або ж сплатити весь борг плюс витрати виконавця та подати квитанції до органу ДВС котрий виконує провадження , аби той видав постанову про закриття провадження у зв язку з виконанням.

    доки або суд не зніме арешт або боржник не сплатить борг , арешт буде існувати.

    або кредитор відкличе як стягувач свою заяву і закриється провадження.

    Якщо арешт накладався нотаріусом то знімати лише в суді , як такий , що не підлягає виконанню.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    • Роман Клиент 2 года назад

      есть ли шанс выиграть суд, или как то образом уменьшить сумму и тд?

      • Гончаренко Константин

        Це ж не аліменти , а цивільно - правові відносини тут вам необхідно подавати апеляцію на рішення , а краще подати позов до суду про застосування строків позовної давності до виконання рішення , якщо його почали виконувати тольки зараз то строки минули.

        Суд розгляне ситуацію та прийме рішення , з моменту подання апеляції нарахування сум на стягнення мають зупинитись треба буде подати заяву про зупинення виконавчого провадження на період розгляду справи.

        краще залучити регіонального адвоката

        Вам треба заявляти позов до суду і в процессі якщо кредитор погодиться на зміну умов виплати і заявит про це суду можливо можна буде змінити суму , проте ще залишаться судові витрати та витрати на виконавче провадження.

        поки ви не заявляете вимог до суду , виконавча служба просто думає, що ви ухиляєтесь від сплати і просто продовжує нараховувати вам борги у мінус по всім рахункам.

        Якщо ситуація так триватиме , ще декілька років . Вам необхідно буде подавти позов до господарського суду про визнання себе фіз -особою банкрутом - це інші процедури , проте всі нарахування точно зупиняться

        З повагою,

        Костянтин Гончаренко

    Гончаренко Константин

    Здравствуйте.

    1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.

    2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).

    3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.

    В любом случае, все будет решаться в суде.

    Если исполнитель по Вашему делу уже не работает, необходимо подать письменное заявление почтой ценным письмом на имя начальника органа ДВС В КОТОРОМ находится Ваше производство. Просить предоставить Вам реквизиты для оплаты и контакты нового исполнителя ответственного за Ваше производство в срок 15 -ть -30 дней Вам должны предоставит письменный ответ с реквизитами согласно ЗУ О обращении граждан ст.11

    далее Вы оплачиваете сумму которая указана в ответе органа ДВС И НАПРАВЛЯЕТЕ в орган ДВС Квитанцию об оплате и заявление о немедленном вынесении постановления о закрытии производства и исключения вас из реестра должником и направлении Вам копии постановления о закрытии исполнительного производства.

    в заявлениях указывайте верные данные для коректной обработки вашего запроса.

    ОТНОСИТЕЛЬНО ВАРИАНТОВ СНЯТИЯ АРЕСТОВ:

    Если арест наложил нотариус:

    Вам нужно обратиться в суд с иском о признании нотариальной надписи такой, что не подлежит исполнению. Чтобы остановить отчисления с зарплаты нужно подать в суд заявление об обеспечении иска путем приостановления взыскания на основании исполнительного документа.

    При подаче иска оплачивается судебный сбор - 908грн (если требование только неимущественного характера)

    При подаче вышеуказанного заявления также оплачивается судебный сбор - 454грн.

    Чем раньше Вы начнёте заниматься данным вопросом, тем меньше с Вас взыщут денег.

    Кроме того, уже взысканные с Вашей зарплаты деньги тоже можно вернуть.

    ---

    Если суд прошел без вас необходимо найти решения суду и в 30-ть дней подавать апеляционную жалобу, если срок пропущен нужно найти поважні причини і подать заяву про поновлення строків . Як тільки строки поновлять подати заяву суду про призупинення процедур виконавчого провадження на період розгляду та зняття арешту до остаточного прийняття рішення по справі.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    • Роман Клиент 2 года назад

      Если арест наложил не нотариус, а юстиция?

      • Гончаренко Константин
        100%

        У такому випадку письмово звертаєтесь до органу ДВС нехай нададуть Вам інформацію , розрахунок сум боргу , ящо сплатити борг неможливо .

        Необхідно знімати арешт через суд з застосуванням позовної давності, або відновлювати строки і подавати апеляцію на рішення про стягненя боргу і апеляційна інстанція вирішить долю вашого першого рішення про борг.

        З повагою,

        Костянтин Гончаренко

    • Роман Клиент 2 года назад

      Если арест наложил не нотариус, а юстиция?

      • Гончаренко Константин

        Рекомендую звернутися за допомогою до регіонального адвоката системи надання безоплатної вторинної правової допомоги для оперативного напрацювання правової позиції по кримінальній справі та здійснення представництва неповнолітньої особи( дитини)

        Це такі види правових послуг :0 800 213 103

        • 1) особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо їхній середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб – на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закону;захист;
        • здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
        • складення документів процесуального характеру.

        Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України.

        Право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб:

        2) діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту;

        2-1) внутрішньо переміщені особи;

        2-2) громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб;

        3) особи, до яких застосовано адміністративне затримання;

        4) особи, до яких застосовано адміністративний арешт;

        5) особи, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими;

        6) особи, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;

        7) особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі;

        8) особи, на яких поширюється дія Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”;

        9) ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань;

        9-1) особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

        10) особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;

        11) особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку;

        12) особи, реабілітовані відповідно до законодавства України;

        13) особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі;

        2. Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають громадяни держав, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також іноземці та особи без громадянства відповідно до міжнародних договорів, учасником яких є Україна, якщо такі договори зобов’язують держав-учасниць надавати певним категоріям осіб безоплатну правову допомогу.

        3. Суб’єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу, визначені пунктами 1, 2-1, 2-2, 8, 9, 12, 13 частини першої цієї статті, мають право на отримання такої допомоги не більше шести разів протягом бюджетного року та не більше ніж за шістьома дорученнями/наказами про надання безоплатної вторинної правової допомоги, виданими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, одночасно.

        Належність до однієї із перелічених категорій осіб слід підтвердити відповідними документами.

        Безкоштовно адвокат має прибути у термін 3 -х годин з моменту затримання та повідомлення на гарячу лінію

        З повагою,

        Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України