Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 17 января 2022, вопрос №54608

Переоформлення земельної ділянки чоловіка (через 9 років після його смерті)

Бабуся хоче перевірити в чий власності ділянка, яка належала її чоловіку. Чоловік помер 9 років тому, але на спадок (ділянку) бабуся не заявляла. Він земельну ділянку нікому не заповідав. Ні бабуся, ні дід не були прописані на цій ділянці, жили в іншому місці.
Наразі є документ на право власності: що ділянка в 1998 році була передана у власність чоловікові.
Чи можливо ще переоформити цю ділянку на бабусю?

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора!

    Звертайтесь, перевірю інформацію.

    Дуже важливо, чи не була спадщина визнана відумерлою. Яка це спадщина?

    У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою.

    Якщо потрібна допомога, звертайтесь!

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Дар'я!

    Бабуся не повинна бути прописана на земельній ділянці, головне, щоб вона прийняла спадщину після смерті діда. Або була прописана з ним за однією адресою на день його смерті.

    В таком випадку успадкувати можливо.

    Перевірте документ, що посвідчує право власність на землю - з високою ймовірністю, він не містить кадастрового номеру. Потрібно звернутися із заявою до органу Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки для підтвердження відомостей про власника, крім того, у разі відсутності кадастрового номеру знадобиться виготовлення технічної документації для його присвоєння.

    У разі виникнення питань - звертайтеся через сайт, буду рада допомогти.

    Успіхів Вам!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо бабуся на час смерті дідуся проживала разом з ним і була прописана разом з ним, то вона вважається такою, що автоматично прийняля спадщину після діда. В такому випадку навіть якщо вона не подавала заяву нотаріусу, якщо вона не відмовилась від спадщини, вона вважається такою, що прийняла спадщину.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з цього чи інших питань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України