Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 січня 2022, питання №55188

Установление отцовства ,свидетельство о рождении

Здравствуйте
Тема вопрос установление отцовтсва и свидетельство о рождении
Мужчина и женщина,сейчас уже муж и жена,у них родился ребенок,до того как они расписались.Сами проживают в ЛНР.Ребенок записан на мать.Отец работает в Москве и он хочет установить отцовтство и соответственно поменять свидетельство о рождении.У матери есть Украинский паспорт, у отца паспорт российский и украинский паспорт просрочен.Им сказали,что в Москве можно подать заявление в ЗАГС,там они заполняют бланк и передают его в Росскийский суд и загс потом вносить актовую запись.Вопрос,как в Украине с таким решение обратиться в суд ?можно ли?чтобы на Украине потом выдали Украинское свидетельство или же его просто перевести?

Відповіді юристів (3)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня, Анно! Якщо у батька та матері є українські паспорти, навіть якщо вони просрочені, вони є громадянами України і мають всі права громадян України. Відповідно і їх діти є громадянами України без виключення.

    Для отримання свідоцтва про народження в Україні, треба виїхати на вільну територію та подати заяву про реєстрацію дитини. Якого батька ви вкажете, той і буде записаний батьком.

    Ніякі документи лнр чи рф ( в тому числі і рішення судів) про реєстрацію батьківства чи дитини не дійсні. Не тратьте дарма час та гроші.

    Як оформити дитину: Згідно статті 13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків (або в любому РАГСі на вільній території).

    За відсутності документа належної форми про народження дитини, необхідно встановити факт народження особи в судовому порядку. В такому випадку підставою для реєстрації буде рішення суду. Такі суди розглядають справи в прискореному часі.

    Будуть питання, звертайтесь, контакти в профілі. Щасти Вам.

    Анна Клієнт 2 роки тому

    Без присутствия отца можно установить отцовство и записать в свидетельство о рождении?

    если мать приедет на территорию Украины

    просто ребенок родился на территории ЛНР

    и в Украине мы сможем получить новое свидетельство и установить отцовство?без присутствия отца?даже если у него просрочен украинский паспорт и он уже является гражданином РФ?

    Анна Клієнт 2 роки тому

    извините,ребенок родился на територии Украины

    просто отец не может приехать,так как у него просрочен Украинский паспорт и он сейчас гражданин России


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України