Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 16 февраля 2022, вопрос №56191

Зупинки поліцією авто після протоколу

Вітаю. В мене вилучили права по 130 статті (відмова від проходження). Я перебував за кермом автомобіля родича, до авто іншого відношення не маю. Тепер його зупиняє поліція ( не на посту, просто доганяє, вмикає проблискові і зупиняє), перевіряють документи і запитують чи він знає, що на моє прізвище є протокол. Я так розумію, номер авто попав у їх базу, і після проїзду під камерою для патруля йго показує як потенційного порушника. Що можна зробити в цій ситуації, щоб людину не кошмарили постійними зупинками та перевірками?

Дякую

Ответы юристов (1)

    Шкрибайло  Наталія

    Працівники поліції являються представниками виконавчої влади. В зв'язку із цим, вони зобов'язані діяти виключно на підставі закону та відповідно до нормативно-правових актів.

    Ст. 35 Закону України "Про Національну поліцію" чітко констатує причини, які можуть стати підставою для зупинки транспортного засобу.

    Статтею 32 Закону України "Про Національну поліцію" визначено конкретний перелік підстав для перевірки документів.

    Із описаної Вами ситуації не вбачається законна підстава для дій співробітників. Тому, нехай Ваш родич тактовно їм про це скаже.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України