Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 11 апреля 2022, вопрос №61558

Снижение аренды во время военного положения

Добрый день, я являюсь арендатором мебельного магазина в городе Днепр.В связи ситуацией в стране, а именно войной у меня отсутствует возможность торговать мебелью так как она поставляется из Европы. Соотвественно я полностью лишился своего заработка и не имею возможности оплачивать аренду, нужна помощь юриста что бы составить письмо-претенцию на основании договора(так как в нем есть пункт форс-мажор и в нем указана война), которое поможет как минимум снизить арендную ставку на время военного положения, так как я не имею возможности работать и зарабатывать во время войны.Я готов заплатить минимальную сумму что бы перекрыть расходы по коммунальным услугам. Но что бы правильно составить данное письмо мне нужна помощь, так как я не особо силён в составлении данных документов.

Ответы юристов (1)

    Велегура Ростислава

    Добрий день!

    У вашому випадку можно написати лист орендодавцю зіславшись на форс-мажорні обставини з проханням надати орендну знижку (оплата тільки комунальних послуг). При цьому зверніть увагу, що на час дії воєнного стану, суб"єкти господарювання звільняються від відповідальності за невиконання своїх зобов"язань, тобто від виконання зобовязань ніхто вас не звільняє, це означає, що після припинення воєнного стану ви повинні будете сплатити орендні платежі у повному обсязі. Тому потрібно писати лист з пропозицією внести зміни в договір оренди та встановити інший розмір орендної плати на час дії воєнного стану. Крім того, в договорі може бути передбачено, що у разі якщо форс-мажорні обставини тривають більше встановленого договором строку він може бути розірваний.

    Якщо ви орендуєте державне або комунальне майно, то в такому разі можно написати лист-звернення в порядку Постанови Кабінету Міністрів № 483 від 03.06.2020 р.

    У разі необхідності написання листа звертайтесь за ел. адресою: rostislava.velegura@gmail.com


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України