Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 28 апреля 2022, вопрос №63064

Набуття громадянства України громадянину рф

У 13 років через можливий переїзд я прийняла громадянство рф. Уточню, що народилася я в Україні. Мама за громадянством росіянка, а тато українець. Мені вже 21 і я залишилася жити тут, в Україні, тому виникло бажання набути громадянство.

Звернувшись до міграційної служби за місцем проживання (моє селище було приєднано до іншого району, тому це вже інша міграційна; не та, в якій я посвідку отримала на постійне місце проживання та не та, яка відмовила у паспорті громадянина України), я дізналася, що підстав не видавати паспорт у міграційної, в яку я зверталася раніше, не було. Навіть незважаючи на те, що у мене вже був паспорт (закордонний) рф. Через те, що пройшло вже доволі багато часу, мені повідомили, що мені доведеться проходити процедуру набуття громадянства за підставою перебування у громадянстві України одного з батьків (у моєму випадку це тато).

Поки збирала документи почалася війна... консульський відділ посольства рф не працює, і, щоправда, я не думаю, що він повернеться в Україну. Процедури віддаленого виходу з громадянства законодавством рф не передбачено - я цікавилася.

Підкажіть, будь ласка, чи можу я отримати громадянство України за тим фактом, що у міграційної не було підстав не видавати мені паспорт України у період з 14 до 18 років? Чи інших шляхів, окрім як подаватися за громадянством родичів, і чекати поки консульський відділ рф в україні відновить роботу, немає?

Ответы юристов (9)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен год назад

    Адвокат, г. Киев

    Общаться в чате

    Доброго лня, вам нічого набувати непотрібно, оскільки ви і так є громадянином України по факту народження, тому вам просто потрібно звернутися для документування вас паспортом громадянина України, а у випадку відмови, оскаржити таке рішення до суду

    Валерия Клиент год назад
    Під час подання заяви та інших документів з питань громадянства пред’являється паспортний документ або документ, що його замінює та посвідчує особу заявника, а також документ про проживання заявника на території України або про його постійне проживання за кордоном. У разі потреби подається засвідчений переклад тексту документа українською мовою.

    Підкажіть, будь ласка, який мені документ подавати у такому випадку? посвідку?

    • Пользователь не активен
      Пользователь не активен год назад

      Адвокат, г. Киев

      Общаться в чате

      Вам не до ДМС, а до ЦНАПу, ви і так громадянин України, і маєте отримати паспорт вперше, тому не туди дивитесь

    Валерия Клиент год назад

    дуже вам вдячна!

    Валерия Клиент год назад

    підкажіть ще будь ласочка чи потрібно мені у ЦНАПі уточнювати те, що у мене є громадянство рф та посвідка? чи ви б порадили посилатися на відсутність будь яких документів? (але ж вони все одно імовірно дізнаються,що у мене посвідка)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен год назад

    Адвокат, г. Киев

    Общаться в чате

    Вот когда узнают, тогда и будем решать, а пока нечего им говорить

    Валерия Клиент год назад
    Отримала відповідь з ЦНАПу:В такому випадку ЦНАП не оформляє паспортних документів. Державна міграційна служба - це суб’єкт з оформлення паспортних документів.
    Валерия Клиент год назад

    в такому випадку то вони про те, що мені 21 і у мене не було ще паспорту


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України