Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 20 мая 2022, вопрос №64763

Чи потрібна платити за гуртожиток під час воєнного стану

Не проживаю в гуртожитку коледжу (студентка) з початку воєнних дій але всерівно змушують платити за гуртожиток. Чи мають право таке робить . Допоможіть будь ласка

Ответы юристов (1)

    Антоненко Ірина
    Антоненко Ірина год назад

    Юрист, г. Днепр, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Нажаль, не прийнято нормативно-правового акту, яким би було врегульовано питання про нарахування та сплату коштів за гуртожиток у період дії воєнного стану.

    Тому, правила оплати за гуртожиток визначаються кожним навчальним закладом самостійно - наказом ректора.

    Наразі найбільш поширеною практикою є нарахування студентам, які під час воєнного стану фактично НЕ проживають у гуртожитках, але не пройшли офіційну процедуру виселення, нараховуєься плата за проживання без урахування вартості комунальних послуг.

    Тому, якщо Ви не маєте можливості сплачувати за проживання в гуртожитку, слід офіційно виселетися. Або ж звернутися до Вашого навчального закладу з заявою про розстрочення або відстрчення оплати за проживання в гуртожитку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України