Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 02 июня 2022, вопрос №65862 250₴

Как выехать мужчине за границу в военное положение ?

Может ли мужчина выехать за границу имея 3 копии свидетельства о рождении детей, один ребенок от первого брака ?

Ответы юристов (30)

    Адвокат Евгений Александрович
    20%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Валерия!

    ТАК, ЕСТЬ ОБНОВЛЕННАЯ ИНФОРМАЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ, С ТРЕБОВАНИЯМИ ОТНОСИТЕЛЬНО ДОКУМЕНТОВ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

    03 травня 2022 07:28

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

    ПО ПОВОДУ ПУНКТА 2): "2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше":

    - ТАК, НЕ ОБЯЗАТЕЛЬНО ИМЕТЬ ДОКУМЕНТ, УКАЗАННЫЙ В ПУНКТЕ 2): "2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше", ТАК КАК ОН ПРИМЕНИМ ТОЛЬКО ПРИ НАЛИЧИИ ТАКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВ, КАК РЕГИСТРАЦИЯ БРАКА С МАТЕРЬЮ 3 ДЕТЕЙ, ИМЕЕТСЯ ВВИДУ, ЧТО ЕСЛИ В СВИДЕТЕЛЬСТВЕ О РЕГИСТРАЦИИ БРАКА, ВЫ НЕ ЗАПИСАНЫ В ГРАФЕ КАК ОТЕЦ ЭТИХ ДЕТЕЙ, ТОЛЬКО ЗАПИСАНА МАТЬ ЭТИХ ДЕТЕЙ, ТОГДА ДОСТАТОЧНО ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬ БРАК, ПОЛУЧИТЬ СВИДЕТЕЛЬСТВО О РЕГИСРАЦИИ БРАКА И БУДЕТ ПРАВО НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ, А ЕСЛИ У ВАС ТАКОГО НЕТ, А ЕСТЬ ТО, ЧТО В ПУНКТЕ 1), КОТОРЫЙ ПОДРАЗУМЕВАЕТ, ЧТО ВЫ ЗАПИСАНЫ В ГРАФЕ ОТЕЦ 3 ДЕТЕЙ, ТО ВАМ НЕ НУЖЕН ПУНКТ 2) (ЕГО ТРЕБОВАНИЯ НЕ НУЖНО ВЫПОЛНЯТЬ)

    ПО ПОВОДУ ПУНКТА 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...":

    - С ОДНОЙ СТОРОНЫ ВАМ ДОСТАТОЧНО ИМЕТЬ ПРИ СЕБЕ СВИДЕТЕЛЬСТВА О РОЖДЕНИИ 3 ДЕТЕЙ, ГДЕ ВЫ ЗАПИСАНЫ, КАК ОТЕЦ, В СООТВЕТСТВИИ С ПУНКТОМ 1): "1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);..." И НОРМАТИВНО-ПРАВОВЫЕ АКТЫ НЕ ТРЕБУЮТ ИМЕТЬ ПРИ СЕБЕ ДОКУМЕНТ, УКАЗАННЫЙ В ПУНКТЕ 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...":

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

    Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України:

    «1. Ці Правила визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону. 2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

    ( 3543-12 )».

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;...".

    - С ДРУГОЙ СТОРОНЫ, НОВАЯ ПОЗИЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ, УКАЗАННАЯ В ИНФОРМАЦИИ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    ТРЕБУЕТ НАЛИЧИЯ ДОКУМЕНТА, УКАЗАННОГО В ПУНКТЕ 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

    - ПОЭТОМУ, РЕКОМЕНДУЮ ВАМ ДВА ВАРИАНТА:

    • 1) НЕОБХОДИМО ОБРАТИТЬСЯ С ОФИЦИАЛЬНЫМ ЗАЯВЛЕНИЕМ, С ПРИЛОЖЕНИЕМ К НЕМУ 3 СВИДЕТЕЛЬСТВ О РОЖДЕНИИ ВАШИХ ДЕТЕЙ В ГОСУДАРСТВЕННУЮ ПОГРАНИЧНУЮ СЛУЖБУ УКРАИНЫ О РАЗЪЯСНЕНИИ ПОЛОЛЖЕНИЙ ЗАКОНОВ И ПРАВЕ НА ВЫЕЗД ЗА ГРАНИЦУ, ДАБЫ ПОЛУЧИТЬ ОФИЦИАЛЬНЫЙ ОТВЕТ И ПОНИМАТЬ АЛГОРИТМ ДЕЙСТВИЙ И ЕСЛИ ОН НАДЕЮСЬ ПОЛОЖИТЕЛЬНЫЙ С НИМ ПЕРЕСЕЧЬ ГРАНИЦУ (ЭТО БУДЕТ ВАШ ИНДИВИДУАЛЬНЫЙ ОФИЦИАЛЬНЫЙ РАЗРЕШИТЕЛЬНЫЙ ДОКУМЕНТ И ВАША ПРАКТИКА ДЛЯ ДРУГИХ ЛЮДЕЙ У КОГО АНАЛОГИЧНЫЕ ПРОБЛЕМЫ)!!!

    В ЗАЯВЛЕНИИ, ССЫЛАЙТЕСЬ НА ТАКИЕ НОРМАТИВНО-ПРАВОВЫЕ АКТЫ:

    Відповідно до вимог ст.40 Конституції України - «Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк».

    Згідно до вимог ст.1 Закону України «Про звернення громадян» - «Звернення громадян. Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення. …».

    Відповідно до вимог ст.4 Закону України «Про звернення громадян» - «Рішення, дії (бездіяльність), які можуть бути оскаржені. До рішень, дій (бездіяльності), які можуть бути оскаржені, належать такі у сфері управлінської діяльності, внаслідок яких: порушено права і законні інтереси чи свободи громадянина (групи громадян); створено перешкоди для здійснення громадянином його прав і законних інтересів чи свобод; незаконно покладено на громадянина які-небудь обов'язки або його незаконно притягнуто до відповідальності».

    Згідно до вимог ст.18 Закону України «Про звернення громадян» - «Права громадянина при розгляді заяви чи скарги. Громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, посадових осіб, має право: особисто викласти аргументи особі, що перевіряла заяву чи скаргу, та брати участь у перевірці поданої скарги чи заяви; знайомитися з матеріалами перевірки; подавати додаткові матеріали або наполягати на їх запиті органом, який розглядає заяву чи скаргу; бути присутнім при розгляді заяви чи скарги; користуватися послугами адвоката або представника трудового колективу, організації, яка здійснює правозахисну функцію, оформивши це уповноваження у встановленому законом порядку; одержати письмову відповідь про результати розгляду заяви чи скарги; висловлювати усно або письмово вимогу щодо дотримання таємниці розгляду заяви чи скарги; вимагати відшкодування збитків, якщо вони стали результатом порушень встановленого порядку розгляду звернень».

    Відповідно до вимог ст.19 Закону України «Про звернення громадян» - «Обов'язки органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, їх керівників та інших посадових осіб щодо розгляду заяв чи скарг. Органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані: об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви чи скарги; у разі прийняття рішення про обмеження доступу громадянина до відповідної інформації при розгляді заяви чи скарги скласти про це мотивовану постанову; на прохання громадянина запрошувати його на засідання відповідного органу, що розглядає його заяву чи скаргу; скасовувати або змінювати оскаржувані рішення у випадках, передбачених законодавством України, якщо вони не відповідають закону або іншим нормативним актам, невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням; забезпечувати поновлення порушених прав, реальне виконання прийнятих у зв'язку з заявою чи скаргою рішень; письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви чи скарги і суть прийнятого рішення; вживати заходів щодо відшкодування у встановленому законом порядку матеріальних збитків, якщо їх було завдано громадянину в результаті ущемлення його прав чи законних інтересів, вирішувати питання про відповідальність осіб, з вини яких було допущено порушення, а також на прохання громадянина не пізніш як у місячний термін довести прийняте рішення до відома органу місцевого самоврядування, трудового колективу чи об'єднання громадян за місцем проживання громадянина; у разі визнання заяви чи скарги необгрунтованою роз'яснити порядок оскарження прийнятого за нею рішення; не допускати безпідставної передачі розгляду заяв чи скарг іншим органам; особисто організовувати та перевіряти стан розгляду заяв чи скарг громадян, вживати заходів до усунення причин, що їх породжують, систематично аналізувати та інформувати населення про хід цієї роботи. У разі необхідності та за наявності можливостей розгляд звернень громадян покладається на посадову особу чи підрозділ службового апарату, спеціально уповноважені здійснювати цю роботу, в межах бюджетних асигнувань. Це положення не скасовує вимоги абзацу дев'ятого частини першої цієї статті».

    Так, за вимогами ст.19 Конституції України – «Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

    Згіднодо вимог ст.21 Конституції України – «Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними».

    Відповідно до вимог ст.22 Конституції України – «Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

    ОТПРАВИТЬ НУЖНО КАК НА ЭЛЕКТРОННУЮ ПОЧТУ, ТАК И В БУМАЖНОМ ФОРМАТЕ:

    Контакти (dpsu.gov.ua)

    Адміністрація Державної прикордонної служби України розташована за адресою:

    вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601, Україна

    adpsu@dpsu.gov.uaCлужба «Довіра»:+38(044)527-63-63Факс:+38(044)239-84-80

    Громадська приймальня:

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Громадська приймальня Адміністрації Державної прикордонної служби України розташована за адресою (тимчасово не працює під час карантину):

    вул. Володимирська, 30, м. Київ, 01601, Україна

    zvernennia@dpsu.gov.ua+38 (044) 527-64-29

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Телефон гарячої лінії (Служба «Довіра»)

    Надання громадянам відповідей на питання консультаційного характеру в межах компетенції Державної прикордонної служби України

    1598 (для дзвінків з мобільного)+38(044)527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)

    dovira@dpsu.gov.ua

    Подання запитів на отримання публічної інформації

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    (044) 527-64-29(044) 239-84-80 (факс)

    Publicinfo@dpsu.gov.ua

    Подання звернень громадян

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює під час карантину): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    • 2) ЕСЛИ ПОЛУЧИТСЯ, ТО ЛУЧШЕ ЕГО ОФОРМИТЬ, ЕСЛИ НЕТ, ТО ПРОБЫВАТЬ ПЕРЕСЕКАТЬ БЕЗ НЕГО, ТАК КАК:

    - ПРАВИЛЬНО ОНО НАЗЫВАЕТСЯ: "УДОСТОВЕРЕНИЕ РОДИТЕЛЕЙ МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ" (ПОСВІДЧЕННЯ БАТЬКІВ БАГАТОДІТНОЇ РОДИНИ"), А НЕ "УДОСТОВЕРЕНИЕ РОДИТЕЛЯ МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ" (ПОСВІДЧЕННЯ БАТЬКА БАГАТОДІТНОЇ РОДИНИ");

    - УДОСТОВЕРЕНИЕПОДТВЕРЖДАЕТ СТАТУС МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ И ПРАВО НА ПОЛУЧЕНИЕ ЛЬГОТ згідно із Законом України "Про охорону дитинства" та іншими актами законодавства;

    - ЕГО ПОЛУЧЕНИЕ ЕСТЬ ПРАВОМ, А НЕ ОБЯЗАННОСТЬЮ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про охорону дитинства

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 30, ст.142):

    Про охорону дитинства | від 26.04.2001 № 2402-III (rada.gov.ua)

    "Розділ I

    ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

    Стаття 1. Визначення термінів...

    багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років;...".

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 2 березня 2010 р. № 209Київ

    Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї:

    Деякі питання виготовлення і вид... | від 02.03.2010 № 209 (rada.gov.ua)

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2010 р. № 209

    ПОРЯДОК виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї

    "1. Цей Порядок визначає механізм виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї багатодітної сім’ї (далі - посвідчення).

    2. Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім'ї і дітей з такої сім'ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України "Про охорону дитинства" та іншими актами законодавства.

    3-1. Заява для оформлення посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається одним із батьків структурному підрозділу/виконавчому органу, що видає посвідчення, або центру надання адміністративних послуг за формою, затвердженою Мінсоцполітики, одним із таких способів:

    1) у паперовій формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу, центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус) або надсилання поштою (реєстрованим поштовим відправленням);

    2) в електронній формі - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування (ідентифікація особи при цьому здійснюється з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг);

    3) в усній формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус).

    При цьому посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг заповнює електронну форму заяви на підставі усної заяви та роздруковує її паперовий примірник, який повинен бути прочитаний і підписаний заявником.

    Посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг надає заявнику вичерпну інформацію та консультацію щодо порядку подання заяви.

    3-2. У заяві зазначаються відомості про осіб, яким видаватимуться посвідчення:

    прізвища, імена та по батькові батьків, місце і дата народження, серія та номер паспорта громадянина України, а також унікальні номери запису особи (за наявності) в Єдиному державному демографічному реєстрі, відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України);

    прізвища, імена, по батькові, місце і дата народження дітей, їх унікальні номери запису особи в Єдиному державному демографічному реєстрі та відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

    До заяви додаються:

    одна фотокартка (кольорова або чорно-біла) розміром 30 × 40 міліметрів;

    у разі народження дитини або навчання особи віком від 18 до 23 років за денною формою навчання за межами України - копія свідоцтва про народження дитини або довідки із закладу освіти. Такі документи подаються за умови їх легалізації, якщо інше не передбачено законом та міжнародним договором України, та з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально;

    у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу - документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу; копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька чи матері недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою); копія свідоцтва про смерть батька чи матері, копія свідоцтва про народження дитини у разі внесення змін у зв’язку з усиновленням);

    у разі продовження строку дії посвідчення, якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, - довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років).

    До заяви, крім документів, визначених пунктом 3-2 цього Порядку, додаються копії:

    свідоцтв про народження дітей;

    свідоцтва про шлюб (не стосується батьків, які не перебувають у шлюбі);

    копії сторінок паспорта громадянина України кожного з батьків із даними про прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату видачі паспорта;

    посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

    У разі відсутності необхідної інформації у реєстрах та базах даних заявнику протягом двох робочих днів надсилається повідомлення (у тому числі в електронній формі - за його бажанням) з переліком документів, які необхідно подати у паперовій формі структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень, та зазначенням причини неотримання такої інформації на запит.

    Заявник протягом 10 календарних днів повинен подати документи структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень.

    8. Посвідчення видаються безоплатно.

    За бажанням заявника посвідчення можуть бути надіслані рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Оплата послуг з відправлення проводиться за рахунок одержувача".

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 18 квітня 2012 р. № 319

    ЗРАЗОК посвідчення батьків багатодітної сім'ї

    У РАЗІ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ ЗІ СТОРОНИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ВИМАГАЙТЕ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, НАДАННЯ ОФІЦІЙНОЇ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ЯКУ ВИ МАЄТЕ ПРАВО ОСКАРЖИТИ, ЯК НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ДО НАЧАЛЬНИКА ПУНКТУ ПРОПУСКУ ТА ОДНОЧАСНО ДО ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, А ТАКОЖ ДО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ТОЩО.

    ПРО ОБОВ»ЯЗОК ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ТУТ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про прикордонний контроль

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, № 6, ст.46):

    Про прикордонний контроль | від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    2. Форма рішення про відмову у перетинанні державного кордону встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    4. У разі відмови іноземцю, особі без громадянства у перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну візу у його паспортному документі може бути скасовано за наявності однієї з таких підстав:

    1) рішення відповідного державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    2) обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб. Неподання іноземцем або особою без громадянства під час в'їзду в Україну одного чи кількох підтверджуючих документів щодо мети та умов перебування в Україні не є підставою до скасування візи.

    Скасування візи здійснюється уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону шляхом проставлення на ній відтиску штемпеля, форма якого встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону. Про скасування візи зазначається у рішенні про відмову у перетинанні державного кордону.

    5. У разі якщо іноземці, особи без громадянства, яким відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, були привезені в пункт пропуску через державний кордон перевізником, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону:

    1) наказує перевізникові вивезти іноземців, осіб без громадянства в державу, з якої їх було привезено, або в державу, яка видала паспортний документ, або знайти інший спосіб вивезення зазначених осіб за межі території України;

    2) до подальшого вивезення іноземців, осіб без громадянства, яким було відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, вживає належних заходів щодо запобігання їх незаконному перетинанню державного кордону".

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "Звернутися".

    Всего доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю!

    ЧОЛОВІК МАТИМЕ ПРАВО НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ ЗА УМОВИ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ ВИЗНАЧЕНОГО ПАКЕТУ ДОКУМЕНТІВ.

    «….03 травня 2022 07:28

    Державна прикордонна служба України оформила нові роз’яснення від 03 травня 2022 року щодо перетину кордону. Ознайомитись можна за посиланням:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    ...

    8. Пункт 2-6 Правил передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    ...

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років:

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    ПОТРІБНО ОБОВ'ЯЗКОВО МАТИ ОРИГІНАЛИ СВІДОЦТВ. ШАНСИ НА ПЕРЕТИН БУДУТЬ БІЛЬШИМИ, ЯКЩО ДІТИ БУДУТЬ ПЕРЕТИНАТИ КОРДОН РАЗОМ З БАТЬКОМ!

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Гончаренко Константин
    20%
    Общаться в чате Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Якщо у свідоцтвах всіх дітей саме він вказаний , як батько , зможе не важливо від якого шлюбу , важливо, що на ньому записані 3 дітей , яких він утримує.

    Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

    Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)

    посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований за погодженням з Мінекономіки, установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або

    висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі)

    Крім того обмеження не стосуються осіб:

    на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або

    які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або

    на утриманні яких є дитина з інвалідністю., або особа з інвалідністю до 23 років.

    А також тих, хто є:

    усиновителем

    опікуном, або

    • чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.
    • здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).
    • водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку;
    • люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують.
    • Особи, що зайняті доглядом за особами , що його потребують згідно висновку ЛКК (внаслідок когнітивних порушень здоров я)

    які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.

    Додаткові підстави:

    Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.

    • водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України.
    • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.
    • спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
    • тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

    Нові правила перетину з 03.05.22

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Промський Євгеній Сергійович
    Общаться в чате Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Согласно последним разъяснениям Госпогранслужбы мужчина имеет на это право https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko....

    Пункт 2-6 Правил перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...) передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    Если будут проблемы на границе, рекомендую такой алгоритм.

    1. Вимагайте надання офіційної відмови у перетину кордону від працівників Державної прикордонної служби України, яку ви маєте право оскаржити, як незаконне рішення до начальника пункту пропуску та одночасно до Державної прикордонної служби України, а також до Окружного адміністративного суду.

    ЗАКОН УКРАЇНИ «Про прикордонний контроль»

    Про прикордонний контроль | від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    2. Форма рішення про відмову у перетинанні державного кордону встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    4. У разі відмови іноземцю, особі без громадянства у перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну візу у його паспортному документі може бути скасовано за наявності однієї з таких підстав:

    1) рішення відповідного державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    2) обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб. Неподання іноземцем або особою без громадянства під час в'їзду в Україну одного чи кількох підтверджуючих документів щодо мети та умов перебування в Україні не є підставою до скасування візи.

    Скасування візи здійснюється уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону шляхом проставлення на ній відтиску штемпеля, форма якого встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону. Про скасування візи зазначається у рішенні про відмову у перетинанні державного кордону.

    5. У разі якщо іноземці, особи без громадянства, яким відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, були привезені в пункт пропуску через державний кордон перевізником, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону:

    1) наказує перевізникові вивезти іноземців, осіб без громадянства в державу, з якої їх було привезено, або в державу, яка видала паспортний документ, або знайти інший спосіб вивезення зазначених осіб за межі території України;

    2) до подальшого вивезення іноземців, осіб без громадянства, яким було відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, вживає належних заходів щодо запобігання їх незаконному перетинанню державного кордону".

    2. Викликати поліцію!

    3. Письмова скарга керівнику посту!

    4. Скарга до адміністрації Державної прикордонної служби України адресою:

    вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601, Україна

    adpsu@dpsu.gov.uaCлужба «Довіра»:+38(044)527-63-63Факс:+38(044)239-84-80

    Громадська приймальня:

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Громадська приймальня Адміністрації Державної прикордонної служби України розташована за адресою (тимчасово не працює під час карантину):

    вул. Володимирська, 30, м. Київ, 01601, Україна

    zvernennia@dpsu.gov.ua+38 (044) 527-64-29

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Телефон гарячої лінії (Служба «Довіра»)

    Надання громадянам відповідей на питання консультаційного характеру в межах компетенції Державної прикордонної служби України

    1598 (для дзвінків з мобільного)+38(044)527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)

    dovira@dpsu.gov.ua

    Подання запитів на отримання публічної інформації

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    (044) 527-64-29(044) 239-84-80 (факс)

    Publicinfo@dpsu.gov.ua

    Подання звернень громадян

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює під час карантину): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    5. Скарга на Урядову Гарячу лінію 1545

    Так само, чоловік має право на відстрочку від мобілізації.

    Підстави, що надають право для перетину кордону, зазначені у ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі жінки та чоловіки можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання).

    Як тільки виникнуть питання - звертайтесь! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день, Валерія!

    Так, чоловік має право виїхати з України.

    Згідно роз’яснень Держприкордонслужби від 03 травня 2022 Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    6. Для супроводу:

    8. Пункт 2-6 Правил передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    Тобто за наявності паспортів, свідоцтв про народження дітей, свідоцтвр про шлюб та одного із згаданих вище документів чрорвік може виїхати незалежно від того, чиї у сім'ї діти, його чи не його

    ЯКЩО РАПТОМ У ВАС ВИНИКНУТЬ ПРОБЛЕМИ З ПРИКОРДОННИКАМИ (ВСЕ БУВАЄ), ОСЬ ВАМ АЛГОРИТМ ДІЙ, ЯКИМ МОЖНА СКОРИСТАТИСЯ В ТАКИХ ВИПАДКАХ:

    По-перше, на всі відмови Держприкорджон служби треба вимагати пісьмового підтвердження та одразу його оскаржувати. В таких випадках вони будуть відчувати більше відповідальності та діяти не так нахабно.

    По-друге, згідно з роз’ясненнями самої Держприкордонслужби України та відповідно до статті 23 Закону України “Про доступ до публічної інформації” рішення, дії чи бездіяльність органів ДПС можуть бути оскаржені до Голови Державної прикордонної служби України, вищого органу або суду.

    По-третє, згідно ст. 14Закону України Про прикордонний контроль від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    …Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом...".

    Власне, запитувач має право оскаржити:

    відмову в задоволенні запиту на інформацію;

    відстрочку задоволення запиту на інформацію;

    ненадання відповіді на запит на інформацію;

    надання недостовірної або неповної інформації;

    несвоєчасне надання інформації;

    невиконання органами Держприкордонслужби обов'язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”;

    інші рішення, дії чи бездіяльність органів Держприкордонслужби, що порушили законні права та інтереси запитувача.

    По-третє, оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів Держприкордонслужби до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

    Відповідно до статті 24 Закону України “Про доступ до публічної інформації” відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації несуть особи, винні у вчиненні таких порушень:

    ненадання відповіді на запит;

    ненадання інформації на запит;

    безпідставна відмова у задоволенні запиту на інформацію;

    неоприлюднення інформації відповідно до статті 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”;

    надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації;

    несвоєчасне надання інформації;

    необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом;

    нездійснення реєстрації документів;

    навмисне приховування або знищення інформації чи документів.

    Особи, на думку яких їхні права та законні інтереси порушені органами Держприкордонслужби, мають право на відшкодування матеріальної та моральної шкоди в порядку, визначеному законом.

    По-третє, є також телефони Держприкодонслужби, які можуть згодитись в таких випадках!

    1598 (ДЛЯ ДЗВІНКІВ З МОБІЛЬНОГО); +38(044)527-63-63 (ДЛЯ ДЗВІНКІВ ІЗ-ЗА КОРДОНУ)

    - ТЕЛЕФОН ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ (СЛУЖБА «ДОВІРА»)

    (044) 527-64-29; (044) 239-84-80 (ФАКС)

    - ПОДАННЯ ЗАПИТІВ НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

    (044) 527-64-29; (044) 239-84-80 (ФАКС)

    - ПОДАННЯ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН

    Прикордонники надаватимуть консультації в телефонному режимі:

    (033) 272 09 20 – Волинський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Волинської області – пункти пропуску Ягодин, Устилуг);

    (032) 239 01 23 – Львівський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Львівської області – пункти пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів, Краківець, Шегині, Смільниця );

    (067) 181 42 67 – Чопський прикордонний загін (кордон зі Словаччиною, Угорщиною – пункти пропуску Малий Березний, Ужгород, Малі Селменці, Тиса);

    (031) 313 82 61 – Мукачівський прикордонний загін (кордон з Угорщиною, Румунією – Лужанка, Вилок, Косино, Дзвінкове, Дякове, Солотвино);

    (037) 259 19 49 – Чернівецький прикордонний загін (кордон з Румунією, Молдовою у межах Чернівецької області – пункти пропуску Порубне, Мамалига, Росошани, Кельменці, Сокиряни);

    (043) 376 01 41 – Могилів-Подільський прикордонний загін – (кордон з Молдовою у межах Вінницької області);

    (032) 275 62 90 – Західне регіональне управління.

    Якщо у Вас будуть до мене уточнюючі питання, звертайтесь персонально, натиснувши кнопку "звернутись".

    Вдачи!

    Мєньков Андрій Васильович
    20%
    Общаться в чате Мєньков Андрій Васильович год назад

    Юрист, 18 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день Валерия.

    Обращаю ваше внимание, что выехать отец детей сможет только при сопровождении детей. Сам выехать не сможет даже при наличии свидетельств.

    Нобходимые документы:

    1. Свидетельства о рождении детей (трех и более);

    2. Свидетельство о регистрации брака с матерью детей (трех и более)

    или

    Решение суда о расторжении брака и определении места жительства детей с отцом

    или

    Решение суда о расторжении брака и решении органа опеки и попечительства об определении места жительства детей с отцом

    или

    Нотариально удостоверенный договор между родителями, которым определено место проживание детей с отцом;

    3. Удостоверение родителей многодетной семьи.

    Тоесть если у мужа от первого брака есть несовершеннолетний ребёнок на которого он платит алименты, и двое от второго брака, мы можем с двумя детьми и тремя свидетельствами о рождении пересечь границу ?

    • Адвокат Евгений Александрович
      Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

      Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Валерия!

      "То есть если у мужа от первого брака есть несовершеннолетний ребёнок на которого он платит алименты, и двое от второго брака, мы можем с двумя детьми и тремя свидетельствами о рождении пересечь границу"?

      - ДА, ИМЕННО ТАК.

      ТАК, ЕСТЬ ОБНОВЛЕННАЯ ИНФОРМАЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ, С ТРЕБОВАНИЯМИ ОТНОСИТЕЛЬНО ДОКУМЕНТОВ:

      https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

      "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

      03 травня 2022 07:28

      Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

      З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

      Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

      3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

      Підтверджуючі документи:

      1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

      2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

      або

      рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

      або

      рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

      3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

      ПО ПОВОДУ ПУНКТА 2): "2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше":

      - ТАК, НЕ ОБЯЗАТЕЛЬНО ИМЕТЬ ДОКУМЕНТ, УКАЗАННЫЙ В ПУНКТЕ 2): "2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше", ТАК КАК ОН ПРИМЕНИМ ТОЛЬКО ПРИ НАЛИЧИИ ТАКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВ, КАК РЕГИСТРАЦИЯ БРАКА С МАТЕРЬЮ 3 ДЕТЕЙ, ИМЕЕТСЯ ВВИДУ, ЧТО ЕСЛИ В СВИДЕТЕЛЬСТВЕ О РЕГИСТРАЦИИ БРАКА, ВЫ НЕ ЗАПИСАНЫ В ГРАФЕ КАК ОТЕЦ ЭТИХ ДЕТЕЙ, ТОЛЬКО ЗАПИСАНА МАТЬ ЭТИХ ДЕТЕЙ, ТОГДА ДОСТАТОЧНО ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬ БРАК, ПОЛУЧИТЬ СВИДЕТЕЛЬСТВО О РЕГИСРАЦИИ БРАКА И БУДЕТ ПРАВО НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ, А ЕСЛИ У ВАС ТАКОГО НЕТ, А ЕСТЬ ТО, ЧТО В ПУНКТЕ 1), КОТОРЫЙ ПОДРАЗУМЕВАЕТ, ЧТО ВЫ ЗАПИСАНЫ В ГРАФЕ ОТЕЦ 3 ДЕТЕЙ, ТО ВАМ НЕ НУЖЕН ПУНКТ 2) (ЕГО ТРЕБОВАНИЯ НЕ НУЖНО ВЫПОЛНЯТЬ)

      ПО ПОВОДУ ПУНКТА 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...":

      - С ОДНОЙ СТОРОНЫ ВАМ ДОСТАТОЧНО ИМЕТЬ ПРИ СЕБЕ СВИДЕТЕЛЬСТВА О РОЖДЕНИИ 3 ДЕТЕЙ, ГДЕ ВЫ ЗАПИСАНЫ, КАК ОТЕЦ, В СООТВЕТСТВИИ С ПУНКТОМ 1): "1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);..." И НОРМАТИВНО-ПРАВОВЫЕ АКТЫ НЕ ТРЕБУЮТ ИМЕТЬ ПРИ СЕБЕ ДОКУМЕНТ, УКАЗАННЫЙ В ПУНКТЕ 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...":

      КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

      П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

      Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

      Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)

      ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України:

      «1. Ці Правила визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону. 2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

      ( 3543-12 )».

      ЗАКОН УКРАЇНИ

      Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

      (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

      Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

      "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

      Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

      жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;...".

      - С ДРУГОЙ СТОРОНЫ, НОВАЯ ПОЗИЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ, УКАЗАННАЯ В ИНФОРМАЦИИ:

      https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

      ТРЕБУЕТ НАЛИЧИЯ ДОКУМЕНТА, УКАЗАННОГО В ПУНКТЕ 3): "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

      - ПОЭТОМУ, РЕКОМЕНДУЮ ВАМ ДВА ВАРИАНТА:

      • 1) НЕОБХОДИМО ОБРАТИТЬСЯ С ОФИЦИАЛЬНЫМ ЗАЯВЛЕНИЕМ, С ПРИЛОЖЕНИЕМ К НЕМУ 3 СВИДЕТЕЛЬСТВ О РОЖДЕНИИ ВАШИХ ДЕТЕЙ В ГОСУДАРСТВЕННУЮ ПОГРАНИЧНУЮ СЛУЖБУ УКРАИНЫ О РАЗЪЯСНЕНИИ ПОЛОЛЖЕНИЙ ЗАКОНОВ И ПРАВЕ НА ВЫЕЗД ЗА ГРАНИЦУ, ДАБЫ ПОЛУЧИТЬ ОФИЦИАЛЬНЫЙ ОТВЕТ И ПОНИМАТЬ АЛГОРИТМ ДЕЙСТВИЙ И ЕСЛИ ОН НАДЕЮСЬ ПОЛОЖИТЕЛЬНЫЙ С НИМ ПЕРЕСЕЧЬ ГРАНИЦУ (ЭТО БУДЕТ ВАШ ИНДИВИДУАЛЬНЫЙ ОФИЦИАЛЬНЫЙ РАЗРЕШИТЕЛЬНЫЙ ДОКУМЕНТ И ВАША ПРАКТИКА ДЛЯ ДРУГИХ ЛЮДЕЙ У КОГО АНАЛОГИЧНЫЕ ПРОБЛЕМЫ)!!!

      В ЗАЯВЛЕНИИ, ССЫЛАЙТЕСЬ НА ТАКИЕ НОРМАТИВНО-ПРАВОВЫЕ АКТЫ:

      Відповідно до вимог ст.40 Конституції України - «Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк».

      Згідно до вимог ст.1 Закону України «Про звернення громадян» - «Звернення громадян. Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення. …».

      Відповідно до вимог ст.4 Закону України «Про звернення громадян» - «Рішення, дії (бездіяльність), які можуть бути оскаржені. До рішень, дій (бездіяльності), які можуть бути оскаржені, належать такі у сфері управлінської діяльності, внаслідок яких: порушено права і законні інтереси чи свободи громадянина (групи громадян); створено перешкоди для здійснення громадянином його прав і законних інтересів чи свобод; незаконно покладено на громадянина які-небудь обов'язки або його незаконно притягнуто до відповідальності».

      Згідно до вимог ст.18 Закону України «Про звернення громадян» - «Права громадянина при розгляді заяви чи скарги. Громадянин, який звернувся із заявою чи скаргою до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, посадових осіб, має право: особисто викласти аргументи особі, що перевіряла заяву чи скаргу, та брати участь у перевірці поданої скарги чи заяви; знайомитися з матеріалами перевірки; подавати додаткові матеріали або наполягати на їх запиті органом, який розглядає заяву чи скаргу; бути присутнім при розгляді заяви чи скарги; користуватися послугами адвоката або представника трудового колективу, організації, яка здійснює правозахисну функцію, оформивши це уповноваження у встановленому законом порядку; одержати письмову відповідь про результати розгляду заяви чи скарги; висловлювати усно або письмово вимогу щодо дотримання таємниці розгляду заяви чи скарги; вимагати відшкодування збитків, якщо вони стали результатом порушень встановленого порядку розгляду звернень».

      Відповідно до вимог ст.19 Закону України «Про звернення громадян» - «Обов'язки органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, їх керівників та інших посадових осіб щодо розгляду заяв чи скарг. Органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані: об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви чи скарги; у разі прийняття рішення про обмеження доступу громадянина до відповідної інформації при розгляді заяви чи скарги скласти про це мотивовану постанову; на прохання громадянина запрошувати його на засідання відповідного органу, що розглядає його заяву чи скаргу; скасовувати або змінювати оскаржувані рішення у випадках, передбачених законодавством України, якщо вони не відповідають закону або іншим нормативним актам, невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням; забезпечувати поновлення порушених прав, реальне виконання прийнятих у зв'язку з заявою чи скаргою рішень; письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви чи скарги і суть прийнятого рішення; вживати заходів щодо відшкодування у встановленому законом порядку матеріальних збитків, якщо їх було завдано громадянину в результаті ущемлення його прав чи законних інтересів, вирішувати питання про відповідальність осіб, з вини яких було допущено порушення, а також на прохання громадянина не пізніш як у місячний термін довести прийняте рішення до відома органу місцевого самоврядування, трудового колективу чи об'єднання громадян за місцем проживання громадянина; у разі визнання заяви чи скарги необгрунтованою роз'яснити порядок оскарження прийнятого за нею рішення; не допускати безпідставної передачі розгляду заяв чи скарг іншим органам; особисто організовувати та перевіряти стан розгляду заяв чи скарг громадян, вживати заходів до усунення причин, що їх породжують, систематично аналізувати та інформувати населення про хід цієї роботи. У разі необхідності та за наявності можливостей розгляд звернень громадян покладається на посадову особу чи підрозділ службового апарату, спеціально уповноважені здійснювати цю роботу, в межах бюджетних асигнувань. Це положення не скасовує вимоги абзацу дев'ятого частини першої цієї статті».

      Так, за вимогами ст.19 Конституції України – «Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

      Згіднодо вимог ст.21 Конституції України – «Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними».

      Відповідно до вимог ст.22 Конституції України – «Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

      ОТПРАВИТЬ НУЖНО КАК НА ЭЛЕКТРОННУЮ ПОЧТУ, ТАК И В БУМАЖНОМ ФОРМАТЕ:

      Контакти (dpsu.gov.ua)

      Адміністрація Державної прикордонної служби України розташована за адресою:

      вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601, Україна

      adpsu@dpsu.gov.uaCлужба «Довіра»:+38(044)527-63-63Факс:+38(044)239-84-80

      Громадська приймальня:

      пн-чт: 09:00 - 17:00

      пт: 09:00 - 16:00

      обід: 13:00 - 14:00

      Громадська приймальня Адміністрації Державної прикордонної служби України розташована за адресою (тимчасово не працює під час карантину):

      вул. Володимирська, 30, м. Київ, 01601, Україна

      zvernennia@dpsu.gov.ua+38 (044) 527-64-29

      пн-чт: 09:00 - 17:00

      пт: 09:00 - 16:00

      обід: 13:00 - 14:00

      Телефон гарячої лінії (Служба «Довіра»)

      Надання громадянам відповідей на питання консультаційного характеру в межах компетенції Державної прикордонної служби України

      1598 (для дзвінків з мобільного)+38(044)527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)

      dovira@dpsu.gov.ua

      Подання запитів на отримання публічної інформації

      ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

      (044) 527-64-29(044) 239-84-80 (факс)

      Publicinfo@dpsu.gov.ua

      Подання звернень громадян

      ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює під час карантину): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

      • 2) ЕСЛИ ПОЛУЧИТСЯ, ТО ЛУЧШЕ ЕГО ОФОРМИТЬ, ЕСЛИ НЕТ, ТО ПРОБЫВАТЬ ПЕРЕСЕКАТЬ БЕЗ НЕГО, ТАК КАК:

      - ПРАВИЛЬНО ОНО НАЗЫВАЕТСЯ: "УДОСТОВЕРЕНИЕ РОДИТЕЛЕЙ МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ" (ПОСВІДЧЕННЯ БАТЬКІВ БАГАТОДІТНОЇ РОДИНИ"), А НЕ "УДОСТОВЕРЕНИЕ РОДИТЕЛЯ МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ" (ПОСВІДЧЕННЯ БАТЬКА БАГАТОДІТНОЇ РОДИНИ");

      - УДОСТОВЕРЕНИЕПОДТВЕРЖДАЕТ СТАТУС МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ И ПРАВО НА ПОЛУЧЕНИЕ ЛЬГОТ згідно із Законом України "Про охорону дитинства" та іншими актами законодавства;

      - ЕГО ПОЛУЧЕНИЕ ЕСТЬ ПРАВОМ, А НЕ ОБЯЗАННОСТЬЮ.

      ЗАКОН УКРАЇНИ

      Про охорону дитинства

      (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 30, ст.142):

      Про охорону дитинства | від 26.04.2001 № 2402-III (rada.gov.ua)

      "Розділ I

      ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

      Стаття 1. Визначення термінів...

      багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років;...".

      КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

      від 2 березня 2010 р. № 209Київ

      Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї:

      Деякі питання виготовлення і вид... | від 02.03.2010 № 209 (rada.gov.ua)

      ЗАТВЕРДЖЕНО

      постановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2010 р. № 209

      ПОРЯДОК виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї

      "1. Цей Порядок визначає механізм виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї багатодітної сім’ї (далі - посвідчення).

      2. Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім'ї і дітей з такої сім'ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України "Про охорону дитинства" та іншими актами законодавства.

      3-1. Заява для оформлення посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається одним із батьків структурному підрозділу/виконавчому органу, що видає посвідчення, або центру надання адміністративних послуг за формою, затвердженою Мінсоцполітики, одним із таких способів:

      1) у паперовій формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу, центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус) або надсилання поштою (реєстрованим поштовим відправленням);

      2) в електронній формі - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування (ідентифікація особи при цьому здійснюється з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг);

      3) в усній формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус).

      При цьому посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг заповнює електронну форму заяви на підставі усної заяви та роздруковує її паперовий примірник, який повинен бути прочитаний і підписаний заявником.

      Посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг надає заявнику вичерпну інформацію та консультацію щодо порядку подання заяви.

      3-2. У заяві зазначаються відомості про осіб, яким видаватимуться посвідчення:

      прізвища, імена та по батькові батьків, місце і дата народження, серія та номер паспорта громадянина України, а також унікальні номери запису особи (за наявності) в Єдиному державному демографічному реєстрі, відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України);

      прізвища, імена, по батькові, місце і дата народження дітей, їх унікальні номери запису особи в Єдиному державному демографічному реєстрі та відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

      До заяви додаються:

      одна фотокартка (кольорова або чорно-біла) розміром 30 × 40 міліметрів;

      у разі народження дитини або навчання особи віком від 18 до 23 років за денною формою навчання за межами України - копія свідоцтва про народження дитини або довідки із закладу освіти. Такі документи подаються за умови їх легалізації, якщо інше не передбачено законом та міжнародним договором України, та з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально;

      у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу - документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу; копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька чи матері недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою); копія свідоцтва про смерть батька чи матері, копія свідоцтва про народження дитини у разі внесення змін у зв’язку з усиновленням);

      у разі продовження строку дії посвідчення, якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, - довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років).

      До заяви, крім документів, визначених пунктом 3-2 цього Порядку, додаються копії:

      свідоцтв про народження дітей;

      свідоцтва про шлюб (не стосується батьків, які не перебувають у шлюбі);

      копії сторінок паспорта громадянина України кожного з батьків із даними про прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату видачі паспорта;

      посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

      У разі відсутності необхідної інформації у реєстрах та базах даних заявнику протягом двох робочих днів надсилається повідомлення (у тому числі в електронній формі - за його бажанням) з переліком документів, які необхідно подати у паперовій формі структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень, та зазначенням причини неотримання такої інформації на запит.

      Заявник протягом 10 календарних днів повинен подати документи структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень.

      8. Посвідчення видаються безоплатно.

      За бажанням заявника посвідчення можуть бути надіслані рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Оплата послуг з відправлення проводиться за рахунок одержувача".

      ЗАТВЕРДЖЕНО

      постановою Кабінету Міністрів Українивід 18 квітня 2012 р. № 319

      ЗРАЗОК посвідчення батьків багатодітної сім'ї

      У РАЗІ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ ЗІ СТОРОНИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ВИМАГАЙТЕ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, НАДАННЯ ОФІЦІЙНОЇ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ЯКУ ВИ МАЄТЕ ПРАВО ОСКАРЖИТИ, ЯК НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ДО НАЧАЛЬНИКА ПУНКТУ ПРОПУСКУ ТА ОДНОЧАСНО ДО ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, А ТАКОЖ ДО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ТОЩО.

      ПРО ОБОВ»ЯЗОК ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ТУТ:

      ЗАКОН УКРАЇНИ

      Про прикордонний контроль

      (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, № 6, ст.46):

      Про прикордонний контроль | від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

      "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

      1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

      2. Форма рішення про відмову у перетинанні державного кордону встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

      3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

      4. У разі відмови іноземцю, особі без громадянства у перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну візу у його паспортному документі може бути скасовано за наявності однієї з таких підстав:

      1) рішення відповідного державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

      2) обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб. Неподання іноземцем або особою без громадянства під час в'їзду в Україну одного чи кількох підтверджуючих документів щодо мети та умов перебування в Україні не є підставою до скасування візи.

      Скасування візи здійснюється уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону шляхом проставлення на ній відтиску штемпеля, форма якого встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону. Про скасування візи зазначається у рішенні про відмову у перетинанні державного кордону.

      5. У разі якщо іноземці, особи без громадянства, яким відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, були привезені в пункт пропуску через державний кордон перевізником, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону:

      1) наказує перевізникові вивезти іноземців, осіб без громадянства в державу, з якої їх було привезено, або в державу, яка видала паспортний документ, або знайти інший спосіб вивезення зазначених осіб за межі території України;

      2) до подальшого вивезення іноземців, осіб без громадянства, яким було відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, вживає належних заходів щодо запобігання їх незаконному перетинанню державного кордону".

      При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

      Всего доброго!

    • Кирда Вячеслав Володимирович
      Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

      Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      он должен сопровождать всех троих детей, в противном случае могут не пропустить!

    • Промський Євгеній Сергійович
      Общаться в чате Промський Євгеній Сергійович год назад

      Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Все верно! Если хотите перестраховаться - нужно обратиться с обращением в Госпогранслужбу. Могу составить для вас такое заявление.

    • Мєньков Андрій Васильович
      Общаться в чате Мєньков Андрій Васильович год назад

      Юрист, 18 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Нет, чтобы выехать все трое детей должны проживать с вами о чем должно быть решение суда (органа опеки) либо договор родителей о том что ребенок проживает с отцом.

    • Адвокат Евгений Александрович
      Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

      Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Валерия!

      ОН МОЖЕТ ВЫЕХАТЬ БЕЗ ПРИСУТСТВИЯ ДЕТЕЙ, НЕТ ОГРАНИЧЕНИЯ И ОБЯЗАННОСТИ СОПРОВОЖДАТЬ, ОБ ЭТОМ ЗДЕСЬ:

      https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

      "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

      03 травня 2022 07:28

      Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

      З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

      Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

      3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

      Підтверджуючі документи:

      1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

      2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

      або

      рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

      або

      рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

      3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

      ГЛАВНОЕ - ЭТО НАЛИЧИЕ ДОКУМЕНТОВ.

      ОБЯЗАТЕЛЬНОЕ СОПРОВОЖДЕНИЕ, ЕСЛИ РЕБЕНОК (ДЕТИ) ИМЕЮТ ЗАБОЛЕВАНИЯ ИЛИ ИНВАЛИДНОСТЬ.

      При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

      Всего доброго!

    • Савченко Олександр
      Общаться в чате Савченко Олександр год назад

      Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Валерия!

      Можете, поскольку согласно ст. 141 Семейного кодекса Украины расторжение брака между родителями, проживание их отдельно от ребенка не влияет на объем их прав и не освобождает от обязанностей по отношению к ребенку. Факт отцовства подтверждается свидетельством о рождении каждого ребенка.

      Конституція України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%...):

      Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї. Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

      Сімейний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

      Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

      1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

      ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...):

      2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ( 3543-12 ).

      Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text):

      Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

      Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

      жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

      Ваш муж, как родной отец 3-х детей, обязан их содержать согласно законодательству. Потому никаких документов, подтверждающих содержание (об алиментах, расписок, банковских выписок и т.п.) на границе предоставлять не нужно.

      Если будет нужна моя помощь, обращайтесь через кнопку "Обратиться".

      При обращении указывайте свою е-почту.

      Удачи!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Валерія!

    Свідоцтво про народження буде недостатньо, крім того потрібні:

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    • А если ребёнок от первого брака не проживает с отцом что делать? С началом войны в Украине мы не знаем его место нахождения, есть только копия свидетельства

      • Кирда Вячеслав Володимирович
        Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

        Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        в таком случае будет трудно выехать за границу!

        Нужно искать контакты матери ребенка и пробовать получить хотя бы свидетельство о рождении!

        • А если она уже выехала за границу как быть ? Отец где-то может взять орегенал свидетельства ?

          • Кирда Вячеслав Володимирович
            Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

            Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

            Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

            в таком случае выезд в связи с наличием 3 и более детей будет невозможен!

            Можно конечно попробовать обжаловать отказ в суд, но на это уйдет много времени!

            Можно попробовать договиться с матерью об отправлении свидетельства в Украину. Конечно это рисковая и опасная процедура, но все же!

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

            Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

            Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

            Вы не понимаете. Одного свидетельства недостаточно. Необходимо решение суда о месте проживании ребенка с отцом.

          • Адвокат Евгений Александрович
            Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

            Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

            Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

            Валерия!

            ОН МОЖЕТ ВЫЕХАТЬ БЕЗ ПРИСУТСТВИЯ ДЕТЕЙ, НЕТ ОГРАНИЧЕНИЯ И ОБЯЗАННОСТИ СОПРОВОЖДАТЬ, ОБ ЭТОМ ЗДЕСЬ:

            https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

            "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

            03 травня 2022 07:28

            Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

            З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

            Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

            3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

            Підтверджуючі документи:

            1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

            2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

            або

            рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

            або

            рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

            3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

            ОБЯЗАТЕЛЬНОЕ СОПРОВОЖДЕНИЕ, ЕСЛИ РЕБЕНОК (ДЕТИ) ИМЕЮТ ЗАБОЛЕВАНИЯ ИЛИ ИНВАЛИДНОСТЬ.

            При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

            Всего доброго!

      • Адвокат Евгений Александрович
        Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

        Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Валерия!

        ОН МОЖЕТ ВЫЕХАТЬ БЕЗ ПРИСУТСТВИЯ ДЕТЕЙ, НЕТ ОГРАНИЧЕНИЯ И ОБЯЗАННОСТИ СОПРОВОЖДАТЬ, ОБ ЭТОМ ЗДЕСЬ:

        https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

        "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

        03 травня 2022 07:28

        Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

        З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

        Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

        3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

        Підтверджуючі документи:

        1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

        2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

        або

        рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

        або

        рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

        3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

        ОБЯЗАТЕЛЬНОЕ СОПРОВОЖДЕНИЕ, ЕСЛИ РЕБЕНОК (ДЕТИ) ИМЕЮТ ЗАБОЛЕВАНИЯ ИЛИ ИНВАЛИДНОСТЬ.

        При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

        Всего доброго!

      • Савченко Олександр
        Общаться в чате Савченко Олександр год назад

        Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Валерия!

        Главное - нахождение 3-х детей на содержании, а не проживание вместе с ними, о чем четко указано в Законе. Потому у вашем случае для выезда за границу нужно лишь предоставить документы, подтверждающие факт отцовства (то есть, свидетельства о рождении). Ведь ваш муж, как родной отец 3-х детей, обязан их содержать согласно законодательству.

        Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text):

        Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

        Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

        жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

        Конституція України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%...):

        Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї. Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

        Сімейний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

        Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

        1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

        ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...):

        2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ( 3543-12 ).

        Если будет нужна моя помощь, обращайтесь через кнопку "Обратиться".

        При обращении указывайте свою е-почту.

        Удачи!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Валерия!

    В этом случае ничего не получится. Во всяком случае по этому основанию... Увы! Впрочем Вы можете ознакомиться и с другими основаниями, дающими право на выезд из Украины. Может что-то подойдет?

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    1. Визнані встановленим порядком непридатними до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку (тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або військовий квиток з відміткою, витяг з наказу про звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу);

    2. Постійно проживають за кордоном (відмітка міграційної служби в паспортному документі «Постійне проживання в «___»/печатка «Оформлено виїзд на постійне проживання» або відмітка дипломатичної установи України в паспортному документі «Постійне проживання «___»/«Прийнятий на консульський облік»);

    3. Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);

    4. Які є уповноваженими представниками моніторингової групи, створеної відповідно до наказу Мінсоцполітики, та слідують для моніторингу умов перебування дітей за межами України;

    5. Є особами з інвалідністю (незалежно від групи) (за наявності одного з таких документів, що підтверджують інвалідність: довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації №157-1/о); посвідчення, яке підтверджує відповідний статус; пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», в яких зазначено групу та причину інвалідності; довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики);

    6. Для супроводу:

    1) особи з інвалідністю I чи II групи - у супроводі одного або обох батьків, на утриманні яких перебуває така особа з інвалідністю, дружини /чоловіка, повнолітніх сина/ доньки, їх дружини/ чоловіка (за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки та інвалідність);

    2) особи з інвалідністю I чи II групи або іншою особою, яка потребує постійного догляду, - у супроводі особи, яка здійснює постійний догляд за зазначеними категоріями осіб (за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд, а у разі супроводу особи з інвалідністю I чи II групи - додатково документів, що підтверджують інвалідність);

    3) особи з інвалідністю, визнаною судом недієздатною, - у супроводі її опікуна (за наявності рішення про призначення опікуном над такою недієздатною особою), а у разі коли опікуна такій особі не призначено, - у супроводі одного з повнолітніх членів сім’ї (за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки та інвалідність);

    4) особами з інвалідністю або іншими особами, які потребують постійного догляду, які проживають/перебувають у закладах/установах різних форм власності та підпорядкування і отримують соціальні послуги закладів догляду (крім осіб з інвалідністю, зазначених в абзацах третьому - шостому цього пункту), - у супроводі осіб, у тому числі працівників закладу догляду, уповноважених директором закладу догляду/ особою, яка його заміщує (за наявності наказу директора закладу догляду або особи, яка його заміщує, про виїзд осіб з інвалідністю або інших осіб, які потребують постійного догляду, за межі України та документів, що підтверджують інвалідність). При цьому осіб з інвалідністю або інших осіб, які потребують постійного догляду, можуть супроводжувати особи, у тому числі працівники закладу догляду, які не перебувають на військовому або спеціальному обліку в Міноборони, СБУ чи Службі зовнішньої розвідки, або працівники закладу догляду, які перебувають на військовому або спеціальному обліку в Міноборони, СБУ чи Службі зовнішньої розвідки, з розрахунку одна особа на 50 осіб з інвалідністю та інших осіб, які потребують постійного догляду.

    5) дітей з інвалідністю для виїзду за межі України може здійснюватися матір’ю та / або батьком, опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями, які здійснюють такий супровід, за наявності посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю", в якому зазначено категорію "дитина з інвалідністю", або довідки про отримання державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради, до території територіальної громади якої входить територія міста обласного значення, районної у місті (у разі її утворення) ради (незалежно від того, кого призначено отримувачем допомоги), або індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю, виданої лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, або медичного висновку про дитину з інвалідністю до 18 років, а також документів, що підтверджують родинні зв’язки (у разі здійснення супроводу матір’ю та / або батьком), або документів, що підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує дитину з інвалідністю (у разі здійснення супроводу опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями). Супровід дітей з інвалідністю для виїзду за межі України також може здійснюватися бабою, дідом, повнолітнім братом, сестрою, мачухою, вітчимом з урахуванням їх приналежності до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у них відповідних підтвердних документів та документів, що підтверджують родинні зв’язки.

    Виїзд за межі України осіб для супроводу може здійснюватися не більше ніж один раз із часу введення на території України надзвичайного або воєнного стану до його припинення чи скасування.

    6) дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитини, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, що підтверджується документом, виданим лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, що встановлені МОЗ, здійснюється матір’ю та / або батьком, опікуном піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями, які здійснюють такий супровід, за наявності довідки про отримання державної допомоги на дитину, хвору на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні,онкогематологічні онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради, до території територіальної громади якої входить територія міста обласного значення, районної у місті (у разі її утворення) ради (незалежно від того, кого призначено отримувачем допомоги), або документа, виданого лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, що встановлені МОЗ, а також документів, що підтверджують родинні зв’язки (у разі здійснення супроводу матір’ю та / або батьком), або документів, що підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує таку дитину (у разі здійснення супроводу опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями);

    7) дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які не досягли 18-річного віку та проживають або зараховані до закладів різних типів, форми власності та підпорядкування на цілодобове перебування (далі – діти),– законного представника або іншої уповноваженої ним особи та за наявності:

    паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів,що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону;

    наказу директора закладу/установи, де проживали/перебували діти, або особи, яка його заміщує, про виїзд дітей за межі України;

    письмового погодження за підписом голови або заступника обласної військової адміністрації (засвідченого печаткою) про дозвіл на виїзд за межі України дітей, погодженого з Нацслужбою. Таке погодження може надаватися за допомогою електронних засобів зв’язку. У разі неможливості отримати таке погодження обласної військової (військово-цивільної) адміністрації дозвіл на виїзд за межі України дітей за запитом директора закладу/установи, де проживали/перебували діти, надає Нацсоцслужба, про що повідомляє Мінсоцполітики протягом одного робочого дня з наданням відомостей про дітей, супроводжуючих осіб/особу, державу остаточного перебування;

    запрошення установ, організацій різних типів та форм власності, які уповноважені державою остаточного перебування дітей або органами місцевого самоврядування такої держави на здійснення заходів щодо прийому та супроводу дітей з інших країн. У запрошенні зазначається держава остаточного перебування дітей, кількість та категорія дітей, умови їх перебування, відповідальна організація, яка буде супроводжувати дітей протягом усього періоду їх перебування за межами України, гарантії щодо повернення дітей на територію України.

    8) дітей, які не досягли 18-річного віку та не належать до категорії дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, але які зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування, влаштовані до сімей патронатних вихователів, здійснюється - особи, уповноваженої керівником відповідного закладу/працівником закладу, який його заміщує або органом опіки та піклування чи обласною військовою адміністрацією, у супроводі патронатного вихователя, який здійснює догляд за дітьми, за наявності:

    паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону;

    наказу директора закладу/установи, де проживали/перебували діти, або особи, яка його заміщує;

    письмового погодження за підписом голови або заступника обласної військової адміністрації (засвідченого печаткою) про дозвіл на виїзд за межі України дітей, погодженого Нацсоцслужбою. Таке погодження може надаватися за допомогою електронних засобів зв’язку. У разі неможливості отримати таке погодження обласної військової (військово-цивільної) адміністрації дозвіл на виїзд за межі України дітей за запитом директора закладу/установи, де проживали/перебували діти, надає Нацсоцслужба, про що повідомляє Мінсоцполітики протягом одного робочого дня з наданням відомостей про дітей, супроводжуючих осіб/особу, державу остаточного перебування;

    рішення органу опіки та піклування про влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя та письмового погодження за підписом голови або заступника обласної військової (військово-цивільної) адміністрації (засвідченого печаткою) про дозвіл на виїзд за межі України такої сім’ї або дітей, які влаштовані в сім’ю патронатного вихователя, із зазначенням держави їх остаточного перебування;

    запрошення установ, організацій різних типів та форм власності, які уповноважені державою остаточного перебування дітей або органами місцевого самоврядування такої держави на здійснення заходів щодо прийому та супроводу дітей з інших країн. У запрошенні зазначається держава остаточного перебування дітей, кількість та категорія дітей, умови їх перебування, відповідальна організація, яка буде супроводжувати дітей протягом усього періоду їх перебування за межами України, гарантії щодо повернення дітей на територію України.

    7. Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону. При цьому в разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану рішення щодо надання дозволу на виїзд за межі України особі чоловічої статі, яка супроводжує дитину, яка не досягла 16-річного віку, приймається з урахуванням приналежності супроводжуючої особи до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у неї підтвердних документів.

    8. Пункт 2-6 Правил передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    1) заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями;

    2) визнані відповідно до висновку ВЛК тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії):

    висновок ВЛК;

    військово-обліковий документ з відповідною відміткою.

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    4) чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

    Підтверджуючі документи: 1) свідоцтво про народження дитини (дітей); 2) свідоцтво про смерть матері дитини або рішення суду про позбавлення матері батьківських прав або рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав або рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою або рішення суду про оголошення матері померлою.

    5) жінки та чоловіки, які мають неповнолітню дитину (дітей) і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби, визначених частиною шостою статті 2 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу":

    Підтверджуючі документи: 1) свідоцтво про народження дитини (дітей); 2) свідоцтво про шлюб; 3) довідка з військової частини про проходження другим з подружжя військової служби.

    6) працівники органів військового управління (органів управління), військових частин (підрозділів), підприємств, установ та організацій Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, податкової міліції, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби України, Управління державної охорони України – документи про службове відрядження або надання відпустки.

    9. Виїзд осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв’язку з військовою агресієюрф проти України, на лікування за кордон здійснюється за наявності:

    1)паспорта громадянина України для виїзду за кордон або паспорта громадянина України (за їх відсутності - документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону);

    2) висновку про необхідність направлення особи на лікування за кордон;

    3) листа МОЗ про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

    Виїзд таких осіб дозволяється у супроводі одного з членів сім’ї першого ступеня споріднення- батьків, чоловіка або дружини, дітей, у тому числі усиновлених(у значенні, наведеному у підпункті 14.1.263 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України) ( 2755-17 ).

    Можем, если хотите, проанализировать этот документ вместе. Нажимайте "звернутись"

    РОГОЗІН Сергій Леонідович
    Общаться в чате РОГОЗІН Сергій Леонідович год назад

    Адвокат, г. Полтава, 29 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Приветствую , Валерия!

    При ответе на Ваш вопрос, начнем с соответствующего письма АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ от 17/03/2022 г, письмо укаывает:

    «Обмеження щодо заборони на період дії правового режиму воєнного стану виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років не застосовуються до осіб на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    В соответствии с указанным письмом, а также Постановлением Кабинета Министров Украины о порядке пересечения границы, других нормативных актов --- нет прямого указания, что при пересечении границы --- отец и дети должны находиться вместе. Сопровождения отца своих детей – НЕ является обязательным условиям свободного пересечения границы в военное время.

    В указанных нормативных актах идёт речь о статусе лица, как отца трех детей, который в силу закона должен их содержать (являются его утриманцями).

    Лицо имеет троих детей ( детей - до 18 лет).

    Является их отцом и имеет с собой документ, который подтверждают это.

    В описанном случае этот документ -- свидетельство о рождении детей.

    Постоянно держать детей с собой при пересечении границы нет никакой необходимости.

    Закон об этом говорит однозначно.

    Рассмотрим негативные варианты развития событий.

    Есть случаи "непропуска" отца троих детей за пределы Украины. Но это скорее исключение, только подтверждающее правильность утверждение о возможности пересечение границы Украины отца трех и более детей. Если уж сложилось так, что попали на «строгую» смену пограничников, и убедить документами и положениями закона не удалось, то…

    ВАРИАНТ 1:

    Можно обжаловать решение Государственная пограничная служба в суде или вышестоящему руководству, вплоть до Киева. Но это отнимет немало времени, сил и ресурсов.

    Поэтому, ВАРИАНТ 2:

    Считаю более оптимальным вариантом выхода из данной ситуации --- сменить пункт пересечения границе и попытается пересечь границу Украины в другом месте. Закон в Украине зачастую имеет разное «прочтение». Но к счастью, большинство государственных служащих читают его правильно.===

    В случае необходимости отвечу на дополнительные вопросы и изучу документы. ===

    Для этого возможно оборотиться индивидуально через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".Кроме того, консультанту можно "ВІДДЯЧИТИ" нажав кнопку находящуюся справа.

    === Адвокат Сергей Леонидович РОГОЗИН
    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!

    НЕОБХОДИМО ИМЕТЬ НОТАРИАЛЬНО ЗАВЕРЕННЫЕ КОПИИ СВИДЕТЕЛЬСТВ О РОЖДЕНИИ ДЕТЕЙ, А ТАКЖЕ РЕШЕНИЕ СУДА О ВЫПЛАТЕ АЛИМЕНТОВ.

    ОФИЦИАЛЬНОЕ СООБЩЕНИЕ ПОГРАНСЛУЖБЫ УКРАИНЫ

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    03 травня 2022 07:28

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    8. Пункт 2-6 Правил передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    ЭТО ТРЕБОВАНИЕ ПОГРАНСЛУЖБЫ УКРАИНЫ И ЛЮБЫЕ "КАЧАНИЯ ПРАВ" НА ГРАНИЦЕ НИ К ЧЕМУ НЕ ПРИВЕДУТ, КРОМЕ ПОТРАЧЕННЫХ ВРМЕНИ, НЕРВОВ, ЗДОРОВЬЯ И ДЕНЕГ.

    ПЕРЕД ВЫЕЗДОМ ПРОКОНСУЛЬТИРУЙТЕСЬ С ПОГРАНИЧНИКАМИ.

    Постоянно возникает немало спорных ситуаций, требующих уточнений. Для решения проблем, связанных с выездом в страны ЕС или Молдовы (необходимые документы, действующие ограничения и т.п.), украинцы могут обратиться за разъяснениями в ГПСУ.

    Пограничники будут консультировать в телефонном режиме:

    • (033) 272 09 20 – Волынский пограничный отряд (граница с Польшей в пределах Волынской области – пункты пропуска Ягодин, Устилуг);
    • (032) 239 01 23 – Львовский пограничный отряд (граница с Польшей в пределах Львовской области – пункты пропуска Угринов, Рава-Русская, Грушев, Краковец, Шегини, Смильныця);
    • (067) 181 42 67 – Чопский пограничный отряд (граница со Словакией, Венгрией – пункты пропуска Малый Березный, Ужгород, Малые Селменцы, Тиса);
    • (031) 313 82 61 – Мукачевский пограничный отряд (граница с Венгрией, Румынией – Лужанка, Вилок, Косино, Дзвинково, Дяково, Солотвино);
    • (037) 259 19 49 – Черновицкий пограничный отряд (граница с Румынией, Молдовой в пределах Черновицкой области – пункты пропуска Порубное, Мамалыга, Кельменцы, Россошаны, Сокиряны);
    • (043) 376 01 41 – Могилев-Подольский пограничный отряд – (граница с Молдовой в пределах Винницкой области);
    • (032) 275 62 90 – Западное региональное управление.

    Если для пересечения границы выбран какой-либо конкретный пункт пропуска, то рекомендую связываться с тем подразделением, в зоне ответственности которого он находится.

    ЕСЛИ ВЫ СЧИТАЕТЕ, ЧТО ВАС НЕ ПРОПУСТИЛИ ЗА ГРАНИЦУ НЕЗАКОННО, ОСПАРИВАЙТЕ ЭТО РЕШЕНИЕ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про прикордонний контроль

    Стаття 3. Правовi засади здiйснення прикордонного контролю

    1. Пiд час прикордонного контролю посадовi та службовi особи Державної прикордонної служби України здiйснюють свої повноваження в межах, передбачених Конституцiєю України, цим Законом, Законом України "Про Державну прикордонну службу України", iншими актами законодавства України, а також мiжнародними договорами України.

    Якщо мiжнародним договором, згоду на обов'язковiсть якого надано Верховною Радою України, встановлено iншi правила, нiж тi, що встановленi цим Законом, то застосовуються правила мiжнародного договору.

    Стаття 14. Порядок вiдмови у перетинаннi державного кордону iноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Iноземцю або особi без громадянства, якi не вiдповiдають однiй чи кiльком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першiй, третiй статтi 8 цього Закону, а також громадянину України, якому вiдмовлено у пропуску через державний кордон при виїздi з України у зв'язку з вiдсутнiстю документiв, необхiдних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявнiстю однiєї з пiдстав для тимчасового обмеження його у правi виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України i в'їзду в Україну громадян України", вiдмовляється у перетинаннi державного кордону лише за обґрунтованим рiшенням уповноваженої службової особи пiдроздiлу охорони державного кордону iз зазначенням причин вiдмови. Уповноважена службова особа пiдроздiлу охорони державного кордону про прийняте рiшення доповiдає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рiшення набирає чинностi невiдкладно. Рiшення про вiдмову у перетинаннi державного кордону оформляється у двох примiрниках. Один примiрник рiшення про вiдмову у перетинаннi державного кордону видається особi, яка пiдтверджує своїм пiдписом на кожному примiрнику факт отримання такого рiшення. У разi вiдмови особи пiдписати рiшення про це складається акт.

    2. Форма рiшення про вiдмову у перетинаннi державного кордону встановлюється спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

    3. Особа, якiй вiдмовлено у перетинаннi державного кордону, має право оскаржити вiдповiдне рiшення згiдно iз Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рiшення не зупиняє його дiї. Оскаржене рiшення може бути скасовано чи змiнено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    УДАЧИ!

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Валерия!

    ОН МОЖЕТ ВЫЕХАТЬ БЕЗ ПРИСУТСТВИЯ ДЕТЕЙ, НЕТ ОГРАНИЧЕНИЯ И ОБЯЗАННОСТИ СОПРОВОЖДАТЬ, ОБ ЭТОМ ЗДЕСЬ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

    03 травня 2022 07:28

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

    ГЛАВНОЕ - ЭТО НАЛИЧИЕ ДОКУМЕНТОВ.

    ОБЯЗАТЕЛЬНОЕ СОПРОВОЖДЕНИЕ, ЕСЛИ РЕБЕНОК (ДЕТИ) ИМЕЮТ ЗАБОЛЕВАНИЯ ИЛИ ИНВАЛИДНОСТЬ.

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всего доброго!

    Здравствуйте ! Муж платит алименты уже более пяти лет, будет ли ребенок считаться на иждивении отца ?

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю!

    Відповідно до Сімейного кодексу України це буде вважатись утриманням дитини.

    СІМЕЙНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text

    Глава 15ОБОВ'ЯЗОК МАТЕРІ, БАТЬКА УТРИМУВАТИ ДИТИНУ ТА ЙОГО ВИКОНАННЯ

    Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

    1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Стаття 181. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

    1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними.

    2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі.

    3. За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

    Спосіб стягнення аліментів, визначений рішенням суду, змінюється за рішенням суду за позовом одержувача аліментів.

    ТАКИМ ЧИНОМ, "...за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти)...", СІМЕЙНИЙ КОДЕКС ЧІТКО ПЕРЕДБАЧАЄ, ЩО АЛІМЕНТИ Є УТРИМАННЯМ.

    Всього доброго!

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    ххх

    СІМЕЙНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    Стаття 141. Рівність прав та обов'язків батьків щодо дитини

    1. Мати, батько мають рівні права та обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

    2. Розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов'язків щодо дитини, крім випадку, передбаченого частиною п’ятою статті 157 цього Кодексу.

    Стаття 150. Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини

    1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

    2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

    3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

    4. Батьки зобов'язані поважати дитину.

    5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.

    6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.

    7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

    Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

    1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Стаття 181. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

    1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними.

    2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі.

    3. За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

    Спосіб стягнення аліментів, визначений рішенням суду, змінюється за рішенням суду за позовом одержувача аліментів.

    ВИСНОВОК:

    1. Згідно ст.23 особа, на утриманні якої перебувають троє дітей віком до 18 років, має право на відстрочку від мобілізації.

    2. Розірвання шлюбу та проживання дітей з матір'ю, не звільняє батько від обов'язку утримувати дітей.

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Валерия!

    Может ли мужчина выехать за границу имея 3 копии свидетельства о рождении детей, один ребенок от первого брака ? - да, может. Достаточно загранпаспорта и копий свидетельств о рождении 3-х детей, в которых он записан отцом.

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...):

    2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ( 3543-12 ).

    Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text):

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Ваш муж, как родной отец 3-х детей, обязан их содержать согласно законодательству. Потому никаких документов, подтверждающих содержание (об алиментах, расписок, банковских выписок и т.п.) на границе предоставлять не нужно.

    Конституція України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%...):

    Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї.

    Батьки зобов'язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

    Сімейний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

    Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

    1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Пограничники предоставляют консультации в телефонном режиме:

    • (033) 272 09 20 – Волинський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Волинської області – пункти пропуску Ягодин, Устилуг);
    • (032) 239 01 23 – Львівський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Львівської області – пункти пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів, Краківець, Шегині, Смільниця );
    • (067) 181 42 67 – Чопський прикордонний загін (кордон зі Словаччиною, Угорщиною – пункти пропуску Малий Березний, Ужгород, Малі Селменці, Тиса);
    • (031) 313 82 61 – Мукачівський прикордонний загін (кордон з Угорщиною, Румунією – Лужанка, Вилок, Косино, Дзвінкове, Дякове, Солотвино);
    • (037) 259 19 49 – Чернівецький прикордонний загін (кордон з Румунією, Молдовою у межах Чернівецької області – пункти пропуску Порубне, Мамалига, Росошани, Кельменці, Сокиряни);
    • (043) 376 01 41 – Могилів-Подільський прикордонний загін – (кордон з Молдовою у межах Вінницької області);
    • (032) 275 62 90 – Західне регіональне управління.Якщо для перетину кордону обрано якийсь конкретний пункт пропуску, то перед поїздкою рекомендую Вам зв’язуватись з тим підрозділом, в зоні відповідальності якого він знаходиться.
    Если для пересечения границы выбран конкретный пункт пропуска, то перед поездкой советую связываться с тем подразделением, в зоне ответственности которого он находиться.
    В случае отказа в пересечении границы, что вообще маловероятно, потребуйте выдать письменный отказ в пересечении границы в виде решения для его обжалования начальнику отряда Государственной пограничной службы Украины и в суд.
    Само требование о предоставлении официального отказа может оказать психологическое воздействие на сотрудников Государственной пограничной службы Украины и заставить их выполнять закон. Если Вам не выдали отказ, то юридически Вы не совершали попытку пересечь границу, что в дальнейшем не даст возможно отстоять ваши права.

    Також можете звертатися до Адміністрації Державної прикордонної служби України:

    - поштою (на адресу Адміністрації Державної прикордонної служби України: м. Київ, 01601, вул. Володимирська, 26);

    - на електронну пошту: zvernennia@dpsu.gov.ua.

    - на телефон гарячої лінії (служба «ДОВІРА») +38 (044) 527-63-63 (для дзвінків із-за кордону), 0-800-218-808, 1598.

    - телефонувати на Урядову Гарячу лінію 1545.

    Закон України "Про прикордонний контроль" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1710-17#Text):

    Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    РІШЕННЯ про відмову в перетинанні державного кордону України громадянину України, який досяг 16-річного віку, затверджене Наказ Адміністрації Державної прикордонної служби України 14.12.2010 N 967(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0031-11#Text):

    "__" ___ 20__ року ___ (назва пункту пропуску через державний кордон ___ України або пункту контролю)

    Згідно з частиною першою статті 14 Закону України "Про прикордонний контроль" мною, ___ (посада, найменування підрозділу охорони державного кордону, ___ органу охорони державного кордону, військове звання, прізвище, ім'я, по батькові)

    ___ ___, як уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону:

    1. ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ПРО ВІДМОВУ У ПЕРЕТИНАННІ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ НА ВИЇЗД З УКРАЇНИ ГРОМАДЯНИНУ(ЦІ) УКРАЇНИ прізвище ___ (українськими літерами) ім'я ___ (українськими літерами)

    дата, місяць, рік народження ___, паспортний документ: серія ___, N ___ у зв'язку з наявністю однієї з підстав, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", у тому числі у зв'язку з наявністю в базі даних Державної прикордонної служби України відомостей, що зазначену особу рішенням ___ ___ (посилання на рішення суду або прокурора)

    тимчасово обмежено у праві виїзду з України, або відповідно до статті 20 Закону України "Про державну прикордонну службу України" відсутні дійсні документи на право перетинання державного кордону.

    Інформацію про підстави внесення Вас до цієї бази даних Ви можете отримати у розпорядника інформації, що знаходиться ___ ___. (місто, вулиця, будинок, індекс).

    2. Рішення набирає чинності невідкладно.

    3. Про прийняті рішення доповів начальнику ___ ___. (назва органу охорони державного кордону).

    4. Згідно зі статтею 4 Закону України "Про звернення громадян", частиною третьою статті 14 Закону України "Про прикордонний контроль" особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити це рішення за належністю до начальника ___, (назва органу охорони державного кордону) що знаходиться ___, або до суду. (місто, вулиця, будинок, індекс)

    Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником ___ ___ (назва органу охорони державного кордону) або скасовано та визнано судом нечинним.

    5. Рішення оформлено у двох примірниках, кожен з них має однакову юридичну силу.

    ___ ___ ___ (військове звання) (підпис) (прізвище, ім'я, по батькові особи, яка прийняла рішення)

    Другий примірник цього рішення отримав ___ ___ (дата) (підпис).

    Если возникнут дополнительные вопросы, обращайтесь через кнопку "Обратиться" и я отвечу на них в индивидуальном порядке.

    При обращении указывайте свою е-почту.

    ВСЕГО ДОБРОГО!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України