Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 05 червня 2022, питання №66034

Кто имеет право на наследство

Майно є власністю мами. Син офіційно відмовився від своєї частки. Хто має право на спадок і чи треба матері писати заповіт на сина? Дякую

Відповіді юристів (3)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Що означає офіційно відмовився від частки? Якщо спадкодавець не помер, то спадщина не відкривається, тому мова про відмову від спадщини взагалі не йде, оскільки такі заяви можуть подаватися нотаріусу після відкриття спадщини.

    Статтею 1244 Цивільного кодексу України передбачено право спадкодавця на підпризначення спадкоємця на випадок неприйняття спадщини спадкоємцем, зазначеним у заповіті.Частиною четвертою статті 1274 Цивільного кодексу України передбачено, якщо заповідач підпризначив спадкоємця, особа, на ім'я якої складений заповіт, може відмовитися від спадщини лише на користь особи, яка є підпризначеним спадкоємцем.

    Особа має право скласти заповіт та призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    ГОВОРИТИ ПРО СПАДОК МОЖЛИВО ТІЛЬКИ У ВИПАДКУ, КОЛИ СПАДКОДАВЕЦЬ ПОМИРАЄ!

    З ВАШИХ СЛІВ Я ЗРОЗУМІВ, ЩО МАМА ЖИВА І ДАЙ БОЖЕ ЇЙ ЗДОРОВ'Я.

    ТОДІ НЕЗРОЗУМІЛО, ВІД ЧОГО ВІДМОВИВСЯ СИН.

    ВАМ ПОТРІБНА ІНДИВІДУАЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЯ!!

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Відмова спадкоємця від спадщини оформляється після смерті спадкодавця в нотаріуса. Відмовитись від спадщини матері син не міг, бо вона жива. Матір має право скласти в нотаріуса заповіт чи не склати його, щоб спадкування здійснювали спадкоємці першої чи подальших черг.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з даного питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України