Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 июня 2022, вопрос №66684

Як у воєнний час отримати війсковий білет?

Доброго дня. Як у воєнний час отримати війсковий білет без кримінальної відповідальності (36 років)? Ще в юності отримав приписне з відсрочкою від служби по стану здоров"я, через 2 роки потрібно було підтвердити захворювання та з"явитися до военкомату, але переїхав до іншої області, замотався з роботою і так і забув . Наразі потрібно отримати військовий білет. Які можут бути зараз наслідки (штраф, кримінальна відповідальність? Чи відправляють одразу на військову службу?

Ответы юристов (3)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрий день!

    При оформленні квитка вас лише притягнуть до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

    Відправлення на службу залежить від результатів медичної комісії. Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Загалом у будь-якому випадку приблизний алгоритм Ваших дій за нинішньої ситуації наступний:

    1. Звернення до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат) краще за місцем реєстрації (однак якщо за місцем реєстрації можливостей немає, можна і за місцем фактичного проживання) для постановки на військовий облік та проходження медичної комісії.

    Оскільки я так розумію Вам більше 27 років, то Вам потрібно клопотати про отримання військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного.

    Звертаю увагу:

    Необхідні документи

    • заява;
    • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
    • копія документа про освіту (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про одруження (в разі наявності);
    • копія свідоцтва про народження дитини (в разі наявності);
    • приписне свідоцтво;
    • медична картка;
    • три фотографії 3х4 (на звороті вказати прізвище).

    2. Ви повинні бути готовими, що Вас притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку - стаття 210 КУпАП.

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    3. На медичну комісію із собою обов'зково візьміть перелік всіх необхідних документів, у першу чергу медичних, які підтверджують Вашу історію хвороби.

    4. Сказати точно, яке рішення прийме медичне комісію, юристи не мають права. Адже рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    У випадку незгоди з рішенням ВЛК, відповідно до пункту 2.4.10 Положення № 402 постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена до Центральної військово-лікарської комісії або до суду.

    5. Для того, аби в подальшому Ви мали право на виїзд за кордон, у військовому квитку або тимчасовому посвідченні, який Ви отримаєте, має бути зазначена наступна інформація: непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку.

    Всього доброго! Якщо є питання, звертайтесь індивідуально через "Звернутись".

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Максимальне покарання в Вашому випадку - штраф.

    Готовий проконсультувати з Вашого питання більш детально.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України