Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 24 червня 2022, питання №67639

Розлучення за зради

Доброго дня. Таке питання. Ми у шлюбі майже 10 років. Є дитина спільна. Виїхали багато років назад за кордон. Чоловік весь час меня психологічно мене давив. Потім він поїхав закордон. До нього приїхала жінка з іншої країни. Вони познайомилися в інтернеті. І завчасно домовились про зустріч. Там він був з неї деякий час. Ігнорував дзвінки дитини. Я про зраду дізналась. Він приїхав назад. Розлучатись він не хотів. Не давав. І начебто не спілкувався з коханкою. Але зовсім недавно вона надіслала мені що вагітна від нього. Скажіть будь ласка, які у мене та дитини є права? Окрім розлучення що ще? Як притягти до відповідальності обох, чи хоча би чоловіка ? Він досі не хоче розлучення попри все.

Відповіді юристів (3)

    Сердюк  Владислава  Андріївна
    Сердюк Владислава Андріївна рік тому

    Юрист, м. Харків, 2 роки досвіду

    Доброго дня!

    У Вашому випадку Ви можете захистити свої права у судовому порядку. Для цього не потрібна згода чоловіка.

    Вам необхідно подати позов про розірвання шлюбу за місцем реєстрації відповідача (чоловіка).

    Необхідні документи:

    • копії свідоцтв про народження дітей та паспортів подружжя;
    • складена юристом заява про розлучення;
    • свідоцтво про шлюб;
    • документ про сплату судового збору (квитанція).

    Крім цього, окрім розірвання шлюбу Ви маєте право на стягнення аліментів на дитину від чоловіка.

    Вимоги можна зазначити в одному позові.

    У випадку додаткових питань - звертайтесь, на все добре!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня. Ви маєте безумвне право на розлучення без згоди чоловіка і його бажання при цьому жодного значення не має. Так як у Вас є малолітня дитина, то розірвання суду можливе лише в судовому порядку. Є деякі труднощі процесуального характеру, якщо ви оба знаходитесь за кордоном. Також є деякі особлтвості щодо стягнення аліментів. При Вашому бажанні, можу допомогти Вам в цьому.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич рік тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Діючим законодавством України не передбачено юридичної відповідальності за подружню зраду. Єдине , що Ви можете, це звернутися до суду з позовом про розірвання шлюбу (або чекати поки це зробить чоловік) та вимагати поділу майна, якщо є таке, що придбано під час перебування у шлюбі. Потрібна допомога у підготовці документів до суду, звертайтеся.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України