Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 09 июля 2022, вопрос №68867

квартира в наследство

Добрый день.
С рождения я был прописан в одной квартире с матерью и проживал там. Мать - владелец 100 процентов прав на эту квартиру. Из родных у нее есть старшие брат и сестра.
Последние 7 лет живу с женой и сыном и хочу прописаться там. Коммуналку по месту прописки оплачивал изредка раз в несколько месяцев одну-две услуги.
Как мне не лишиться наследства после того.как пропишусь у жены? Нужно ли продолжать оплачивать ку для сохранения наследства квартиры после смерти матери?
В последние годы отношения с ней испортились. Она ненавидит мою жену не уважает нашу семью и считает меня предателем. Как в итоге мне сохранить свои права на квартиру?
спасибо за ответ

Ответы юристов (1)

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна год назад

    Юрист, г. Днепр, 5 лет опыта

    Доброго дня.

    Спадкування за законом здійснюється за умови відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також, у разі неохоплення заповітом усієї спадщини.

    Спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово:

    • у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив та батьки;
    • у другу чергу право на спадкування за законом мають рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід, як з боку батька, так і з боку матері.

    В даному випадку Ви будете спадкоємцем за законом першої черги та успадкуєте квартиру матері, якщо ж остання не складе заповіту не на Вашу користь. Проплата комунальних платежів не впливає на збереження спадщини.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України