Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 15 июля 2022, вопрос №69343

в документах написано Йосипович і Йосифович, що робити?

В документах написано Йосипович і Йосифович, що робити в такому випадку?
В документах написано Йосипович і Йосифович, що робити в такому випадку?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перш за все, потрібно знати в яких саме документах є ці записи. В залежності від того який це документ, Ви можете звернутися до суду с заявою про встановлення факту належності цього документу визначеній особі.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація.

    Медведев Владимир Владимирович

    Все залежить в якому документі такі розбіжності. Якщо такі розбіжності виявлено у трудовій книжці, то необхідно звернутися, в порядку досудового врегулювання цього питання, до підприємства, установи чи організації, що видали відповідний правовстановлюючий документ (трудову книжку), з проханням виправити в документі помилку. Як доказ вірного написання ваших даних, можна надати чинний паспортний документ (не зайвим також буде, як доказ, за наявності, ваше свідоцтво про народження).

    Часто буває так, що орган який видав трудову книжку, не може виправити допущені помилки чи розбіжності. Наприклад, установа ліквідована, а архівні документи не збереглися. В такому випадку, ви маєте право звернутися до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

    Відповідно до чинного законодавства України, встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, прізвище, ім’я, по-батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі (трудовій книжці) не збігаються з прізвищем, ім’ям, по-батькові цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті, здійснюються у судовому порядку.

    «Розділом 4 главою 5 Цивільного процесуального кодексу України встановлено порядок розгляду цивільних справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав (п.6 ч.1 ст. 315 ЦПК України, пункт 12 постанови пленуму Верховного суду України від 31 березня 1995 року №5 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення».

    Для порушення в суді відповідних справ, необхідно подати заяву з доказами того, що цей документ (трудова книжка) належить заявнику і що установа, яка його видала, не має можливості внести до нього відповідні виправлення.

    Важливо пам’ятати, при розгляді справи суд встановлює належність особі документа, а не тотожність прізвища, імені по-батькові, неоднаково названих в різних документах.

    За результатами розгляду заяви, суд виносить рішення, яке підлягає примусовому виконанню ці рішення будуть підставою для оформлення майнових або особистих немайнових прав громадян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України