Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 30 июля 2022, вопрос №70356

Выплата при увольнении

Здравствуйте, я сейчас за границей, наша фирма закрывается, и нам сказали уволиться, должны выплатить компенсацию за отпуск, но так как я не в Украине, я хотела чтобы получила моя мама деньги, но они говорят, что без доверенности не могут ей дать, как быть?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович год назад

    Юрист, г. Николаев, 4 года опыта

    Вітаю!

    Компенсація невикористаної відпустки може здійснюватися на банківський рахунок, якщо у Ви отримувати заробітну плату через касу, то звичайно роботодавець не має права видавати ці кошти будь-якій особі, крім Вас. В такому випадку, якщо роботодавця задовільнить довіреність, можете оформити довіреність у консульстві України за кордоном та переслати її родичам. Можу запропонувати декілька інших варіантів:

    1. Можете запропонувати варіант надіслання заяви, написаної власноручно, що Ви отримали кошти у вигляді розрахункових відповідного числа та у відповідному розмірі, яку ваші родичі передадуть роботодавцю, але цей варіант є можливим лише, якщо на нього погодиться роботодавець;

    2.Спробуйте домовитися з роботодавцем про "дистанційне звільнення" та виплату розрахункових на відповідний банківський рахунок. В такому випадку, з однієї сторони роботодавець змушений буде Вас звільнити, оскільки звільнення за власним бажанням є гарантією, передбаченою КЗпП України, а з іншої - йому необхідно буде виконати всі вимоги законодавства - документальні та фінансові.

    Якщо у Вас будуть питання щодо звільнення, звертайтеся через кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України