Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 31 июля 2022, вопрос №70431

Работодатель не подаёт отчет в пенсионный фонд для выплат от ЦЗ

Бухгалтер выехал из оккупированной территории без ноутбука, и теперь он ссылается на то что не может подать удаленно отчет без своего ноутбука.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Іване!

    Ще 3 березня 2022 року прийнято Закон про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни (законопроект №7121). Він передбачає ряд змін у поданні звітності та відповідальності за невиконання цього обов'зку.

    По-перше, фізичні особи, фізособи-підприємці, юридичні особи подають податкові, облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та (або) в електронній формі, через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов'язку подати документи.

    По-друге, в період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його завершення, не застосовується адміністративна та (або) кримінальна відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності та (або) документів, зазначених вище, до фізосіб, фізосіб-підприємців, юридичних осіб.

    По-третє, особи, які не мають фізичної можливості протягом строку, визначеного цим Закону, подати звітність чи документи, зазначені вище, у зв'язку з безпосередніми наслідками їх участі у бойових діях, звільняються від адміністративної та (або) кримінальної відповідальності та подають звітність чи документи не пізніше 30 календарних днів з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

    По-четверте, у період дії воєнного стану або стану війни будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітного характеру уповноваженими органами не здійснюються.

    Поновити інформацію про звітність підприємства Ваш бухгалтер може з будь-якого комп'ютера.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України