Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 03 серпня 2022, питання №70591

При разводе муж хочет делить имущество

Муж хочет подать на развод и делить имущество приобретённое в браке, машину покупала я сама себе, он хочет её делить, могу ли я пока ещё не подан иск сделать дарственную на машину, ребёнку??

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день

    Имущество приобретенное во время брака является общим имуществом супругов, если не будет доказано что оно приобретено за собственные средства одного из супругов.

    Что касается договора дарения, то произвести его без согласия супруга Вы не можете, т.к. имущество на сегодняшний день считается общим и для его отчуждения необходимо его согласие.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Майно яке нажито під час шлюбу вважається спільим майном подружжя та ділиться навпіл. Але є нюанси. Потрібна повна консультація.

    Будуть питання, зверніться до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    При укладенні договору дарування слід додержуватися спеціальних правил, встановлених для відчуження частки у спільному майні, тощо. Так, при укладенні договору про відчуження спільного майна подружжя, що потребують обов’язкового нотаріального посвідчення, має бути письмова згода другого з подружжя. Тому недодержання цих умов дає підстави для визнання такого договіру недійсним.

    Якщо виникнуть питання звертайтесь особисто через кнопку "Звернутися".

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Якщо предмет спільного майна один із співвласників бажає відчужити, то він має отримати на це згоду іншого з подружжя в тій формі, в які планується зробити відчуження майна. Якщо відчуження майна договірне та підлягає нотаріальному посвідченню, то згода іншого з подружжя також має бути нотаріально посвідченою.

    Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: 1) майно, набуте нею, ним до шлюбу; 2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування; 3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто ...

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з даного запитання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України