Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 25 августа 2022, вопрос №71947

Виїзд інваліда 3 групи

Вітаю. Я інвалід 3 групи. Хочу виїхати за кордон (забрати жінку з дитиною). Інваліднісь надана до січня 2023 року.
В черговий раз комісію МСЕК повинен проходити у грудні 2022 року. Чи можна виїхати зараз, чи треба спочатку перепройти МСЕК? І ще- у мене немає військового квитка (нам видавали тимчасові військові в зв'язку з відсутністю бланків). Я свій десь загубив (
Дякую

Ответы юристов (3)

    Бабенко Олександр Юрійович
    Бабенко Олександр Юрійович год назад

    Юрист, г. Днепр, 10 лет опыта

    Вітаю.

    Уряд прийняв постанову від 30.03.2022 р. № 390, яка дозволяє продовжити дію інвалідності особам, у яких строк інвалідності закінчився у період воєнного стану. Водночас повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення або скасування.

    Ви, як особа з інвалідністю маєте право на виїзд, та наявність облікових документів з РЦКтаСП, потрібні наступні документи - довідка до акту огляду МСЕК, та/або посвідчення, яке підтверджує статус, та/або пенсійне посвідчення.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Романе!

    Поки Ваша довідка МСЕК дійсна, Ви маєте право безперешкодно виїхати за кордон. Для виїзду військовий квиток Вам не потрібній. Достатньо мати на руках паспорт та згадану довудку.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Буду радий допомгти!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Романе!

    Ви маєте право перетинати кордон на підставі довідки МСЕК необмежену кількість разів.

    Військовий квиток не потрібний.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України