Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 14 сентября 2022, вопрос №72972 700₴

Статья F60.3 наслідки

Доброго времени суток, я военный меня списывают по статье Ф 60.3, подскажите пожалуйста какие негативные последствия от неё будут в дальнейшем связанные с трудоустройством? Либо вождением авто, заберут ли водительские права? И выпустят ли меня за границу?

Ответы юристов (10)

    Костромина Виктория

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text

    Стаття 18

    Включено: поведінкові синдроми, розлади особистості та емоцій F50-F69; F80-F99 (пов'язані з розладами споживання їжі, зі зловживаннями речовинами, які не зумовлюють залежність); розлади поведінки та емоцій у підлітковому віці (гіперкінетичні, соціальні, емоційні, неуточнені психічні); розлади особистості та поведінки у зрілому віці (параноїдний, шизоїдний, диссоціальний, емоційно нестабільний, істеричний та інші) розлади звичок та спонукань, статевої ідентифікації, сексуальні розлади, специфічні розлади мовлення та мови, здібностей до навчання, розлади рухової функції, розлади, пов'язані з психологічним розвитком, тощо.

    а) різко виражені, із схильністю до повторних тривалих декомпенсацій або патологічних реакцій - Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) помірно виражені з нестійкою компенсацією або компенсовані - Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    подскажите пожалуйста какие негативные последствия от неё будут в дальнейшем связанные с трудоустройством? Либо вождением авто, заберут ли водительские права? - с этими вопросами лучше к доктору

    И выпустят ли меня за границу? после оформления инвалидности если она положена или по другим причинам

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    7.1%

    Доброго дня.

    С данным диагнозом у Вас могут иметься ограничения по занятия должностей на государственной службе, органах внутренних дел, СБУ и МЧС, получении разрешения на владение огнестрельным оружием и еще ряд ограничений связанных с осуществлением профессиональной деятельности связанной с большими психоэмоциональными нагрузками и требующих получения специальных разращений и допусков (операторов машин и механизмов имеющих повышенную опасность), водителя занимающегося пассажирским и большегрузными перевозками.

    Ограничения по вождению индивидуального транспорта и выезду за границу не предусмотрено.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    15.7%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вадиме!

    Рекомендації щодо обмежень для діяльності особи при діагнозі емоційно-нестабільний розладі особистості дають лікарі. Ступінь цих обмежень залежатиме від глибини порушень психічного стану та успішності лікування. Як правило, таким хворим забороняється будь-яка діяльність, що може бути пов'язана із ризиками для їхнього оточення або взагалі для інших людей, в тому числі, керування авто, володіння зброєю тощо.

    Також є обмеження для призначення на певні посади на державній службі, наприклад, у правоохоронних органах (МВС, СБУ, проекуратура тощо).

    Щодо обмежень для виїзду за кордон, то закон такої підстави в даному випадку не передбачає.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Костромина Виктория

    ‹‹Классификация психических расстройств по МКБ-10››F6 Расстройства личности и поведения в зрелом возрасте

    /F60.3/ Эмоционально неустойчивое расстройство личности

    Расстройство личности, при котором имеется ярко выраженная тенденция действовать импульсивно, без учета последствий, наряду с неустойчивостью настроения. Способность планирования минимальна; вспышки интенсивного гневливого аффекта часто приводят к насилию, либо "поведенческим взрывам", они легко провоцируются, когда импульсивные акты осуждаются окружающими, либо им препятствуют. Выделяются две разновидности этого личностного расстройства, и при обеих присутствует общая основа импульсивности и отсутствия самоконтроля.

    Включается:

    - агрессивная личность;

    - пограничное расстройство;

    - пограничная личность;

    - возбудимая личность.

    Промський Євгеній Сергійович
    15.7%

    Добрий день!

    У вашій ситуації можливі обмеження виключно по роботі в правоохоронних органах, роботі зі складними та небезпечними механізмами, зброєю. Обмеження у керуванні особистим авто відсутні.

    Як зняти діагноз у психіатра

    Щоб в медичній карті більше не стояв неприємний діагноз, необхідно набратися терпіння і пройти певні етапи. В першу чергу, лікар психіатр спостерігає за пацієнтом протягом 5 років. При цьому у хворого не повинно бути рецидиву і зберігатися стійка ремісія. Враховується повна відсутність психічних розладів, що вимагають лікування, знаходження в клініці і прийому ліків.

    Щоб зняти діагноз, потрібно подати заяву в психоневрологічний диспансер на ім’я головного лікаря, пройти експертизу. Необхідна госпіталізація пацієнта на термін від 2-х до 3-х тижнів без призначення медикаментозного лікування. Проводиться тестування і методи диференціальної діагностики стану, після чого знімається діагноз чи ні.

    Як зняти діагноз без згоди лікуючого лікаря? У випадках, коли обстежуваний не згоден з висновками психіатра, є можливість подати позов в судову інстанцію і пройти додаткове обстеження з наступного періодичного огляду. Додатково працює комісія з інших фахівців в психіатрії та пишеться висновок, який направляється в ПНД за місцем проживання (реєстрації) пацієнта.

    При виникненні додаткових питань натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Перелік медичних протипоказань (захворювань і вад), за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами, визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров'я.

    Особа, яка бажає отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, зобов'язана пройти медичний огляд, підготовку або перепідготовку відповідно до типової навчальної програми, успішно скласти теоретичний і практичний іспити. Порядок підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів визначається Кабінетом Міністрів України.

    Згідно норм вказаної статті хвороби ,вона передбачає обмеження ,щодо керування авто та деяких інших робіт, бо захворювання передбачає стійкі порушення емоційного стану.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    15.7%

    Здравствуйте, Вадим!

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

    ЗАТВЕРДЖЕНОНаказМіністра оборони України14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    ПОЛОЖЕННЯ

    про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

    "Розлади психіки та поведінки (F00-F99), їх наслідки

    Додаток 2до Положенняпро військово-лікарську експертизув Збройних Силах України

    ПОЯСНЕННЯ

    щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби...

    Стаття 14

    Передбачає психози та інші психічні розлади, що виникають унаслідок травм, пухлин головного мозку, епілепсії, енцефаліту, менінгіту, сифілісу мозку, а також при синільних та пресинільних психозах, судинних, дегенеративних та інших органічних захворюваннях або ураженнях головного мозку.

    Наявність вищезгаданих психічних розладів в анамнезі без патології з боку внутрішніх органів та нервово-психічної сфери на період огляду не дає підстав визначати оглянутим ступінь придатності до військової служби. Сприятливе закінчення цих психічних розладів повинно бути підтверджене в спеціалізованому лікувальному закладі, тому експертна оцінка проводиться після стаціонарного обстеження.

    У документах про результати обстеження та огляду вказується основне захворювання, яке викликало розвиток психічного розладу.

    До пункту "а" належать різко виражені, затяжні психотичні стани, а також психічні розлади, що проявляються вираженими порушеннями або стійкими змінами особистості за психоорганічним типом, а також різко вираженими клінічними проявами або тривалим перебігом.

    До пункту "б" належать помірно виражені або повторні психотичні та непсихотичні стани із сприятливим перебігом, психічні розлади, що проявляються стійкими емоційно-вольовими, ендокринними та вегетативними розладами з проявами органічного враження центральної нервової системи, що призводять до патологічних змін особистості за органічним типом або вираженим стійким (до 2 місяців) астенічним станом (церебрастенії), а також неврозоподібним або психопатоподібним синдромом після органічного захворювання (травми) або враження головного мозку.

    До пункту "в" належать минущі, легкі і короткотривалі психотичні та непсихотичні розлади, що виникли внаслідок травм або гострих органічних захворювань головного мозку, які закінчуються дещо вираженою астенією без ознак органічного враження центральної нервової системи.

    До пункту "г" належать стани стійкої (не менше 1 року) компенсації хворобливих проявів після гострого захворювання та травми головного мозку без психічних розладів та проявів органічного враження центральної нервової системи.

    Стаття 15

    До пункту "а" належать психічні і поведінкові розлади, зумовлені зловживанням психоактивних речовин з активною залежністю. Характерні різко та помірно виражені зміни особистості з інтелектуально-мнестичними і психотичними порушеннями, з відсутністю позитивного ставлення до лікування та критики до свого стану та безуспішності спеціального лікування у стаціонарі.

    До пункту "б" належать психічні та поведінкові розлади, зумовлені зловживанням психоактивними речовинами, при синдромі залежності з помірними або незначними психічними розладами та збереження критичного ставлення до свого стану і поведінки.

    Поодиноке або епізодичне вживання психоактивних речовин або інших токсичних речовин без психічних та соматичних розладів не може бути підставою для застосування цієї статті.

    Щодо військовослужбовців, які перенесли гостре отруєння психоактивними речовинами з виходом в одужання, постанова ВЛК про потребу у відпустці за станом здоров'я не приймається.

    Стаття 16

    Входять шизофренія, шизотипові та маячні розлади, розлади настрою (афективні), установлені тільки в спеціалізованому стаціонарі.

    До пункту "а" належать усі форми шизофренії, шизотипових та маячних розладів з частою повторюваністю фаз та хронічним перебігом.

    До пункту "б" належать тільки легкі форми афективних розладів (розладів настрою) та циклотимії з нечастими нападами та довгими (не менше 2 років) проміжками повного психічного здоров'я.

    Стаття 17

    До пункту "а" належать реактивні психози із затяжним перебігом (психогенний параноїдний психоз, істеричні психози зі зміною свідомості, реактивна депресія тощо), а також різко виражені невротичні розлади, які не піддаються лікуванню.

    До пункту "б" належать реактивні психози зі сприятливим перебігом, а також помірно виражені, тривалі або повторні невротичні розлади, коли хворобливі явища, незважаючи на патогенетичне лікування, стійко утримуються і заважають особам виконувати обов'язки військової служби. Експертна постанова приймається після безуспішного стаціонарного лікування хворого не менше 20 діб.

    До пункту "в" належать помірно виражені, короткочасні невротичні розлади та реактивний психоз із сприятливим перебігом, що закінчився легкою астенією.

    До пункту "г" належать гострі реакції на стрес, порушення адаптації та дещо виражені невротичні розлади, які характеризуються переважно вегетативними порушеннями, добре піддаються лікуванню та закінчуються одужанням.

    Стаття 18

    Для діагностики розладів особистості необхідний старанно та об'єктивно зібраний анамнез, а також ретельне обстеження в умовах психіатричного стаціонару. Огляд громадян та військовослужбовців проводиться після вивчення особової справи, службової та медичної характеристик.

    До пункту "а" належать різко виражені, що не піддаються компенсації, так звані ядерні форми психопатії та випадки патологічного розвитку особистості (паранояльні, обсесивно-фобічні тощо), які характеризуються найбільш глибокими та стійкими хворобливими проявами, що на тривалий час позбавляють працездатність та перешкоджають виконанню службових обов'язків.

    До пункту "б" належать помірно виражені форми розладів особистості, психопатії та патологічного розвитку особистості, що проявляються помірно вираженими стійкими емоційно-вольовими афективними зривами, легкістю розвитку афективно-поведінкових реакцій, виразною неврівноваженістю вегетативної нервової системи, а також психічним інфантилізмом.

    Випадки установчої, навмисної поведінки, прояви недисциплінованості, що не випливають з усієї патологічної структури особистості, не можуть оцінюватися як ознаки хворобливого розладу.

    Стаття 19

    Огляд громадян та військовослужбовців проводиться після стаціонарного обстеження.

    До пункту "а" належать усі форми тяжкої або помірної розумової відсталості, а також дебільність у різко вираженому ступені.

    При значних та явних дефектах інтелекту питання про непридатність до військової служби може бути вирішене і без госпіталізації у спеціалізований лікувальний заклад.

    До пункту "б" належать дебільність у помірно вираженому та легкому ступенях. У разі встановлення цього діагнозу, особливо у випадках, коли дані лікарського обстеження не відповідають іншим даним, що характеризують поведінку оглянутого в побуті, на виробництві, у підрозділі тощо, стаціонарне обстеження обов'язкове

    ДА, ПРИ ТАКОМ ЗАКЛЮЧЕНИИ ВВК, ВПОЛНЕ МОГУТ БЫТЬ ПРОБЛЕМЫ ПРИ ТРУДОУСТРОЙСТВЕ.

    С УЧЕТОМ ТАКОГО ЗАКЛЮЧЕНИЯ ВВК, ПО ЗАКОНУ ВЫ ДОЛЖНЫ ПРОЙТИ МЕДКОМИССИЮ, НА ПРЕДМЕТ ВОЗМОЖНОГО ПРАВА УПРАВЛЕНИЯ ТРАНСПОРТНЫМ СРЕДСТВОМ, ПОСЛЕ ЧЕГО И БУДЕТ ПРИНЯТО РЕШЕНИЕ.

    ПО ПОВОДУ ПЕРЕСЕЧЕНИЯ ГРАНИЦЫ:

    ТАК, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ, ТОМУ Є ЗАКОННІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;...".

    ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    "Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь

    07 вересня 2022 08:49

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п.2-6 Правил та абз.16 ч.1 ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)".

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    15.7%

    Доброго вечора, Вадиме!

    В ЦІЛОМУ ДІАГНОЗ СЕРЙОЗНИЙ, АЛЕ НЕ СМЕРТЕЛЬНИЙ ЩОДО ВЛАШТУВАННЯ НА РОБОТУ І ТАК ДАЛІ.

    АБИ ТОЧНО ВІДПОВІСТИ НА ВАШІ ПИТАННЯ, ДАВАЙТЕ ДОЧЕКАЄМОСЬ ОФІЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ. КОЛИ ВОНИ БУДУТЬ У ВАС, Я ЗМОЖУ ЇХ ПРОАНАЛІЗУВАТИ І НАДАТИ БІЛЬШ КОНКРЕТНУ ІНФОРМАЦІЮ.

    ЯК ПРАВИЛО, ОБМЕЖЕНЬ ЩОДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ НА ЗВИЧАЙНІ РОБОТИ, ЯКІ НЕ ПОВ'ЯЗАНІ ІЗ ОБОРОННОЮ СФЕРОЮ, КРИТИЧНОЮ ІНФРАСТРУКТУРОЮ, НЕМАЄ. ТОБТО ВИ МАЄТЕ ПРАВО ВЛАШТОВУВАТИСЬ НА РОБОТУ.

    ІНША СПРАВА, ЩО РОБОТОДАВЦІ МОЖУТЬ ВІДМОВЛЯТИ ВАМ У ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ ПІСЛЯ НАДАННЯ ВАМИ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПЕРЕБУВАННЯ НА ПСИХІАТРИЧНОМУ ОБЛІКУ. АЛЕ МЕДИЧНИЙ ОГЛЯД ПОТРІБНИЙ НЕ В УСІХ СФЕРАХ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ДАЛЕКО НЕ В УСІХ.

    ...

    "...Либо вождением авто, заберут ли водительские права..?"

    ЯКЩО ВОНИ У ВАС Є, ТО ЗАГАЛОМ НЕ ЗАБЕРУТЬ, ЯКЩО НЕ БУДЕ ДЛЯ ЦЬОГО ПІДСТАВ.

    ПІДСТАВОЮ МОЖЕ СЛУЖИТИ ВЧИНЕННЯ ВАМИ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЯКЕ ПЕРЕДБАЧАЄ ВИЛУЧЕННЯ ВОДІЙСЬКОГО ПОСВІДЧЕННЯ.

    ВИ ПОВИННІ РОЗУМІТИ, ЩО ПОЗБАВИТИ ВАС ПРАВА КЕРУВАННЯ МОЖУТЬ ТІЛЬКИ НА ПІДСТАВІ РІШЕННЯ СУДУ.

    ...

    "...И выпустят ли меня за границу...?"

    ЦЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ТОГО, ЩО БУДЕ НАПИСАНО У ВИСНОВКУ ВЛК.

    АЛЕ СКОРІШЕ ЗА ВСЕ, ЯКЩО МОВА ЙДЕ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, ВАС ВИЗНАЮТЬ НЕПРИДАТНИМ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ІЗ ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ.

    ЗА ТАКИХ УМОВ ВИ МАТИМЕТЕ ПРАВО НА ВИЇЗД.

    ...

    Звертаю увагу на те, що Державна прикордонна служба оновила роз’ясненнящодо виїзду за кордон.

    «Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь

    07 вересня 2022 08:49

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Виїзд чоловіка, якщо він знятий (виключений) з військового обліку

    За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність).

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

    Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

    Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

    Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів

    ...

    МОЖУ ПРИ НЕОБХІДНОСТІ ПРОКОНСУЛЬТУВАТИ ВАС БІЛЬШ ДЕТАЛЬНО.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Здравствуйте!

    F60.3 Эмоционально неустойчивое расстройство личности

    Расстройство личности, характеризующееся определенной склонностью к импульсивным действиям без учета последствий. Настроение непредсказуемо и капризно. Имеются склонность к вспышкам эмоций и неспособность контролировать взрывчатое поведение. Отмечаются сварливость и конфликтность с окружающими, особенно тогда, когда импульсивные поступки пресекаются и критикуются. Можно выделить два типа расстройства: импульсивный тип, характеризующийся преимущественно эмоциональной нестабильностью и недостатком эмоционального контроля, и пограничный тип, для которого дополнительно характерны расстройство самовосприятия, целей и внутренних устремлений, хроническое ощущение пустоты, напряженные и нестабильные межличностные отношения и тенденция к саморазрушающему поведению, включая суицидальные жесты и попытки.

    Личность (расстройство): . агрессивная . пограничная . возбудимая

    У ВАС БУДЕТ ЗАПРЕТ НА РЯД ПРОФЕССИЙ.

    Про затвердження Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі (ДНАОП 0.03-8.06-94)

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0018-95

    ПО ПОВОДУ ВЫЕЗДА ЗА ГРАНИЦУ, ВСЕ ЗАВИСИТ ОТ ТОГО, ЧТО У ВАС БУДЕТ НАПИСАНО В РЕШЕНИИ ВОЕННО-ВРАЧЕБНОЙ КОМИССИИ.

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Керімов Рафаель Рагимович
    30%

    Приветствую, Вадим.

    1. Относительно негативных последствий по трудоустройству: никаких, только если Вы не собираетесь в дальнейшем устраиваться на работу в силовые структуры или водителем не-легкового транспорта. Разве что возможен человеческий фактор и у какого-то конкретного работодателя могут быть субъективные причины не брать на работу человека, который стоит на соответствующем учете.
    2. Относительно негативных последствий по вождению авто: особенностей, связанных со списанием по данной статье, нет.
    3. Относительно выпустят ли за границу: особенностей, связанных со списанием по данной статье, нет. Если Вы сняты с воинского учета на основании решения комиссии о непригодности к воинской службе с исключением из воинского учета, то имеете право выехать за границу. Но здесь опять же будет играть роль человеческий фактор, особенно на фоне большого количества незаконных отказов пограничниками в выезде мужчинам. Поэтому, в случае если будете пытаться выехать, с собой лучше взять максимально большое количество документов, подтверждающих ваш статус, в первую очередь медицинских, поскольку, исходя из практики, одних только условно военкоматовских документов будет явно недостаточно.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України