Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 14 октября 2022, вопрос №74424

Хочу открыть ФОП, могут ли поступать деньги без каких-либо договоров?

Хочу открыть фоп, могут ли поступать суммы около миллиона грн в месяц без договоров или каких-то документов?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ви можете не укладати договора у випадку коли опублікуєте на вашій сторінці в інтернеті договір оферти, а потім лише виписувати клієнтам рахунки-фактури чи інвойси. Просто працювати без угод погано: може закінчитись неприємним знайомством з податковою.

    Можу порадити Вам, як краще спростити роботу з клієнтами, але для того Вам треба звернутись до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Принципово, так можете. Але є певні нюанси щодо оподаткування. При таких обсягах надходжень Ви не зможете працювати на спрощеній системі оподаткування більш 5,5 місяців, а при загальній системі, Вам буде необхідно вести загальний облік і якщо Ваш дохід буде від фізичних осіб, необхідно буде застосовувати електронний реєстратор операцій. Є ще ряд нюансів, які залежать від обраного виду діяльності.

    Можу надати допомогу в розробці оптимальної схеми оподаткування та обліку.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Якщо кошти будуть потрапляти на рахунок, а у вас буде спрощена система оподаткування 3 групи, то сплата податків відбувається 5 % від суми, яка прийшла на рахунок. Для подання декларацій по єдиному податку вам не треба додаткових документів. Ліміт поступлень на рахунок ФОП:

    • 2-я группа — 5.421.000 грн за рік
    • 3-я группа — 7.585.500 грн. за рік.

    Тобто 1 млн в місяць не вийде - 7 585 500 грн.в рік

    А якщо ви перевищете ліміт - треба переходити на загальну систему оподаткування, а там свої моменти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України