Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 17 октября 2022, вопрос №74519

Дізнатися чи можно отримати наследство если власник за гранвцею

В мене есть спадок від покійного батька, дом там моїх 25% а 75% жінки его, вона за гранвцею, в свіжі з військовою, а ми зараз потрібні гроші, вони продан дом а мої там проценти, чи можу в подати заяву що я хочу гроші з свого спадку зараз, чи связі з війною вона може не приїхали? Пока не закінчиться війна, а я хочу зараз підписати документ и отримати свій спадок, якщо я хочу свій спадок то вона обов'язково должа приїхати чи ні? Вона може отказатися ? І мені треба чекати щоб закінчилась війна?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ви можете отримати свою частину спадщини не залежно від того, чи приїде дружина небіжчика, коли нотаріус видасть Вам посвідчення на спадщину.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна год назад

    Адвокат, 17 лет опыта

    Доброго дня, Тетяно!

    Не зовсім зрозуміло, чи продано будинок, який Ви отримали у спадок після смерті батька, чи то мова про якийсь інший будинок.

    Ви не вказали дату смерті батька, якщо це трапилося після липня 2021 року, термін на вступ у спадщину подовжено на 4 місяці. Також Ви не вказали, чи своєчасно звернулися до нотаріуса після смерті батька.

    Надам консультацію узагальнено.

    Для отримання свідоцтва про право власності на нерухоме майно нотаріусу необхідно надати певний перелік документів, в тому числі правовстановлюючий документ, в оригіналі. Якщо він у Вас в навності і всі інші документи не викликають сумнівів ( все без помилок і т.п.), дійсно, Ви можете отримати свідоцтво про право на спадщину без участі інших спадкоємців.

    Проте свідоцтво про право на спадщину - це не гроші. Для того, щоб отримати гроші за частку у спадщині, Вам необхідно продати свою частину будинку, переважне право на купівлю має співвласниця. Процедура відчудження частки майна у спільній частковій власності - питання цікаве, оскільки ключове значення мають взаємини співвласників.

    Тому раджу домовлятися з дружиною покійного батька і вирішувати питання мирно. Навіть якщо вона знаходиться за кордоном, оформити всі документи (і свідоцтво про право на спадщину, і договір купівлі-продажу/іншій договір) цілком реально.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України