Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 21 жовтня 2022, питання №74726

Военнообязанный или нет.

Здравствуйте! Мой муж 1967 года рождения, во время службы в армии в период 1987-1989 гг. ему присвоено звание старший сержант. В 2016 году его вызвали в военкомат и военный комиссар в разделе военного билета 9"Отметка об освобождении от воинской обязанности", в п.34.сделал запись "Исключен из воинского учета 27 січня 2016г.за достижением предельного возраста нахождения в запасе", печать и подпись. Подскажите, подалуйста является ли он на данный момент военнообязанным и может ли быть мобилизован без его согласия. Зараннее спасибо.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    У зв'язку з воєнним часом мобілізації підлягають всі, хто не має підстав для відстрочки!

    Стаття 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    надає вичерпний перелік категорій осіб, які можуть мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

    Якщо після цього ознайомлення у Вас виникнуть до мене питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до ст. 28 Закону "Про військовий обов'язок та військову службу", Граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі та у військовому резерві. Вік перебування в запасі другого розряду для рядового та сержантського составу становить 60 років.

    Тому Ваш чоловік вважається військовозобов'язаним та його можуть призвати по мобілізації за умови відсутності підстав для відстрочки.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино.

    Взяти повторно Вашого чоловіка на військовий облік можуть тільки за його згодою.

    Якщо це відбувається без такої, подавайте скарги.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку «Звернутися»

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    НЕ ЯВЛЯЕТСЯ.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України