Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 01 ноября 2022, вопрос №75180

Справка МСЕК на ребенка инвалида

Здравствуйте.Вас беспокоит Валерий.Я хотел узнать по поводу пересечения границы.Есть новое постановление КМУ что они убирают с перечня документ МСЕК с формой 157/0 и его уже не будут принимать.Если у ребенка документ с формой 080/1 то он будет действовать на границе или надо пенсионный документ(у нас он был утерян,когда бежали).Большое Вам спасибо.

Ответы юристов (9)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валерій.

    Якщо мова йде про довідку про потребу дитини у домашньому догляді, то на підставі цього документа прикордонники скоріше за все не пропустять.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    28 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою вносить зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

    Відповідно до змін, з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України виключена довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о).

    Довідка є частиною вищезазначеної форми, що дублює інформацію із виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією, яка направляється до соціальних служб для здійснення подальших виплат та пільг соціального призначення.

    Згідно вказаних змін до документів, що підтверджують інвалідність відноситься:

    • посвідчення, яке підтверджує відповідний статус,
    • або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, в яких зазначено групу та причину інвалідності,
    • або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

    Довідка про потребу дитини (дитини-інваліда) у домашньому догляді форми первинної облікової документації № 080/1 до цього переліку не входить.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, данна постанова на сьогодні ще не вступила в сили, у вас ще є можливість виїхати за старою процедурою.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    Уточніть інформацію на гарячій лінії прикордонної служби України.

    +38 (044) 527-63-63

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Валерію!

    Замість довідки МСЕК тепер треба надавати посвідчення інваліда або довідку про надання домоги.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.

    Валера Клиент год назад

    Сорри перепутал у нас форма080/0

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Ця довідка також не надає право на перетин кордону. На сьогодні такими документами є:

      довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о) або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики (далі - документи, що підтверджують інвалідність).

      Іншу документи в якості підстави підтвердження інвалідності не приймаються

    Валера Клиент год назад

    Спасибо большое всем за ответы

    • Корнійчук Євген Іванович

      Нікого не слухайте, на сьогодні такі зміни ще не діють. Якщо вспієте, то сьогодні ще можливо виїхати за старою процедурою. Мій клієнт тільки що перетнув кордон для супроводу інваліда на підставі довідки мсек


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України