Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

06 листопада 2022, питання №75428

Перетин кордону і коментарі НАЗК

Доброго вечора.
В новинах недавно зявилась інформація від НАЗК: "Встановленої в законний спосіб заборони на виїзд чоловіків призовного віку на сьогоднішній день немає"
Тобто я так розумію весь цей час на кордоні завертають чоловіків віком 18-60 років просто так?
Яким законом керуються митники?
І чи можливо тоді якось оскаржити таку дію. Коли закону заборони немає, але виїхати не можливо.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, на данный момент прикордонники керуються правилами перетину кордону.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#n...

    Верховний суд України, не визнав що правила перетину кордону у період військового стану суперечить Конституції України. Тому нема сенсу розмовляти про не правомірні дії прикордонної служби. Якщо у вас була підстава для перетину відповідно до правил перетину кордону і вас не випустили ви маєте право звернутися до суду.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото, підтримайте лайком залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Іване.

    Коментар по меншій мірі дивний. Під час воєнного стану діє заборона на перетин кордону особам чоловічої статі віком 18-60 років.

    Сперечатись з цього приводу можливо довго, але те, що є, ніяким чином не відміниш.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України