Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 07 ноября 2022, вопрос №75455

Чи можу я отримати наследство.

Мама померла 22.08.2020 я виїхала за кордон у 20.12.2020 році і не подавала заяви на отримання наследства землі (пая). Заяви на спадщину немає. Нахожусь за кордоном майже два роки, в Україну не верталась. У 2023 році хочу вернутись на України подати в суд і отримати наследство(землю). Я можу виграти суд чи вже пізно?? Спадщину ще ніхто не получив

Ответы юристов (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Питання отримання спадщини залежить від цілого ряду додаткових умов:

    Хто мешкав разом з матір'ю на час смерті? Чи прийняв хтось спадщину?

    Після отримання відповідей на ці питання можливо надати грунтовну консультацію. У будь-якому випадку вихід є.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Можна спробувати, але в даному випадку це буде складно.

    Потрібно розуміти, хто все ж успадкував майно.

    Звертайтесь!

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна год назад

    Адвокат, 17 лет опыта

    Доброго дня, пані Калініченко!

    Ваше питання дуже обширне. Якщо під "виграти суд" Ви маєте на увазі надання додаткового строку для вступу у спадщину - ймовірність низька. Ви перебували на території України на момент смерті, не скористалися правом звернення до нотаріальної контори ані на території країни, ані за її межами.

    Проте під кожну ситуацію існує кілька варіантів врегулювання. Зокрема, якщо Ви були прописані з матір'ю на момент її смерті за однією адресою, до суду саме з питанням поновлення строку Вам взагалі не потрібно звертатися.

    Також не зрозумілим є статус спадкового майна, що саме плануєте спадкувати пай чи вже сформовану ділянку.

    Звертайтеся за консультацією індивідуально (це безкоштовно), оберемо для Вас найлегший із доступних варіантів.

    Успіхів Вам і всього найкращого!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Добрий вечір. За письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини. Такими поважними причинами вважаються проживання спадкоємця за межами України, перебування на строковій службі в Збройних силах України, відбування покарання з позбавлення волі, тривала хвороба спадкоємця тощо.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різни правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України