Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 14 листопада 2022, питання №75832

Неизвестные лица следят через интернет

Определённое время замечаю, что ведётся какая-то слежка, наблюдение через интернет. Через телефон или компьютер. Меняла карточки несколько раз и сами телефоны. Это все продолжается. Мне приходит информация на темы о том, что происходит у меня в жизни. Или тексты с упоминанием ФИО - тезки родственников или знакомых, бывших сотрудников по работе. Это систематически. И это все мне кажется странным. Иногда посторонние люди в социуме странно как-то тоже влазят или оказываются в курсе моей жизни. Я не понимаю, кто и с какой целью этим занимается. То ли ищут доступ к каким-то знакомым, сбор информации, шантаж и сплетни или что? Как это все прекратить?

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Це просто штучний інтелект гугл він, аналізує вашу інформацію яку ви черпаєте з інтернету і надає вам інформацію яка може бути корисною для вас. Це у всіх так а не у вас однієї, якщо вас це так торбує. Вирішення вашого питання це перестатити користуватися інтернетом.

    Якщо є питання, задавайте.

    Якщо ваше питання вирішено ставте галочку біля фото. підтримайте лайком, залишайте відгук.

    Буду дуже вдячний, якщо ви підтримаєте консультацію фінансово натиснувши кнопку "віддячити"

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Зверніться до поліції.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать заявление в киберполицию для проведения проверки и принятия мер реагирования:

    https://cyberpolice.gov.ua/contacts/

    Всего доброго!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Ви маєте право звернутись до поліції. В діях осіб, які безпідставно слідкували за Вами, є ознаки злочину, передбаченого статтею 182 Кримінального кодексу України. Відповідно до неї, незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, - караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    Якщо люди, які за Вами слідкують, вчиняють якісь інші правопорушення, то Ви можете скаржитись на їх дії правоохоронцям тощо. Якщо ті "шпигуни" вчинять проти Вас якесь насильство, то по-можливості відразу викликайте поліцію та подавайте в поліцію заяву про вчинення проти Вас злочину.

    Не давайте їм шпигувати за Вами. Відеокамера у Вашому ноутбуці (веб-камера) в більшості випадків мала б бути чимось прикрита, щоб унеможливити підглядання через неї. Щось подібне потрібно зробити і з відеокамерою на телефоні.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різноманітних додаткових правових послуг. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України