Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 ноября 2022, вопрос №76264

розірвання шлюбу з бажанням однієї сторони

як вчинити? Я жінка. Як добитися розлучення з обмеженим бюджетом? Присутнє домашнє насилля з боку чоловіка. Також спільна дитина 1 рік.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для розлучення Вам потрібно подавати позов до суду. Розлучення в даному випадку через РАЦС неможливо, оскільки Ви маєте малолітню дитину.

    Якщо присутнє домашнє насильство, звертайтесь терміново до правоохоронних органів.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Нарбут Тетяна  Миколаївна

    щодо Вашого питання -АЛГОРИТМ РОЗІРВАННЯ ШЛЮБУ БЕЗ УЧАСТІ В СУДОВИХ ЗАСІДАННЯХ

    Дистанційна консультація та допомога +380660424443

    Досить поширене питання, звернення з такими проблемами є системними в останній час. Багато хто вважає, що це просто неможливо, тому що:

    в суді потрібна особиста присутність;

    доручити комусь представництво можна лише по нотаріальній довіреності..

    На сьогоднішній день подружжю, можливо розлучитись в українському суді, практично не виходячи з дому.

    АЛГОРИТМ ДІЙ

    1. ПОЗИВАЧ (той з подружжя, що ініціює розірвання шлюбу), укладає договір з адвокатом. Такий договір може бути укладений навіть а електронній формі (тобто обмінюватись оригіналами документів не потрібно!). Укладений договір дає право адвокатові діяти від імені клієнта, нотаріальна довіреність не вимагається.

    Також, адвокат може підготувати відповідну позовну заяву про розірвання шлюбу для подальшого відправлення Вами цього документа до визначеного у попередній консультації з адвокатом суду.

    2. Адвокат готує позов, сам підписує від імені клієнта і подає до суду. Просить справу розглядати без участі позивача. Або ж направляє цей документ (файл) Позивачу, який самостійно доставляє позов в суд.

    3. Якщо ж попередня згода ВІДПОВІДАЧА (особа до якого спрямовано позовну заяву про розірвання шлюбу) електронною поштою (використання електронного цифрового підпису обов'язково!) або звичайною поштою направляє до суду клопотання про визнання позовних вимог Позивача і просить їх задовільнити.

    При відсутності згоди ВІДПОВІДАЧА на розірвання шлюбу, суд може за його клопотанням надати термін для примирення, що в певній мірі затягне судовий процес.

    Також під час розгляду справи, ВІДПОВІДАЧ має право направити суду відзив на позовну заяву, де викласти свою позицію, аргументи, заперечення щодо позову, ПОЗИВАЧ має право надіслати відповідь на відзив. Ця процедура спрощує розгляд справи, оскільки суддя перед першим засіданням уже має документально виражені позиції сторін справи.

    4. В результаті судового розгляду виноситься рішення про розірвання шлюбу, яке набирає чинності через 1 місяць (по закінченню строку на апеляційне оскарження)

    5.Суд направляє це рішення в орган РАЦС для реєстрації припинення шлюбу.

    6. Рішення суду про розірвання шлюбу є остаточним документом (свідоцтва про це органи РАГС на сьогоднішній день не видають). За потреби адвокат може отримати примірник рішення та відправити клієнту або ж учасники процесу ці рішення отримують самостійно.

    Документи для позовної заяви про розірвання шлюбу: - - -свідоцтво про шлюб оригінал та копія,

    -копії свідоцтв про народження дітей,

    -довідка про Вашу реєстрацію,

    - копія паспорта позивача,

    - копія податкового номера позивача

    - інформація про адресу реєстрації (проживання),

    - адреса електронної пошти,

    - номер телефону;

    - копія паспорта відповідача (при наявності) або інформація про паспортні дані,

    - копія податкового номера відповідача або просто інформація про номер,

    інформація про адресу реєстрації (проживання) відповідача,

    - адреса електронної пошти відповідача,

    - номер телефону відповідача.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України