Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 29 ноября 2022, вопрос №76363

Компанія яка орендує пай, не віддає договір 1,5 роки

Доброго дня. Після смерті бабусі я отримала пай, який вона здавала в оренду. Оформивши всі документи, я звернулась до фірми Оскар-Агро, щоб перезаключити договір на себе. Договір я підписала, але мені сказали, що віддадуть його за місяць-півтори, бо потрібно здати його в бухгалтерію. Пройшло півтори роки і договору я все ще не маю і ніхто не квапиться його мені віддати. Я розумію, що мене дурять але не можу зрозуміти в чому. І розумію що фактично я не знаю чи цей договір взагалі укладений чи ні, бо в мене його просто немає. Я дуже хвилююсь через це і боюсь, що в цій шарашкіній конторі щось таке нароблять, що вкрадуть в мене землю якимось чином. Так, знаю, що треба було наполягати на миттєвій віддачі договору, але в силу своєї необізнаності, я цього не зробила. Я чекала, мені кожен раз казали «скоро буде». Потім почалась війна і якось вже забула. Зараз написала земельнику, в якого заключала «договір», що він мені потрібен, щоб він відправив мені його поштою (я закордоном, відправити має моїй подрузі). Спочатку сказав «наступного тижня відправлю». Потім я в п’ятницю перепитала сказав «зараз піду відправлю». Потім ще раз в п’ятницю вечором перепитала, сказав «з понеділка». Сьогодні понеділок, я йому вранці нагадала, сказав що відправить. Ну і як розумієте не відправив. Я підозрюб, що вони там роблять якісь махінації. Противне ставлення до мене як до повної дурочки, якій кожен день обіцяють і не роблять. Я дуже нервуюсь через це. Підкажіть будь ласка, як мені діяти в такій ситуації і чи можуть вони таким чином відібрати в мене пай?

P.s. Номер телефону, який я вказую, доступний лише в вайбері, воцап чи телеграм, бо я наразі закордоном

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Леся!

    Пай у Вас ніхто не відбере, бо це Ваша власніть! Що стосується договору, то його утримують незаконно! Раджу Вам вимогати його повернення у письмовій формі, а в разі відмови оскаржувати її. Ще краще звернутись до місцевого алвоката, уклавши з ним договір на правову допомогу. Він поверне Вам договір швидко.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Леся.

    Право власності на пай у Вас ніхто не має права забрати, вилучити, або іншим чином позбавити. А от що стосується договору, дійсно, він має у Вас бути. За таких умов я раджу Вам звернутись до орендаря із письмовою вимогою про надання примірника договору.

    Буде ще краще, якщо його оформить Ваш адвокат шляхом подання адвокатського запиту.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Дуже погано, що Ви не знаєте умов договору. Окрім прямого відчуження, яке неможливе без Вашої участі, можливе таке, що Ви підписали договір строком, наприклад, на 49 років на вкрай невигідних для себе умовах. в цьому випадку важливо знати чи зареєстровано оренда в реєстрі обтяжень нерухомого майна, якщо ні, то ситуацію ще можливо виправити. Починати потрібно з запиту реєстратору про реєстрацію оренди.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України