Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 30 ноября 2022, вопрос №76417

Чи можна подати до суду якщо я постійно проживаю закордоном?

Я проживаю за кордоном вже 4 роки. В Україні виплачую аліменти на сина 2015 року народження. 25%від середньої заробітньої плати. В Польші зі своєю цивільною дружною маю 2 дітей 2021 року народження. Як зменьшити суму виплати аліментів?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Юрію!

    Ви маєте право звернутись до суду з позовом про зменьшення суми виплати аліментів через свого представника, адвоката, уклавши з ним відповідну угоду про надання правової допомоги.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сфру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Статтею 192 СК України передбачено можливість зміни раніше встановленого розміру аліментів за наявності доведених у судовому порядку підстав, а саме: зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

    При цьому доказуванню підлягає факт погіршення матеріального стану. Тобто, якщо можливо надати докази про те що, внаслідок того, що Ви утримуєте дітей від цивільного шлюбу ті сплачуєте одночасно аліменти, Вам матеріальний стан погіршився, то це є підставо. для звернення до суду з позовом про зменшення розміру аліментів.

    В зв'язку з цим, можливе звернення до суду з позовом про зменшення аліментів, це можливо зробити без Вашої присутності на території України.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юрій.

    Ви можете подати позов до суду про зменшення розміру аліментів самостійно через Електронний суд, або через свого адвоката в Україні

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Сума аліментів не є сталою - її можна за рішенням суду як збільшити, так і зменити за певних підстав. Адвокат може справитись з цим завданням, навіть, якщо ви перебуваєте за кордоном.

    Ангеліна
    Ангеліна год назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Добрий день. Ви маєте право подати до суду позов про зменшення суми аліментів. Для цього Ваша присутність в Україні не потрібна, достатньо буде укласти договір про надання правової допомоги з адвокатом з України, який буде представляти Ваші інтереси в суді.

    Можу допомогти з цим питанням, звертайтесь.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня, Юрій!

    Потрібно звертатися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів. Якщо буде потрібна моя допомога, пишіть на пошту mailmessage@ukr.net


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України