Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 04 грудня 2022, питання №76565

Какой суд будет: по военному праву или государственный?

Здравствуйте! Мужчина (не служивший в армии) мобилизирован и на учении через неделю получил травму колена. Лечили в госпитале поверхностно, а после отправляют на передовую без законченной спец. подготовки. Настаивают потом на фронте сделать операцию. Присягу он не давал и уже не собирается давать. Что ему за это будет? Каким судом будут судить: военным или государственным? Как ему поступить в связи с травмой? Как ему забрать выписку с госпиталя по лекарствам, каким его лечили?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Лілія!

    Щось у Вас все дуже складно виходить. Я би на місці чоловіка не поспішав би хкоївати злочин!

    Якщо він отримав серйозну травму коліна, то він має право на лікування у воєнному шпиталі, а далі, якщо травма буде йому даватися взнаки, пройти повторну війстково-ликарську комісію, за висновком його можуть визнати непридатним або обмежено придатним до військової служби.

    Крім того, існують підстави для звільнення з лав ЗСУ як за станом здоров'я, так і за сімейними обставинами, які я також радив проаналізувати перш ніж робити якийсь помилковий для своєї долі крок!

    Отже, раджу продовжити цю розмову зі мною в приватному порядку. Може щосб разом і придумаємо. А в суд завжди встигнеться!

    Тож тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Можу реально допомогти.

    Якщо ж консультація була достатньою, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України