Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 06 декабря 2022, вопрос №76664 150₴

Вибрати форму договора або юридичного документа для оплати послуг ФОП

Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, вибрати форму договору або юридичного документа (наприклад, рахунок-фактура) для того, щоб фізична-особа підприємець оплачувала послуги іншій фізичній особі-підприємцю. Платник та одержувач оплати проживають в різних містах України, послуги надаються дистанційно, також надання послуг буде неодноразовим, а протягом тривалого часу. Потрібен оптимальний договір для вищезазначених умов, щоби кошти, отримані за надання послуг, надходили згідно умов чинного законодавства України

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович
    100%

    Доброго дня, у вашому випадку треба договір надання послуг. Оплата буде відбуватися за актом виконаних робіт.

    Для складання договору натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Потрібно більше подробиць для складання оптимального договору та обрання розрахункового документу. Багато що залежить від виду послуг, засобу їх надання, приймання і таке інше. В залежності від цього, це може бути і рахунок і акт прийомо-передачі, інвойс або інше.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрий день!

    Вам потрібно укласти з вашим контрагентом договір про надання послуг, яким буде врегульовано: які послуги надаються, яка вартість наданих послуг, порядок оплати, відповідальність за порушення договору, порядок розірвання договору тощо.

    Підставою для здійснення оплати буде акт прийому-передачі послуг, де буде конкретно вказано за які саме послуги здійснюється оплата та вартість.

    Також, надавець послуг має на підставі такого акту виставити рахунок, за яким ви йому сплачуєте кошти.

    У разі потреби, зможу підготувати зазначені документи. Натискайте кнопку "Звернутися" для зв'язку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Володимире!

    Скорше за все це буде звичайний договір для надання послуг (зразки такого договору легко знайти в інтернеті набравши ключові слова), але його форма цілком залежитеме від виду і форми послуг, які Ви збираєтесь надавати чи отримувати. Факт надання послуг треба підтверджувати актом прийому-передачи, оплата здійснюється за виставленим рахунком-фактурою з авансовими виплатами чи без них.

    Для повної і предметної консультації зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото. Проаналізуємо разом Вашу конкретну ситуацію та опрацюємо необхідний алгоритм дій.

    Мєньков Андрій Васильович

    Доброго дня Володимире.

    Сторони мають укласти договір про надання послуг. В договорі вказати предмет договору (які послуги надаватимуться), їх вартість та порядок оплати (наприклад оплата щомісяця згідно з актами виконаних робіт). Договір має містити дату укладання та бажано реєстраційний номер. Згідно договору виконавець має виставити рахунок для оплати замовником наданих послуг. Рахунок має містити реквізити договору, наприклад призначення платежу: оплата послуг згідно договору від ___ №___. Також підтвердженням наданих послуг має бути акт наданих послуг, який підписується обома сторонами на відміну від рахунку, який підписується тільки виконавцем.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України