Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 07 декабря 2022, вопрос №76703 150₴

Товарищ сидел под следствием в г. Херсон.

Всех подследственных города Херсона выпустила сторона рф. Пришла Украинская сторона, заявив что всех кого выпустила РФ в розыске для Украины.

Что лучше предпринимать в этой ситуации?
Есть мысли пойти как солдат, если пустит Украинская сторона.

Ответы юристов (19)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо йому було обрано запобіжний засіб у вигляді утримання під вартою, то єдиний спосіб уникнути негативних наслідків, це самостійно з'явитись до правоохоронних органів. Вступ до армії не надає гарантій, що його не буде зарештовано.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Алфавит Музыканта Клиент год назад

    Я точно не знаю всех деталей , по таким статьям были обвинения. Окончательного приговора не было , около 5 лет прошло уже в сизо

    Ст.307,ч.3. ; ст.306. ч.2

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Обидві статті є тяжкими, тому бути призваним до армії він бути не може

    Алфавит Музыканта Клиент год назад

    Я почитал статьи действительно.. И что в таком случае лучше всего предпринять?

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Є певній юридичний казус. Але універсальної відповіді в цьому питанні не може бути. Потрібно знати більш подробиць - на якому етапі знаходиться справа та інше

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день.

    Содержание под стражей осуществляется на основании определения следственного судьи и его срок не превышает 60 дней после чего он подлежит продлению при наличии оснований. Если 60 дней истекли и нового определения судьи нет, то и нет оснований содержать под стражей подследственного. Если следствие вели в Херсоне, то определение должен был выносить херсонский судья. Сейчас суд в Херсоне не работает по известным причинам. Дела рассматривал Кривой Рог. Вполне возможно что из-за нагрузки содержание под стражей не продлили. Кроме этого необходимо определение судьи чтобы было основание для задержания.

    Касательно призова в ВСУ, то это может в какой-то мере повлиять на следствие, даже его усложнить, но не является основанием для закрытия дела. Основанием для закрытия дела может быть например истечение сроков давности привлечения к уголовной ответственности.

    • Алфавит Музыканта Клиент год назад

      Добрый день. А какой срок давности может быть по таким статьям шли суды Ст.307,ч.3. ; ст.306. ч.2

      Но окончательно приговора так и не было, держали около 5 лет

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович
        20%

        Так як ч. 2 ст. 307 передбачає покарання більш ніж 10 років, то строк давності за цим злочином - 15 років з моменту скоєння

        • Алфавит Музыканта Клиент год назад

          По фамилии и инициалам или как то , можно проверить в онлайн режиме, продлили ли содержание под стражей человеку или нет?

    • Алфавит Музыканта Клиент год назад

      По фамилии и инициалам или как то , можно проверить в онлайн режиме, продлили ли содержание под стражей человеку или нет?

      • Мєньков Андрій Васильович
        20%

        В реестре судебных решений ФИО не публикуют, но публикуют номер уголовного производства, если его знать, то можно найти (если определение опубликовано в реестре)

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Це досить проблемно, але спробувати можливо. Якщо постанова винесена слідчим суддею, то в реєстрі її може не бути, якщо суддею на стадії судового розгляду то знайти можливо. Але питання не в тому. Навіть якщо щодо Вашого товариша зараз немає діючої постанови про взяття під варту, то при його виявленні, 100%, клопотання про це буде направлено до суду. І якщо його буде затримано самими працівниками правоохоронних органів, то скоріш за все, його візьмуть під варту. Якщо ж він з'явиться сам, то можливі варіанти. Але ще раз підкреслю - це теоретично. Не знаючи всіх обставин, неможливо надати якійсь прогноз.

      • Гончаренко Константин
        Гончаренко Константин год назад

        Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

        https://wanted.mvs.gov.ua - тут можете перевірити чи перебуває особа у розшуку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Незалежно від того, чи Ви засуджені, чи перебуваєте досі під слідством, якщо Вас вже оголошено в розшук, то скорше за все Вас не мобілізують. Можете навіть не пробувати.

    Якщо ні, то є шанс потрапити на фронт.

    В будь-якому випадку варто, принаймні, зробити таку спробу. Тим більше, що при тому Ви нічого не втрачаєте! Для того треба прийти у військомат та подати заяву про бажання пійти на фронт добровільцем.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Можу реально допомогти!

    ВІдачи! Вона Вам найближчим часорм знадобиться!

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Вам треба встановити факт того чи перебуваєте ви у розшуку органами досудового розслідувння чи ні , якщо ні зверніться у тцк сп ( воєнкомат) та пройдіть ВЛК не вказуйте про наявність судимості , вас можуть направити хоча б у ТРО підрозділ, просто подайте заяву начальнику тцк сп про бажання бути добровільно мобілізованим.

    Якщо ж вас оголошено у розшук правоохоронними оррганами України, то Вас не зможуть прийняти до лав ЗСУ чи формувань , адже про вашу судимість одразу стане відомо

    С судимостью которая не снята судом и не погашена , Вы не можете проходить службу в ЗСУ. По поводу воинской службы по контракту, то по закону, О воинской обязанности и воинской службе Украины. Вас должны были исключить из воинского учёта за совершение тяжких преступлений, если военкомат этого не сделал, возможно они не знали о Вашем привлечении к уголовной ответственности, то в виду погашения судимости, у Вас есть шанс воинской службы по контракту, для этого нужно обратиться в военкомат, который и примет решение в отношении Вас. Не подлежат приему на военную службу по контракту граждане Украины, которые: по состоянию здоровья не пригодны к службе в Национальной гвардии Украины; привлекались к уголовной ответственности, были приговорены судом к лишению или ограничению свободы, содержания в дисциплинарном батальоне, исправительных работ, лишения права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью; относительно которых проводится досудебное следствие или дело которых рассматривается судом; имеют близких родственников (отца, мать, жену, родных братьев и сестер), которые привлекались к уголовной ответственности (для кандидатов для прохождения службы в частях по охране АЭС, частях и подразделениях по конвоированию, экстрадиции и охраны подсудимых); находятся на учете в органах внутренних дел (в связи с совершением правонарушений), в наркологических или психоневрологических диспансерах; были ранее уволенные с военной службы в Вооруженных Силах Украины, других военных формирований и правоохранительных органов по служебным несоответствием или за систематическое невыполнение условий контракта военнослужащим; во время прохождения срочной военной службы отрицательно характеризуются командиром (начальником) подразделения, на момент обращения о принятии на военную службу по контракту имеют дисциплинарные взыскания. Вы не можете быть принятым на службу по контракту в ВСУ, потому что вы привлекались к уголовной ответственности. Именно так звучит основание для неприятия, а не наличие или отсутствие судимостей.Якщо суд не виносив рішення та воно не внесено у реєстр судових рішень , а у Херсоні це неможливо через активні бойові дії та стабілізаційні заходи з встановлення державної влади України , Вам все ж варто подати документи , або хоча б заяву до найближчого тцк сп воєнкомат.

    враховуючи ситуацію , у Херсоні , думаю , що розшук ніхто не оголошував , так як документи знищено , а окупаційна адміністрація навряд чи займалася питаннями відновлення документів з виправної установи яку вони захопили для своїх потреб.

    ---

    КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131):

    Кримінальний кодекс України | від 05.04.2001 № 2341-III (rada.gov.ua)

    "Стаття 80. Звільнення від відбування покарання у зв'язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку

    1. Особа звільняється від відбування покарання, якщо з дня набрання чинності обвинувальним вироком його не було виконано в такі строки:

    1) два роки - у разі засудження до покарання менш суворого, ніж обмеження волі;

    2) три роки - у разі засудження до покарання у виді обмеження волі;

    3) п'ять років - у разі засудження до покарання у виді позбавлення волі за нетяжкий злочин, а також при засудженні до позбавлення волі на строк не більше п'яти років за тяжкий злочин;

    4) десять років - у разі засудження до покарання у виді позбавлення волі на строк понад п'ять років за тяжкий злочин, а також при засудженні до позбавлення волі на строк не більше десяти років за особливо тяжкий злочин;

    5) п'ятнадцять років - у разі засудження до покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років за особливо тяжкий злочин. - у вас нажаль саме такий термін давності.

    2. Строки давності щодо додаткових покарань визначаються основним покаранням, призначеним за вироком суду.

    3. Перебіг давності зупиняється, якщо засуджений ухиляється від відбування покарання. У цих випадках перебіг давності відновлюється з дня з'явлення засудженого для відбування покарання або з дня його затримання. У цьому разі строки давності, передбачені пунктами 1-3 частини першої цієї статті, подвоюються.

    4. Перебіг давності переривається, якщо до закінчення строків, зазначених у частинах першій та третій цієї статті, засуджений вчинить новий злочин. Обчислення давності в цьому випадку починається з дня вчинення нового злочину.

    5. Питання про застосування давності до особи, засудженої до довічного позбавлення волі, вирішується судом. Якщо суд не визнає за можливе застосувати давність, довічне позбавлення волі заміняється позбавленням волі.

    6. Давність не застосовується у разі засудження за злочини проти миру та безпеки людства, передбачені статтями 437-439 та частиною першою статті 442 цього Кодексу".

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    ЗДРАВСТВУЙТЕ!

    ЕМУ ЛУЧШЕ ЯВИТЬСЯ В ПРАВООХРАНИТЕЛЬНЫЕ ОРГАНЫ НА ПОДКОНТРОЛЬНУЮ ТЕРРИТОРИЮ УКРАИНЫ, ЗА ТО ЧТО ЕГО ВЫПУСТИЛИ НИЧЕГО НЕ БУДЕТ ВЕДЬ ОН, ПОКИДАЯ ТЕРРИТОРИЮ СИЗО, ТАК ДЕЙСТВОВАЛИ ПОД УГРОЗОЙ ЖИЗНИ И ЗДОРОВЬЯ СО СТОРОНИ АГРЕССОРА - ВОЕННОСЛУЖАЩИХ РФ, ИНАЧЕ В ОТНОШЕНИИ НЕГО МОГЛИ БЫТЬ ТЯЖКИЕ ПОСЛЕДСТВИЯ В ВИДЕ ЛИШЕНИЯ ЖИЗНИ, КАК МИНИМУМ - ЗДОРОВЬЯ:

    КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131):

    Кримінальний кодекс України | від 05.04.2001 № 2341-III (rada.gov.ua)

    "Стаття 39. Крайня необхідність

    1. Не є кримінальним правопорушенням заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам у стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, що безпосередньо загрожує особі чи охоронюваним законом правам цієї людини або інших осіб, а також суспільним інтересам чи інтересам держави, якщо цю небезпеку в даній обстановці не можна було усунути іншими засобами і якщо при цьому не було допущено перевищення меж крайньої необхідності.

    2. Перевищенням меж крайньої необхідності є умисне заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам, якщо така шкода є більш значною, ніж відвернена шкода.

    3. Особа не підлягає кримінальній відповідальності за перевищення меж крайньої необхідності, якщо внаслідок сильного душевного хвилювання, викликаного небезпекою, що загрожувала, вона не могла оцінити відповідність заподіяної шкоди цій небезпеці.

    Стаття 40. Фізичний або психічний примус

    1. Не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

    2. Питання про кримінальну відповідальність особи за заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам, якщо ця особа зазнала фізичного примусу, внаслідок якого вона зберігала можливість керувати своїми діями, а також психічного примусу, вирішується відповідно до положень статті 39 цього Кодексу.

    Стаття 42. Діяння, пов'язане з ризиком

    1. Не є кримінальним правопорушенням діяння (дія або бездіяльність), яке заподіяло шкоду правоохоронюваним інтересам, якщо це діяння було вчинене в умовах виправданого ризику для досягнення значної суспільно корисної мети.

    2. Ризик визнається виправданим, якщо мету, що була поставлена, не можна було досягти в даній обстановці дією (бездіяльністю), не поєднаною з ризиком, і особа, яка допустила ризик, обґрунтовано розраховувала, що вжиті нею заходи є достатніми для відвернення шкоди правоохоронюваним інтересам.

    3. Ризик не визнається виправданим, якщо він завідомо створював загрозу для життя інших людей або загрозу екологічної катастрофи чи інших надзвичайних подій".

    Важливою гарантією дотримання прав підозрюваного та обвинуваченого у кримінальному процесі та обов’язковою складовою справедливого судового розгляду є презумпція невинуватості. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду; ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину; обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях; усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь (частини перша, друга, третя статті 62 Конституції України). Конституційний Суд України зауважує, що елементом принципу презумпції невинуватості є принцип in dubio pro reo, згідно з яким при оцінюванні доказів усі сумніви щодо вини особи тлумачаться на користь її невинуватості. Презумпція невинуватості особи передбачає, що обов’язок доведення вини особи покладається на державу».

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

    Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь".

    КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2013, № 9-10, № 11-12, № 13, ст.88):

    Кримінальний процесуальний к... | від 13.04.2012 № 4651-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 17. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини

    1. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

    2. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом.

    3. Підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом.

    4. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи.

    5. Поводження з особою, вина якої у вчиненні кримінального правопорушення не встановлена обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили, має відповідати поводженню з невинуватою особою.

    Стаття 18. Свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів сім’ї

    1. Жодна особа не може бути примушена визнати свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення або примушена давати пояснення, показання, які можуть стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні нею кримінального правопорушення.

    2. Кожна особа має право не говорити нічого з приводу підозри чи обвинувачення проти неї, у будь-який момент відмовитися відповідати на запитання, а також бути негайно повідомленою про ці права.

    3. Жодна особа не може бути примушена давати пояснення, показання, які можуть стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні її близькими родичами чи членами її сім’ї кримінального правопорушення".

    ПРИ ЭТОМ, ТО ЧТО В РОЗЫСКЕ - ЕСЛИ ТАКОЕ ЕСТЬ, ТО ЕГО ПОСЛЕ ЯВКИ ОТМЕНЯТ.

    А ПО СУТИ ВАШЕГО УГОЛОВНОГО ДЕЛА, ТО СУД ДОЛЖЕН РАССМОТРЕТЬ ЭТО УГОЛОВНОЕ ДЕЛО ПО СУТИ И ПРИНЯТЬ В ОТНОШЕНИИ ВАС РЕШЕНИЕ.

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всего доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    ЗДРАВСТВУЙТЕ!

    ПРОВЕРИТЬ В РОЗЫСКЕ ЛИ ОН, МОЖЕТЕ ЗДЕСЬ:

    Розшукові обліки МВС (mvs.gov.ua)

    БЫЛ ЛИ ПРОДЛЕН СРОК СОДЕРЖАНИЯ ПОД СТРАЖЕЙ И БЫЛИ ЛИ В ОТНОШЕНИИ НЕГО РЕШЕНИЯ СУДА, НУЖНО СМОТРЕТЬ ЗДЕСЬ, С УЧЕТОМ НОМЕРА УГОЛОВНОГО ДЕЛА В СУДЕ:

    Єдиний державний реєстр судових рішень (court.gov.ua)

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всего доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    20%
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    ЗДРАВСТВУЙТЕ!

    О СРОКЕ ДАВНОСТИ ЗДЕСЬ:

    КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131):

    "Стаття 49. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності

    1. Особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки:

    1) два роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі;

    2) три роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років;

    3) п'ять років - у разі вчинення нетяжкого злочину, крім випадку, передбаченого у пункті 2 цієї частини;

    4) десять років - у разі вчинення тяжкого злочину;

    5) п'ятнадцять років - у разі вчинення особливо тяжкого злочину.

    2. Перебіг давності зупиняється, якщо особа, що вчинила кримінальне правопорушення, ухилилася від досудового розслідування або суду. У цих випадках перебіг давності відновлюється з дня з'явлення особи із зізнанням або її затримання, а з часу вчинення кримінального проступку - п’ять років. У цьому разі особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з часу вчинення кримінального правопорушення минуло п'ятнадцять років.

    3. Перебіг давності переривається, якщо до закінчення зазначених у частинах першій та другій цієї статті строків особа вчинила новий злочин, за винятком нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше двох років.

    4. Питання про застосування давності до особи, що вчинила особливо тяжкий злочин, за який згідно із законом може бути призначено довічне позбавлення волі, вирішується судом. Якщо суд не визнає за можливе застосувати давність, довічне позбавлення волі не може бути призначено і заміняється позбавленням волі на певний строк.

    5. Давність не застосовується у разі вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, передбачених у статтях 109-114-2, проти миру та безпеки людства, передбачених у статтях 437-439 і частині першій статті 442 цього Кодексу.

    6. У разі вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтями 151-2-156-1, 301-1-303 цього Кодексу, стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи обчислення строків, визначених частинами першою і другою цієї статті, розпочинається з дня, коли така потерпіла особа досягла повноліття або, у разі її смерті, мала б досягти повноліття".

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всего доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вбачаю для себе найкращий варіант - з'явитись до правоохоронних органів з явкою. Особі нічого не буде за це, оскільки він був випущений військами країни-агресора в умовах воєнного стану та діяв в умовах крайньої необхідності та збереження свого життя.

    Такий факт навпаки може бути розцінений судом як пом'якшувальна обставина при визначенні покарання.

    КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131)

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#Text

    Стаття 66. Обставини, які пом'якшують покарання

    1. При призначенні покарання обставинами, які його пом'якшують, визнаються:

    1) з'явлення із зізнанням, щире каяття або активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення;

    2) добровільне відшкодування завданого збитку або усунення заподіяної шкоди;

    2-1) надання медичної або іншої допомоги потерпілому безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення;

    3) вчинення кримінального правопорушення неповнолітнім;

    4) вчинення кримінального правопорушення жінкою в стані вагітності;

    5) вчинення кримінального правопорушення внаслідок збігу тяжких особистих, сімейних чи інших обставин;

    6) вчинення кримінального правопорушення під впливом погрози, примусу або через матеріальну, службову чи іншу залежність;

    7) вчинення кримінального правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання, викликаного жорстоким поводженням, або таким, що принижує честь і гідність особи, а також за наявності системного характеру такого поводження з боку потерпілого;

    8) вчинення кримінального правопорушення з перевищенням меж крайньої необхідності;

    9) виконання спеціального завдання з попередження чи розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації, поєднане з вчиненням кримінального правопорушення у випадках, передбачених цим Кодексом.

    2. При призначенні покарання суд може визнати такими, що його пом'якшують, і інші обставини, не зазначені в частині першій цієї статті.

    3. Якщо будь-яка з обставин, що пом'якшує покарання, передбачена в статті Особливої частини цього Кодексу як ознака кримінального правопорушення, що впливає на його кваліфікацію, суд не може ще раз враховувати її при призначенні покарання як таку, що його пом'якшує.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України