Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 07 декабря 2022, вопрос №76715

Могут ли отправить в простой если осталось 1 год до пенсии ?

Меня отправляют в простой , хотя мне осталось год до пенсии. Есть ли какой то закон ,что бы я доказала ,что только я могу работать ? И что мне 1 год осталось и не имеют права отправить на простой ,даже в военное положение?

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Можливо вам краще звільнитися і стати на облік до центру зайнятості. Але краще проконсультуйтесь у фахівця з центру зайнятості, чи надасть вам це право своєчасно вийти на пенсію.

    Гаряча лінія центру зайнятості 0 800 50 99 66

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, даний факт на оголошення простою не впливає. Це не скорочення, коли переважне право на залишення надається особі, якій залишилось декілька років до пенсії.

    • Алена Клиент год назад

      Це впливає на пенсію ,що мені рік до пенсії і я на простої? Буде менше нарахування пенсії чи таке яке повинно бути?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Це буде впливати на пенсію, але зробити щось у Вашій ситуацїі складно. Спробуйте подати звернення на роботодавця із проханням не оголошувати Вам простій у зв'язку із наближченням пенсійного віку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Простой та пенсія в цьому контексті трудового законодавства - речи не пов'язані. Хоча Ви правильно помітила, що зменшення зарплати на пенсію так або інакше вплине!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України