Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 11 декабря 2022, вопрос №76893

Чи можно зупинити дію договору між представником надання послуг з вивезення сміття?

Доброго дня!
Будь ласка, підкажіть, якщо не проживаю за місцем приписки (в квартирі) і не користуюся послугами, компанії, яка вивозить сміття, чи можу зупинити дію договору між мною та ними?

Оскільки, не користуюся їхніми послугами, бо не проживаємо за місцем призначення/надання послуг.

Компанія ігнорує всі мої письмові звернення, з моїм проханням і кожного місяця виставляє вартість за свої послуги. Але як на мене, чому маю платити за послуги, якими не користуюся, вірно?

Бужу вам вдячною, якщо відповісте на моє питання.
ДЯКУЮ!

Ответы юристов (11)

    Богун Сергій Павлович

    Ні, це неможливо. Те що Ви не проживаєте за місцем реєстрації не дає Вам право "зупинити" дію договору.

    Ліна Клиент год назад

    Сергій Павлович, щиро дякую, за вашу відповідь!Але хочу уточнити, якщо я з початку війни перебуваю за кордоном і в квартирі ніхно зараз не проживає.Можливо я маю право хоча б, призупинити дію договору, до моменту мого повернення?Бо якось дивно виходить, я маю платити за те, чим не користуюся. Можливо існує якийсь закон/постанова/стаття яка може це підтвердити?Буду вам безмежно вдячною, якщо допоможете мені, обґрунтувати призупинення дії договору!ДЯКУЮ!

    • Богун Сергій Павлович

      Укладання договору про ТПВ згідно законодавства на сьогодні є обов'язковим. Я спробую щось знайти.

    Ліна Клиент год назад

    а як що до ЗАКОН УКРАЇНИ "Про житлово-комунальні послуги" Стаття 7. Права і обов'язки споживачів, п. 13) розірвати договір про надання комунальної послуги, попередивши про це виконавця відповідної комунальної послуги не менш як за два місяці до дати розірвання договору, за умови допуску виконавця для здійснення технічного припинення надання відповідної послуги. Це право не поширюється на договір про постачання теплової енергії, укладений зі споживачами у багатоквартирному будинку, крім випадку розірвання такого договору колективним споживачем.Я ж маю право, по цьому пункту розірвати/призупинити договір з представниками, служби вивезення сміття? ДЯКУЮ!

    • Богун Сергій Павлович

      Укладання договору про ТПВ згідно законодавства на сьогодні є обов'язковим. Я спробую щось знац

    Богун Сергій Павлович

    Це не Ваш випадок.

    Ліна Клиент год назад

    А можете, будь ласка, підказати, якусь статтю/закон, що допоможе мені хоча б призупинити дію договору з представником служби вивезення сміття. Бо не дуже хочеться платити кошти, за те чим не користуюся, виходить наче я просто викидаю в смітник ці кошти.ДЯКУЮ ЩИРО!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ліна!

    Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» № 1070 від 10.12.2008 року не передбачено умови для розірвання договорів на вивезення відходів.

    Пункт 3 Правил вказує на те, що договір про надання послуг укладається між споживачем та виконавцем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до Типового договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

    У свою чергу, абзацом 2 пункту 29 Правил наголошується на двох підставах для розірвання договору:

    взаємна згода;

    істотне порушення.

    Але навіть не це головне, проблема в тому, що Ви є лише користувачем цієї послуги, а не стороною в договорі, який передбачає вивоз побутових відходів з території громади. Такою стороною, насправді, є місцева Рада.

    Тому раджу Вам звернутись до відповідних органів Ради із заявою про тимчасове виключення Вас із числа користувачів послуги, пославшись на війну і форс-мажорні обставини. Можливо це і допоможе.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Ліна Клиент год назад

    Юрій Климентьевич, щиро вам ДЯКУЮ, за обширну відповідь!Прислухаюсь до ваших рекомендацій, спробую використати ці дві підстави.ДЯКУЮ!!!

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Прошу! Звертайтесь за потреби! Якщо не складно, натисніть сіру галочку біля мого фото на знак подяки та залиште відгук.

    Ліна Клиент год назад

    Обов'язково залишу вам відгук.ДЯКУЮ!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України