Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 14 декабря 2022, вопрос №77004

как выплачиваются алименты

добрый день. подскажите. если девушка, находясь в браке, беременеет от другого мужчины, имеет ли она право требовать алименты или выплаты от биологического отца?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Василю!

    Допоки дівчина одружена, батьком дитини, яка народиться, вважається по замовчуванню її чоловік. Походження дитини від іншого чоловіка, якщо той добровільно це не визнає, треба доводити і законним чином оформлювати. Лише в тому випадку у дівчини може виникнути право на отримання аліментів. Це досить довга, складна і суперечлива процедура.

    У разі виникнення уточнюючих питань, звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація була достатньою, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Підставою для стягнення аліментів є юридичний факт батьківства. який встановлюється на підставі запису батьком в актовому записі про народження дитини або рішенням суду. Запис в актовий запис про батька який не состоїть в шлюбі з матір'ю дитини робиться на підставі заяви такого чоловіка. До того підстав для стягнення аліментів не має.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, дитину запишут на чоловіка який знаходиться у шлюбі. У вас не проста ситуація, вирішення якого займе багато зусиль.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Василий Клиент год назад
    Дякую всім за відповідь
    Босак Назар Орестович

    Доброго ранку. В Україні діє законодавчо передбачена презумпція батьківства. Якщо дитина народиться в шлюбі, то чоловіка матері дити автоматично вважається юридично батьком дитини.

    Доки біологічний батько дитини не буде вважатися її юридично батьком, доти матір дитини не вправі вимагати виплати ним аліментів. Можливо, матір дитини прагне юридичного визнання батьківства біологічного батька.

    Матір дитини, її чоловік та біологічний батько можуть подати до органу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) заяви для юридичного визнання батьківства біологічного батька. Якщо нема їх спільної згоди на те, то хтось з них може подати до суду позов.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різних юридичних послуг, написати тексти правничих документів тощо. Я можу написати для Вас текст заяви до органу РАЦС чи текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України