Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 04 января 2023, вопрос №77917

Лицензия на эльбаре и вайпы

Нужна ли лицензия для продажи эльбару и вайпов и жидкости для них и если нужна то сколько она стоит где и как её можно получить?

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Ліцензуванню підлягає продаж рідини для електронних сигарет. Ліцензія на право здійснення роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, видається територіальним органом Державної податкової служби України. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, становить 780 гривень за кожне місце торгівлі. Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    1. Ліцензія на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах видається за заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує сплату 1/4 частки річної плати за ліцензію.

    Видача ліцензії на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах здійснюється Головними управліннями ДПС в областях та м. Києві за місцем провадження торговельної діяльності (місцем формування поїзда (приписки судна)).

    2. Для отримання ліцензії на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, внесення змін до ліцензії чи проставлення відмітки про внесення плати за ліцензію на наступний рік, у тому числі, якщо діяльність здійснюється через філію (яка не є юридичною особою) суб’єкт господарювання подає документи до територіальних органів ДПС (ГУ ДПС у областях та м. Києві) за основним місцем реєстрації.

    У разі якщо суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) здійснює оптову торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, через філію (яка не є юридичною особою), інформація про місцезнаходження філії та її ідентифікаційний код зазначаються в додатку до ліцензії. Додаток видається за заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається копія довідки про включення філії до ЄДРПОУ з присвоєним їй ідентифікаційним кодом, засвідчена нотаріально або органом, який видав оригінал документа, або посадовою особою органу ліцензування.

    Ліцензія на право здійснення роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, видається територіальним органом Державної податкової служби України. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, становить 780 гривень за кожне місце торгівлі. Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

    3. За формою № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» подається звіт суб’єктами господарювання, які одержали ліцензію на право виробництва рідин, що використовуються в електронних сигаретах, за формою № 1 – ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі» – суб’єктами господарювання, які одержали ліцензію на право оптової торгівлі такими рідинами.

    4.Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, мають право здійснювати роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

    5. Суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через свої зареєстровані постійні представництва) може здійснювати продаж рідин, що використовуються в електронних сигаретах через інтернет-магазин, за наявності місця здійснення роздрібної торгівлі, яке обладнане реєстраторами розрахункових операцій, та/або програмними реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій, ліцензій на відповідні види діяльності та забезпечення дотримання вимог ст. 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

    6. Обмеження щодо продажу електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння встановлені ст. 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

    7.Імпорт, експорт рідин, що використовуються в електронних сигаретах, здійснюються суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності без наявності ліцензії.

    Оптова або роздрібна торгівля на території України рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, здійснюються за наявності у суб’єктів господарювання ліцензій на відповідний вид діяльності.

    Якщо будуть питання, зверніться до мене, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю. Буду радий допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так ліцензія потрібна її можно отримати в податковій службі.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України